Zirve takipçisi Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Zirve takipçisi Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 00:00

Turkcell Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe evinde Kayserispor'u 2-0 yenerek puanını 58 yaptı ve lider Bursaspor'un altındaki yerini aldı.

Haberin Devamı



Maçın gollerini 33. dakikada Gökhan Ünal ve 47. dakikada Lugano kaydetti.

TOLUNAY KAFKAS: FENERBAHÇE'Yİ TEBRİK EDİYORUM

DAUM: OYUNCULARIM İZNİ HAK ETTİ

TURKCELL SÜPER LİG'DE GÖRÜNÜM

KADIKÖY'DE TRİBÜNLER KARIŞTI -GALERİ

MAÇIN CANLI ANLATIMI

MAÇTAN NOTLAR

SÜPER LİG'DE BUGÜN

20:00
Sivasspor - Galatasaray

/images/100/0x0/55ea97d1f018fbb8f88a172c


FENERBAHÇE'NİN KALAN MAÇLARI

Ankaraspor (Hükmen)
Beşiktaş (E)
Kasımpaşa (D)
Eskişehir (E)
MKE Ankaragücü (D)
Trabzonspor (E)

Haberin Devamı

Turkcell Süper Lig'de 29. haftanın programı ise şöyle:

9 Nisan 2010 Cuma
20:00 Gaziantepspor-Manisaspor

10 Nisan 2010 Cumartesi
15:00 Antalyaspor-İstanbul BB
19:00 Beşiktaş-Trabzonspor

11 Nisan 2010 Pazar
15:00 Gençlerbirliği-Bursaspor
15:00 Kasımpaşa-Ankaragücü
17:00 Denizlispor-Eskişehirspor
19:00 Galatasaray-Diyarbakırspor

12 Nisan 2010 Pazartesi
20:00 Kayserispor-Sivasspor

THURAM KADIKÖY'DE

Dünyaca ünlü eski futbolcu Lilian Thuram Kadıköy'deydi...

Juventus ve Barcelona gibi dev takımların formasını giyen ve Fransa Milli Takımı'nda büyük başarılara imza atan Thuram, Süper Lig'de Fenerbahçe ile Kayserispor arasında oynanan mücadeleyi izledi. Kadıköy'deki müthiş atmosferden son derece etkilendiğini belirten Thuram, karşılaşmanın da tempolu ve üst düzey bir maç olduğunu söyledi.

Lilian Thuram, 'Neden İstanbul'dasınız? Bu maçı izlemenizin özel bir nedeni var mı?' şeklindeki soruya, "Ailem ile kısa bir süreliğine tatil için buradayım. Bu durumu fırsat bilerek Türk futbolunda şampiyonluğa oynayan bir takımı seyretmek istedim" yanıtını verdi.

Fırsat buldukça çeşitli ülkelerde futbol müsabakalarını izlediğini ifade eden Fransız eski milli futbolcu, sahada kimleri beğendiğiyle ilgili bir soru üzerine, "Özellikle Fenerbahçe'de çok yetenekli oyuncular vardı. Takımın geneli iyi oyunculardan kuruluydu" diye konuştu.

“MÜCADELENİN ÖN PLANDA OLACAĞINI BİLİYORDUK”

Haberin Devamı

Kayserispor'a 1 gol atan Gökhan Ünal, rakipleri karşısında iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayla ilgili değerlendirme yapan Fenerbahçeli futbolcu, baskılı başladıkları mücadelede ilk 15 dakikada rakiplerine neredeyse hiç pozisyon vermediklerini kaydederek, “Mücadelenin ön planda olacağını biliyorduk ve iyi mücadele ettik. Geçen haftaki galibiyetin anlamlı olması için kazanmamız lazımdı, kazandığımız için mutluyuz. Uzun zamandır gol yemiyoruz. Beşiktaş maçını da kazanmak istiyoruz. Her adımda şampiyonluğa yaklaşıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Gökhan, çok fazla süre alamadığı ve bugün oyuna girdikten kısa bir süre sonra golle buluştuğu hatırlatılarak yöneltilen soruya, “Takım olarak tek forvet oynuyoruz. Kimin oynadığı çok fazla önemli değil. Önemli olan kazanmak. Bugün Güiza oynadı. Sakatlık geçirdikten sonra ben girdim. Hocam hafta içinde beni denemişti. Takıma katkı sağladığım için mutluyum. İnşallah daha fazla süre alıp daha fazla katkı sağlamak istiyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

GÖKHAN GÖNÜL ÖZÜR DİLEDİ

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül ise karşılaşmanın ikinci yarısında rakipten iki oyuncu yerde yatarken, topu dışarı atmadığı için Kayserispor ve Türk futbol camiasından özür diledi.

