Zor kazanç

Güncelleme Tarihi:

Zor kazanç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1998 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Fenerbahçe, üst üste kazanarak İstanbulspor maçına kadar zirve yarışı yapa yapa geldi. İstanbulspor, tatlı sert futboluyla, adam adama markajıyla oyunu Fenerbahçe adına zora soktu. Fenerbahçe'nin böylesine zorlu maçta ortaya koyduğu yürekten futbol, kazanma inancı ve de rakip kale önünde sık sık gol arayışları içinde olması güzeldi. Böylesine sert geçen maçta, hakemin acizliği genç bir kardeşimizin uzun süre sahalara uzak kalacak olmasına yol açtı. Güven'e geçmiş olsun derken, bu pozisyonda kart göstermeyen hakemi de kınıyorum.

Fenerbahçe maçın tüm süresinde özellikle Tayfun'un taşıdığı sağ kanattaki akınlarda İstanbulspor kalesi önünde sık sık golle burun buruna geldi. Özellikle ilk yarıda Murat Yakın'ın, Moldovan'a ‘‘al da at’’ dercesine vermiş olduğu şık gollük pası, Moldovan inanılmaz bir beceriksizlik göstererek mutlak golü kaçıran adam oldu. Daha sonrasındaki bir pozisyonda da sahanın en iyi oyuncularından biri olan Moshoeu kaçırdı ama aynı oyuncu güzel futbolunu bir de golle süslemesini becerdi.

Duvar pası ustasıymış!

Fenerbahçe'de kötü futbolcu yoktu. Bir kişi hariç. Moldovan'ı Fenerbahçe gol atsın diye aldı. Moldovan, bugüne kadar çok iyi duvar pasları yapıp, arkadaşlarına veriyormuş. Veyahut da boş saha yaratıp, arkadaşlarına pozisyon hazırlıyormuş. Bunların hepsi bana göre kandırmaca. Fenerbahçe Moldovan'ı gol atsın diye aldı, duvar ustası olarak değil.

Fenerbahçe'nin sağ kulvarı iyi işlerken, ne yazık ki sol kanattaki hücum görüntüleri pek iç açıcı değildi. Tek iç açıcı görüntü veren adeta çivi çakarcasına attığı sert bir şutla İstanbulspor ağlarını havalandıran Dimas'tı. Bunun dışında söylenecek bir tek sözcük var. Çok kaçırılan, az atılan golle maçı noktalamak, muhteşem Fenerbahçe seyircisini memnun etmiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!