Ziya Şengül: Birlik başarı getirsin

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Birlik başarı getirsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2000 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

GALATASARAY, öyle bir yol aldı ki, yetişebilene aşkolsun. Ardında kalanlardan Fenerbahçe olsun, Beşiktaş olsun, lig ikinciliğini tek hedef seçmek zorunda kaldılar. Fenerbahçe, Beşiktaş maçı galibi olarak hedef seçtiği yer için umutlandı. Yani lig ikinciliğine. Şimdi sırada deplasman maçları var Fener için. Bunların hiçbiri kolay maçlar değil. Bu hafta oynanacak olan Denizlispor maçı Beşiktaş maçından daha zor olacak. Sakın ola ki, hiçbir Fenerbahçeli futbolcu, bu maçı çantada keklik görmesin. Ayrıca futbolcu kardeşlerimiz, yeni hocaları Turan Sofuoğlu'na herkesden daha çok sahip çıksın. Öylesine birlik beraberlik içine girilsin ki, gelecekteki başarıları kazanan olsunlar.

Başkan Aziz Yıldırım, Beşiktaş maçı sonrası verdiği demeçlerde ‘‘Top bu maçta Fener'i sevdi’’ dedi. Bırak da başkan, bir maçta da futbol topu denen meret Fenerbahçeli oluversin.

SAĞLAM GÖRÜNTÜ

Zeman'ın gidişi Fener'in futbol düzenini de değiştirdi. En önemli değişikilik, orta saha ve savunma bloklarının sağlam görüntüye girmesidir bence. Ayrıca hücum bölgelerinde atılan gollerle birlikte bir o kadar kaçan gol pozisyonları da oluştu. Bu söylediklerimizi Zeman'ın zamanında ara ki bulaydın. Haaa, Fener iyi oynar, kötü oynar bilemem. Bildiğim şu ki, Fener, öyle kolay kolay gol yemez artık. Zeman'ın dönemindeki gibi.

Zorlu maçlar arefesinde Alpay'ın kart cezalısı olması elbette sıkıntı verir. Çözümsüz sıkıntı olarak görünmesin isterim. Alternatif bulunmalı. Ukalalık etmem istemem. Sadece kendimce bir öneride bulunmak isterim. Pekala Mustafa Doğan, Alpay'ın yokluğunu Denizli maçında giderir. Elbette Turan hoca daha iyisini düşünecektir. Biz sadece öylesine bir uyarıda bulunmak istedik. Alpay ile başlamışken, kişilerden söz etmeye, Rüştü ile devam edip, Moldovan ve Boliç'le satırlar arasında gezinelim.

RÜŞTÜ- MOLDOVAN

Rüştü inanılmaz bir hata yaptı ve Ayhan Beşiktaş golünü attı değil mi? Eğer Fener maçı kazanan olmasaydı, Rüştü'yü günah keçisi yapıp yerden yere vurup dışlayacaktık. O zaman da Rüştü'yü kaybetmeyecek miydik? Üstüne üstlük kurtardığı gollerin hiç birini hesaba katmayacaktık. Kaleci Rüştü'yü karanlığa gömüp bir başına bırakacaktık. Turgay Şeren hep kalecileri diğer oyunculardan ayıran adamdır. Şöyle bir sözü vardı Rüştü için, ‘‘Eğer Avrupa'da herhangi bir Türk futbolcu oynayacaksa, ilk önce Rüştü’’ der, başka hiçbir şey demez. Moldovan, ilk kez beğenilen oldu. Geçmiş maçlarda onlarca defa ofsayta düşen, anlamsız koşu yolları seçen en ufak dokunuşta yerlerde sürünen Moldovan, Beşiktaş maçında ne yerlerde süründü, ne abuk ofsaytlara düştü, ne de nereye koştuğu belli olmayan bir görüntüde değildi. Gol attı, gol pasları verdi ve de sahanın en çok beğenileni oldu. Boliç ise gücünün yettiği zamanlarda takıma yararlı ve golcü olarak da maç kazandırandı.

Sezon başından beri Moldovan'la Boliç'i çok eleştirdik. Şimdi de methediyoruz. İyi olunca kötü görmek gibi bir yanlışımız olmaz da ondan. Bu böyle biline.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!