Ziya Eren: Kulüpler akıllı olsun

Güncelleme Tarihi:

Ziya Eren: Kulüpler akıllı olsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 11:58

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kayseri Erciyesspor'un genç başkanı Ziya Eren, yarın yapılacak kulüpler birliği toplantısında yabancı oyuncu sayısının düşürülmesi yerine artırılmasını önereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türk oyuncuların astronomik rakamlar istediğini söyleyen Eren, "Türkiye Spor Toto Süper Ligi ve PTT 1. Ligi'nde menajer sömürüsü var" dedi.

Transferde akılcı bir yol izleyip, ayaklarını yorganına göre uzatmaya gayret ettiklerini, Kayseri kentini ve yöneticilerini astronomik rakamlarla transfer yaparak zora sokmak istemediklerini belirten Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, "Süper Lig'e 4.6 milyon TL harcayarak çıktık. Biz böyle yaparken süper lige 50 milyon TL borçla gelen veya bu ligde olmak için 15-20 milyon TL harcayan kulüpler oldu. Rekabet elbette olmalı ama astronomik transfer bedelleri öderseniz, evin yolunu bulamazsınız. Biz, şu anda borçsuz kulübüz. Kulübün şahsıma borcu var ama o kadar çok önemli rakamlarda asla değil" diye konuştu.

Yabancı transferi konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun kısıtlama getirmesine yönelik öneriye sıcak bakmadıklarını, bunu yarın toplanacak kulüpler birliği toplantısında da dile getireceklerini söyleyen Ziya Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

KULÜPLER AKILLI OLSUN

"Türk futbolcular astronomik ücretler istediği için ister istemez yabancı oyuncuya yönelmek zorunda kalınıyor. Örneğin, Süper ligde bu sezon top koşturan futbolcuların yüzde 60'ı yabancı. Yüzde 25'i ise gurbetçi, kalan yüzde 15'i ise bizim oyuncular. Üstelik Süper lig seviyesinde futbol oynayacak oyuncu sayısı çok sınırlı. O nedenle aynı isimlere birden fazla kulüp talip olunca, rakamlar, yükselip gidiyor. Kulüpler o nedenle akıllı olmalıdır. Spor Toto Süper lig ve PTT 1.ligdeki az sayıdaki takıma karşılık, 12 bin 500 oyuncu bulunuyor. Yani her futbolcunun ha deyince kulüp bulması zor. Teknik adamlarda da korkunç bir rotasyon ve kıyım var. Türkiye'de 5 bin lisanslı antrenörden ancak yüzde 3'ü kulüp bulup, çalıştırabiliyor. Bunlar ülkemizin gerçekleri."

MENAJER SÖMÜRÜSÜ VAR

Kendisinin yabancı dil bildiğini, teknik direktör Fuat Çapa'nın da 5 dil konuştuğunu o nedenle kulüpte menajer görevlendirmeyeceklerini belirten Erciyesspor başkanı Ziya Eren, "Türkiye'de maalesef menajer sömürüsü var. O nedenle yerli ve yabancı oyuncu konusunda menajerlerden uzak duruyoruz. İnternetten araştırıyorsunuz, oyuncunun her şeyi var. Sonra açıp kendisiyle konuşuyorsunuz. Kafanıza yatarsa, teknik adamınızda onaylarsa, alırsınız. Ama öbür türlü, menajerler fiyat kızıştırıyor. Yüzde 10'da payını alıp, çekiliyor. Bir çok oyuncuyla pazarlık ,menajerler yüzünden bozuluyor. Kimse kusura bakmasın ama, Türk futbolunda menajer sorunu da önemli yer tutuyor" diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!