Zico: Her dakika golü düşüneceğiz

Güncelleme Tarihi:

Zico: Her dakika golü düşüneceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 15:42

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Chelsea ile yapacakları maça hazır olduklarını belirterek, “Yarın sahada her dakika golü, atağı düşünen bir Fenerbahçe olacak” dedi.

Haberin Devamı

İşte dev maçın muhtemel 11'leri

Zico, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın toplantı odasında  düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe'nin bulunduğu yere hak  ederek geldiğini vurgulayarak, “Şu ana kadar yaptıklarımız,  yapabileceklerimizin göstergesidir. Yarın yine mücadele edeceğiz. Her  dakika golü düşünen bir takım olacak” diye konuştu.

Chelsea'ye saygı duyduklarını kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı, “  Rakibimize saygımız sonsuz. Daha önceden oynadığımız Inter gibi,  birbirinden kaliteli oyunculara sahiple, fakat biz de kalitemizi  biliyoruz. Şu ana kadar gösterdiklerimizi yarın da saha içinde göstermek  için elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

Zico, bir İngiliz gazetecinin sorusu üzerine, yarın Chelsea  taraftarlarının ve futbolcularının, takımlarını her zaman destekleyen,  galibiyet adına şevklendiren bir taraftarla, bir atmosferle  karşılaşacaklarının söyledi.
       
“CARLOS KONUSUNDA NET KARAR VERMEDİM”
       
Zico, yarınki ilk 11 ile ilgili bir soru üzerine, “Kadroyu vermekten  çekinen bir insan değilim, ama bir idman daha olduğu için, 'Şu oyuncular  oynayacak' demiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş maçındaki kadroda yer alan Kazım'ın yerine Deivid, cezalı olan  Gökhan'ın yerine de Önder'in oynayacağını ifade eden Brezilyalı  çalıştırıcı, şunları söyledi:

“Bu kafamda şu andaki durum. Roberto Carlos konusunda net karar  vermedim. Bugün kendisiyle konuşacağım ve bugünkü antrenmanda durumunu  göreceğim. Roberto Carlos 4 gündür çalışıyor. Her geçen gün ritmini  biraz daha arttırıyor. 90 dakikayı çıkaracak durumda olmadığını  söyleyebilirim. Maça başlarsınız, sonra sıkıntı olur, oyundan çıkarmak  zorunda kalırsınız. Böylece de boşu boşuna bir değişiklik hakkınızı  kullanmış olursunuz. Roberto'nun biraz daha beklemesi gerektiğini  söyleyebiliriz. Şu anda o kondisyonda olmadığını söyleyebilirim.”
       
“CHELSEA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR TAKIM”
       
Brezilyalı teknik adam, kadrosunda çeşitli milli takımlardan dünyanın  kaliteli futbolcularının yer aldığı Chelsea'yi beğendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Chelsea'nin, bu tip noktalara alışmış bir takım olduğunu anlatan Zico,  “Her zaman galibiyeti hedefleyen bir takım. Bunun için İngiltere'de  şampiyon oldular, yine şampiyonluk için mücadele ediyorlar. Şampiyonlar  Ligi'nde çeyrek final oynuyorlar. Chelsea dikkat edilmesi ve beğenilmesi  gereken bir takım” dedi.

Zico, Chelsea'nin defansının çok zorlu olduğunu, ancak kendilerinin de  çok etkili bir forvete sahip bulunduklarını vurgularken, “Etkili bir  forvetle etkili bir defansın karşılaşması olacak. Umarım biz kazanırız”  diye konuştu.

