Ziya Şengül: Kaleci

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Kaleci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

FENERBAHÇE, Adanaspor karşısında Moldovan'ın atmış olduğu gollerle farklı galibiyet elde ederken, Adanaspor kalecisi Yavuz kardeşimize yatıp kalkıp dua etsin. Adanaspor, üstün götürmüş olduğu maçı kalecisi Yavuz yüzünden kaybetti dersek sanırım hiç abartmamış oluruz.

Fenerbahçe'nin böylesine bir galibiyete elbette çok ihtiyacı vardı. Eğer gerçekleri dile getirmek istersek, F.Bahçe bu farklı galibiyetini öylesine aman aman iyi bir futbol ortaya koyarak kazanmadı.

Zeman, F.Bahçe'yi sahanın geniş alanını kullanabilmek için kenarlara yaymış. Ortaya futbol tekniği olmayan Johnson'ı, onun hemen sol yanına Metin Diyadin'i, sağına da Tayfun'u alarak değişik bir futbol anlayışı sergilemişti. Hemen şunu belirtmek isterim ki, Zeman'ın F.Bahçe'ye oynatmak istemiş olduğu futbolu henüz F.Bahçeli futbolcular anlamış gözükmüyorlar. Eğer orta sahada servis yapacak yetenekte futbolcuları bulup koyamazsa F.Bahçe'nin daha sonraki maçlarda kolay kazanacağını zannetmiyorum.

YAVUZ'UN HEDİYESİ

Herşey bir yana, Fenerbahçe'nin böyle bir galibiyete ihtiyacı olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Cenk'in Adanaspor adına kaydetmiş olduğu golde F.Bahçe savunması ve kalecisi, zincirleme hata içinde gözüktüler. Ogün, Alpay ve Johnson, cepheden gelen hava toplarında ne kadar başarılı gözüküyorlarsa, orta toplarında bir o kadar başarısız gözüktüler. Nitekim Cenk'in atmış olduğu gol de, bu başarısız görüntünün belirgin bir örneğiydi.

Fenerbahçe bu maçı kazanırken, Adanaspor'a yazık oldu demek gerçekten doğrudur. Oğuz'un yönettiği Adanaspor iyi futbol oynayıp üstün gözüktüğü zamanlarda kalecileri Yavuz'un Fenerbahçe'ye bu maçı hediye ettiğini söylemek isterim.

Şimdi, milli maç nedeniyle lige ara verilecek. Milli Takım'a giden F.Bahçeli futbolcuların fazla olduğunu biliyoruz. Geri kalanlara, Zeman'la birlikte olanlara artık gelecek maçlar için uyumlu olmaları gerektiğini de hatırlatmak isterim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!