Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı'ndan çağrı

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanından çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2007 10:37

Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, "Türkiye'deki zihinsel engelli sporcuların sorunları, ülke sorunları ile paralel şekilde devam ediyor" dedi.

Tarık Bitlis, Zihinsel Engelliler Akdeniz Şampiyonası'na katılmak üzere geldiği Mersin'de, yaptığı açıklamada, federasyonlarına bağlı farklı branşlarda yaklaşık 6 bin sporcuyu tespit ettiklerini, ancak resmi olarak 4 bin lisanlı sporcularının bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de reel olarak 30 bine yakın önemli başarılar kazanabilecek sporcu adayının bulunduğunu belirten Bitlis, "Türkiye'deki zihinsel engelli sporcuların sorunları, ülkenin sorunları ile paralel şekilde devam ediyor" dedi.

Bitlis, "Arkamızda çığ gibi büyüyen bir sporcu kitlemiz var. Bu kitleyi aramıza katmak istiyoruz, ancak bunun için kaynak yaratmak gerekir. Federasyon olarak bir yandan bununla uğraşırken, bir yandan da ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edebilmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Zihinsel engelli vatandaşların her geçen gün spora olan ilgilerinin arttığına dikkati çeken Bitlis, şöyle devam etti:
"Artan bu ilgiyi geri çevirmek istemiyoruz. Bunun için elimizdeki imkanlar yeterli. Zaten zihinsel engelli sporcular için ekstra futbol sahalarına veya havuzlara gerek yok, ama bu insanların çalışabilmesi için ortamların sağlanması gerekir. Yani entegrasyon sağlanmalı."

Bitlis, özellikle gelişmiş ülkelerde zihinsel engelli sporcuların sorunlarına daha iyi olanaklarla yaklaşıldığını ifade ederek, "Bu nedenle, diğer ülkelerdeki potansiyel daha fazlaymış gibi görünüyor. Oysa bizde de önemli bir potansiyel var. Biz de bu olanakları yakalayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Ekim ayında Çin'in Şangay kentinde 166 ülkenin katılımı ile yapılacak olan Özel Olimpiyatlar Yaz Oyunları'na da katılacaklarını vurgulayan Bitlis, organizasyona başarılı bir sporcu kafilesi ile katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!