İngiliz bir gazetecinin Kezman ile ilgili sorusunu Brezilyalı  çalıştırıcı, “Kezman ceza sahası içinde çok etkili bir oyuncu. Boş  alanlara iyi kaçan, arkadaşlarına alanlar yaratan, 90 dakika boyunca  galibiyet için mücadele eden bir oyuncu. Bu karakteri bizim takımımıza  uydu” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Bir İngiliz gazetecinin “Chelsea'de son maçta kalede oynayan Cudicini  biraz gergindi. Bu konuda oyuncularınızı uyardınız mı?” şeklindeki  sorusuna ise Zico, “Oyuncularımıza bu tip uyarılarda bulunuyoruz. Bu  tip önemli noktaları aktarıyoruz, ancak rakibimizin kalecileri  gerginliğinin yanında iyi kurtarışlar da yaptı. Ayrıca Chelsea'da  oynuyor olmaları iyi kaleci olduklarını gösterir” yanıtını verdi.

Zico, Chelsea'nın 4, Fenerbahçe'nin ise ilk kez çeyrek final  oynayacağının hatırlatılması üzerine, “Şampiyonlar Ligi'nde tecrübe  önemli, fakat daha fazla önemli olan nokta, saha içinde maçı  istemenizdir. Biz bunu gösterdik. İsminiz, formanız çok fazla işe  yaramıyor. Önemli olan saha içindeki mücadelenizdir” dedi.

Haberin Devamı

Daha önceki maçlarda yapılan bireysel hataların hatırlatılması üzerine  Brezilyalı çalıştırıcı, yarınki maçta hatalardan uzak durmaya  çalışacaklarını, rakibin hatalarından yararlanmaya çalışacaklarını  söyledi.

Zico, bir soru üzerine, Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Anelka'nın  harika bir oyuncu olduğunu ifade ederek, “Takımımda kalmasını isterdim,  ama o istemedi. Şu anda Chelsea'de olması da onun ne kadar kaliteli  olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Zico, futbol felsefesinin, teknik direktörlüğü döneminde değişmediğini,  futbolcuyken de teknik direktörken de golü düşünen, göze hoş gelen  futbolun her zaman futbol felsefesinin içinde yer aldığını kaydetti.
       
UĞUR: “BU MAÇI KAZANACAĞIZ, FİNALE KADAR GİDECEĞİZ”
       
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Uğur Boral ise sarı-lacivertli takımın,  tarihinin en önemli maçına çıkacağını ifade ederek, “Bu bilinçle sahaya  çıkacağız. Bu önemli maçta herkes emin olsun, teknik kadro, yönetici,  futbolcular ve taraftarlar elinden gelenin en iyisini yapacak” dedi.

Haberin Devamı

“Rakibe saygı duyuyoruz, ama onların da bize saygı duyması gerekir”  diyen Uğur, şöyle konuştu: “Dersimize iyi çalıştık. Sahaya çıktığımızda bazı önlemler alacağız ve  kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Rakibin, bireysel olarak  bakıldığında çok iyi bir kadrosu var, ama biz de iyiyiz. Dünyada saygı  gören bir ekip haline geldik. Maça başlamadan önce boyun eğmeyeceğiz.  Sahaya çıktığımızda üstün olan taraf biz olacağız.”

Takımın Sevilla maçından daha fazla kendine güvendiğini anlatan Uğur,  “Takımımızın özgüveni son derece yerinde. Sevilla maçına çıkmadan  önceki ruh halimde değilim. Kendime daha çok güveniyorum. Tüm takım daha  güçlü bir özgüvenle çıkacak. Elimizden geleni yapıp, bu maçı  kazanacağız. Gol yemeden bitirirsek, 1-0 bile olsa çok büyük avantaj  olacaktır. Finalin çok uzak olduğunu sanmıyorum. Finale kadar  gideceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
       
Uğur, süratinin, yarınki maçta avantaj olacağını sözlerine ekledi.
       
TOPLANTI ODASINDA İZDİHAM YAŞANDI
        
Fenerbahçe-Chelsea maçı öncesi Zico'nun yaptığı basın toplantısında,  adeta izdiham yaşandı. Türk ve yabancı basın mensupları toplantıya büyük ilgi gösterirken,  basın toplantı odasında hiç boş yer kalmadı. Birçok basın mensubu da  toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Basın toplantısını birçok televizyon kanalı da canlı yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!