Zirve kaynıyor Süper Lig'de görünüm

Güncelleme Tarihi:

Zirve kaynıyor  Süper Ligde görünüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 22:49

Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta geride kalırken, Trabzonspor, 50 puanla liderliğini sürdürmeyi başardı.

Haberin Devamı

Manisaspor ile deplasmanda karşılaşan bordo-mavililer, Dixon'un golüyle ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. İkinci yarıda Umut ve Alanzinho'nun golleriyle sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılan Trabzonspor, haftayı 3 puanla kapattı ve liderliğini sürdürdü.

Ligde dün oynanan derbide Beşiktaş'ı 4-2 yenen Fenerbahçe ise bordo-mavililerin iki puan arkasında, haftayı 48 puanla ikinci sırada tamamladı.

Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getiren derbide Fenerbahçe, 5. dakikada Necip'in kendi kalesine attığı golle öne geçerken, Beşiktaş, 44. dakikada Ekrem'in attığı “şık” golle skora eşitlik getirdi. Siyah-beyazlılar, 49. dakikada İbrahim Toraman'ın attığı golle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın 63. dakikasında ceza alanı içinde Lugano'ya dirsek atmasının ardından Ferrari kırmızı kartla oyun dışı kalırken, penaltı atışını 65. dakikada golle sonuçlandıran Alex, 72. ve 75. dakikalarda attığı gollerle de skoru belirleyen futbolcu oldu. Alex de Souza, bu karşılaşmada attığı gollerle, siyah beyazlı filelere gönderdiği gol sayısını 12'ye çıkardı.

Flaş transferlerle başladığı sezonun 2. yarısında oynadığı Süper Lig'deki 4 maçında toplam 8 puan yitiren ve zirveye yaklaşma şansını kullanamayan, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında da hafta içinde Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e kendi evinde 4-1 yenilerek, tur umutlarını mucizelere bırakan Beşiktaş, bu karşılaşmadan da yenik ayrılmaktan kurtulamadı. Siyah-beyazlılar, 32 puan ve averajla 6. sırada yer aldı.

Bursaspor ise ligde oynadığı maçta Gaziantepspor'a farklı yenildi. Sahaya sıralamada 3. sırada çıkan yeşil-beyazlılar, 23. dakikada Dos Santos ve 32. dakikada da Yalçın'ın golleriyle 2 farklı skorla geriye düştü. Nounkeu'nun 35. dakikada kendi kalesine attığı golle farkı 1'e indiren Bursaspor, 63. ve 75. dakikalarda Cenk'in gollerine engel olamayınca, Gaziantepspor karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı. Bu yenilginin ardından Bursaspor, 45 puanla 3. sıradaki yerini korudu.

Zirve yarışının içinde olan Kayserispor ise Medical Park Antalyaspor karşısında son dakikalarda bulduğu gollerle sevindi. Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 90. ve 90 4. dakikalarda Kujoviç attı. Kayserispor, bu galibiyetle puanını 42'ye çıkararak, haftayı 4. sırada tamamladı.

Galatasaray ise düşme korkusu yaşayan Bucaspor'u tek golle yenmeyi başardı. Sarı kırmızılılara 3 puanı getiren golü 76. dakikada Culio kaydetti. Sezonun 2. yarısında deplasmanda Bursaspor'a 2-0 ve Gaziantepspor'a 1-0 yenilen Galatasaray, bu karşılaşmayla birlikte Türk Telekom Arena'da oynadığı 3. maçı da kazandı. Sarı-kırmızılılar, haftayı 32 puanla 8. sırada kapadı.

Ligin 22. haftasındaki maçlarda fileler, toplam 28 kez havalandı. 4 karşılaşmayı ev sahibi, 4 maçı deplasman takımları kazanırken, 1 maç ise berabere tamamlandı.

Gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Alex, derbide kaydettiği 3 golle gol sayısını 16'ya çıkardı ve 13 golü bulunan Kardemir Karabüksporlu Emenike'nin önünde ilk sırada yer aldı. Fenerbahçeli Niang, 12 golle bu futbolcuları takip ederken, Trabzonspor'dan Burak'ın 11, Manisasporlu Simpson'un ise 10 golü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftada alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

22. HAFTA

Eskişehirspor-Sivasspor........................: ( 2 - 1 )
Kasımpaşa-MKE Ankaragücü.......................: ( 2 - 1 )
Bursaspor-Gaziantepspor........................: ( 1 - 4 )
Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor............: ( 2 - 3 )
Galatasaray-Bucaspor...........................: ( 1 - 0 )
Kayserispor-Medical Park Antalyaspor...........: ( 2 - 0 )
Konyaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor.....: ( 0 - 0 )
Beşiktaş-Fenerbahçe............................: ( 2 - 4 )
Manisaspor-Trabzonspor.........................: ( 1 - 2 )

23. HAFTA

25 Şubat Cuma: Bucaspor-Bursaspor
26 Şubat Cumartesi: Ankaragücü-Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray, Gaziantepspor-Eskişehirspor, Fenerbahçe-Kasımpaşa
27 Şubat Pazar: Kardemir Karabükspor-Konyaspor, Sivasspor-Manisaspor, Trabzonspor-Kayserispor
28 Şubat Pazartesi: Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş

PUAN DURUMU

Haberin Devamı

Zirve kaynıyor  Süper Ligde görünüm
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!