Zirve Vettel'in

Güncelleme Tarihi:

Zirve Vettelin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 15:38

2010 Formula 1 sezonu boyunca gösterdiği performans serisi ile büyük başarılara imza atan Sebastian Vettel, Castrol Sürücüler Klasmanı’nı zirvede tamamladı.

Haberin Devamı

Formula 1 tarihinin en genç şampiyonu olan Red Bull pilotu Sebastian Vettel, 2010 motorsporları sezonunun tamamlanmasıyla Castrol Sürücüler Klasmanı’nda da şampiyonluğunu ilan etti. Sezon boyunca takım arkadaşı Mark Webber’in ve Dünya Ralli Şampiyonası’nda üst üste 7. kez şampiyon olan Sebastian Loeb’ün baskısını yakından hisseden genç sürücü rakipleriyle girdiği mücadeleyi başarıyla tamamladı.

Castrol Sürücüler Klasmanı’nda en başarılı ülke ise Avustralya oldu. Klasman’da 2. sırada yer alan F1 pilotu Mark Webber ve 6. sırada yer alan Indycar pilotu Will Power elde ettikleri dereceler ile Avustralya’nın en başarılı ülke olmasını sağladı.

Castrol, motor sporları alanındaki önde gelen internet sitelerinden autosport.com’un işbirliğiyle uzman analizleri ve yüksek ölçüm teknolojileri kullanarak her yıl önde gelen 47 motor sporları şampiyonasında 2000'den fazla sürücünün her bir yarıştaki performansını ölçmekte ve değerlendirmektedir.

Zirve Vettelin

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!