Pozisyonda rakipten iki oyuncunun, kendilerinden de bir oyuncunun yerde yattığını anlatan Gökhan, “Fair-play adına topu dışarı atmam gerekiyordu ama atmadım. Bundan dolayı Kayserispor ve Türk futbol camiasından özür diliyorum. Bir daha bunu yapmayacağım” şeklinde konuştu.

Gökhan Gönül, son haftalarda maçları gol yemeden tamamladıklarını da belirterek, “Bu bizim açımızdan olumlu. Bundan sonra da maçlarımızı gol yemeden kazanıp, sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın Avrupa ikinciliğine de değinen Gökhan, “Onlar bizim gönlümüzde şampiyon oldular” dedi.

“ZORLU BİR ATMOSFERDE OYNADIK”

Kayserispor'un golcü futbolcusu Makakula, Fenerbahçe ile yaptıkları Turkcell Süper Lig maçını zorlu bir atmosferde oynadıklarını ve mağlup olduklarını söyledi.

Makakula, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında olduğunu belirterek, “Bu yüzden çok karışık ve zorlu bir atmosfer vardı. Maçta pozisyon buldum ama gol atamadım. Fenerbahçe bize üstünlük sağladı” dedi.

Türkiye'de büyük takımlarda oynayıp oynamayacağı sorusu üzerine Makakula, “Türkiye'de kalmak istiyorum. Türkiye ligine iyi adapte oldum. Kayserispor'da mutluyum, ancak Benfica ile kontratım var, duruma bakacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Makakula, teknik direktör Tolunay Kafkas'ın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamasıyla ilgili bir soruya, “Onu çok seviyoruz. Bana çok yardımcı oldu. Giderse üzülürüz. Ama biz profesyoneliz ve maçlarımızı kazanmak için oynuyoruz” yanıtını verdi.

Golcü futbolcu, gol krallığındaki durumuyla ilgili olarak da kalan 6 maçta gol atmak için mücadele edeceğini, ancak gol krallığı ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Kayserispor'un kalecisi Souleymanou ise istekli ve hırslı oynayan Fenerbahçe karşısında istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

Souleymanou, Kafkas'ın görevi bırakacağını açıklamasıyla ilgili olarak da “Bence hocamız takımda kalacak ve gelecek sezon da devam edecek” dedi.

GÖKHAN'IN İKİNCİ GOLÜ

Güiza'nın sakatlığından sonra oyuna dahil olan Gökhan Ünal, Kayserispor filelerine attığı golle Fenerbahçe formasıyla ikinci golünü attı. Sarı-lacivertli oyuncu ilk golünü ise Manisaspor maçında kaydetmişti.

GÜİZA SAKATLANDI

Hafta içinde yapılan antrenmanda sakatlanan ve tedavisi tamamlandıktan sonra Kayserispor maçına ilk 11'de çıkan Güiza sakatlandı. Maçın 25. dakikasında Toledo ile girdiği mücadele sonrası elinden sakatlanan sarı-lacivertli oyuncu devam edemedi ve yerini Gökhan Ünal'a bıraktı.

FENERBAHÇE 5 MAÇTIR KAYBETMİYOR

En son yenilgisini Büyükşehir karşısında 2-1'lik skorla alan Fenerbahçe, bu maçtan sonra kaybetmedi. Sarı-lacivertliler yaptığı 5 maçın 4'ünü kazanırken 1'inde berabere kaldı.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK DE MAÇI İZLEDİ
       
Fenerbahçe-Kayserispor mücadelesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de  izledi. Başkan Aziz Yıldırım'ın voleybol maçı nedeniyle Cannes'da olması  nedeniyle Fenerbahçe'yi başkanlık düzeyinde başkanvekili Nihat Özdemir temsil  ederken, karşılaşmayı izleyenler arasında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı  ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam da yer aldı. Eski ünlü Fransız futbolcu Thuram da karşılaşmayı izleyenler  arasındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!