Ziya Şengül: Kazanırız

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Kazanırız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

21. yüzyılda Belçika ve Hollanda'da oynanacak olan yeni asrın ilk Avrupa Şampiyonası'na biz gideriz. İrlanda'da ortaya koyduğumuz futbol neticesine bakmaksızın bizleri memnun etti. Hele ki kalecimiz Rüştü inanılmaz kurtarışlarıyla bizlerden alkış alırken, İrlandalılar'a da parmak ısırttı.

Maç bitiminde izlediğimiz Eurosport yayınlarının belirli bir bölümünde Türk Milli Takımı'nı överken, kalecimiz Rüştü'yü de inanılmaz derecede methetti. Bu kez Bursa'da muhteşem seyircimizin desteğiyle ve de takımımızın göstereceği performansla kesinkes kazanırız diyorum.

Mustafa Denizli'ye ayrı paragraf açmak gerekir. Yürekli bir teknik direktör. Yürekli olduğu kadar da şaşırtıcı. Şaşırtıcı olduğu kadar da başarılı. Şöylesine dönüp geriye baktığımızda Denizli ile birlikte olan Milli Takımımız, daha önce en fazla puan toplayan fakat şans denen canavarın hışmına uğrayan teknik adamdı. Fransa'daki Dünya Kupası'na katılma hakkını da Mustafa Denizli bu şanssızlıkla kaybetmişti. Bu kez Bursa'da şansa mansa yer yok.

SAVUNMAMIZ İYİ

İyi bir savunma anlayışımız var. Özellikle Alpay'ın görev anlayışı dünyanın en güçlü hücumcularına bile taş çıkartır. Ogün'ün futbol zekası beynelminel düzeyde. Ali Eren tam bir asker. Abdullah form grafiğini Milli Takım'da üst düzeye taşıyabiliyor. Bu savunmamız ve kalecimiz Rüştü ile en azından golsüz beraberliği yakalayıp Avrupa Şampiyonası'na gideriz.

Sergen'in istekli ve arzulu futbolu, inanılmaz güzel hareketler bağlantısındaki gol pasları ve de gol şutlarını izleyeceğiz. Mustafa Denizli'nin İrlanda karşısındaki Hakan Ünsal'ı ayrı bir şekilde görevlendirmesi maç öncesinde ne kadar yadırgandıysa bile girmiş olduğu gol pozisyonlarını Mustafa'nın futbol zekasına ekleyebiliriz.

Hakan Şükür'ün İrlanda'da isteksiz görünmesi bana göre sarı kartlı olmasındandı. Ama Bursa'da Hakan sarı kartı düşünmeyecek. Bir tek düşüncesi rakip kaleye atacağı goller olacak.

Kısacası şunu söylemek istiyorum, Milli Takımımız kulüp takımlarının üstünde. En üst Avrupa milli takımları düzeyinde. Seyirci dünyada parmakla gösterilecek gibiyse biz niye bu maçı kazanıp Avrupa Şampiyonası'na katılmayalım? Kazanırız, kazanırız hem de anamızın ak sütü gibi helalinden kazanırız.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!