Zico: Fener golü yiyene kadar iyi oynadı

Güncelleme Tarihi:

Zico: Fener golü yiyene kadar iyi oynadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 00:43

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, UEFA Kupası (H) Grubu'nda 1-0 yenildikleri Newcastle United karşısında golü yiyene kadar güzel bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Brezilyalı çalıştırıcı maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, dönen ve duran toplarda savunmada yaşadıkları sorun nedeniyle gol yediklerini ifade ederek şu değerlendirmeleri yaptı:

“İnsan tabiiki üzülüyor. Maça güzel başladık ve gol yediğimiz ana kadar güzel mücadele ettik. Oyuncularım yapmaları gereken her şeyi ortaya koydular. Gol yedikten sonra ataklarımızı sıklaştırdık beraberlik ve kazanmak adına. İyi olduğumuz anda yediğimiz gol moralimizi bozdu. Şu ana kadar çektiğimiz sıkıntılardan kaynaklanan bir gol yedik. Dönen toplar ve duran toplarda yaşadığımız sıkıntılarla gol yedik.”

“SADECE BİR MAÇ KAYBETTİK SAVAŞ DEĞİL”

Fenerbahçe teknik direktörü, “Gruptan çıkacağınıza inanıyormusunuz?” şeklindeki soruya karşılık, “Sadece bir maç kaybettik savaşı kaybetmiş değiliz” dedi.

Haberin Devamı

Gruptan çıkabilecek güce sahip olduklarını kaydeden Zico, “Bu bize bağlı tabii ki. Biz istersek ve mücadelemizi sürdürüp bundan sonraki maçları alırsak bu gruptan çıkabiliriz, buna gücümüz var. Sadece bir maç kaybettik. Son maçlara kadar hiçbir şeyin belli olmayacağını düşünüyorum. Sadece bir maç kaybettik savaşı kaybetmiş değiliz” şeklinde konuştu.

“KAZANDIĞIMIZ TOPLARI OLUMLU KULLANAMADIK”

Newcastle United karşısında takımını daha bir bütün şeklinde gördüğünü ve futbolcuların üst düzey bir mücadele ortaya koyduğunu anlatan Zico, hücuma çıkışlarda basit top kayıpları yaşadıklarını ifade ederek şunları kaydetti:
“Alanları iyi daralttığımızı düşünüyorum. İkili mücadelelerden daha fazla galip çıktığımızı gördüm. Kaptığımız topları atağa çıkarken basit şekilde rakibe vermemiz bizim için sıkıntıydı. Bu tip maçlarda elinizde olan ufak şansları lehinize çevirmeniz gerekir. Bu nedenle yapabileceğimiz golleri maalesef yapamadık. Bugün eksik yaptığımız şey, kazandığımız topları olumlu kullanamamamızdı.”

Zico, fiziksel ve mental yorgunluk nedeniyle pazar günü Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yapacakları maçta farklı oyunculara görev verebileceğini ifade etti.

Newcastle United karşısında sahaya sürdüğü 11 kurgusunun ellerindeki imkanlar çerçevesinde alternatiflerinden birisi olduğunu ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, hep bu şekilde tek forvetle devam etmeyeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Teknik direktör Zico, “Fenerbahçe için UEFA Kupası rüya mıdır?” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:
“Futbol içinde hayaller kurmak güzeldir. Fakat gerçeklerle saha içerisinde yüzleşmek gerekir. Futbolda hiçbir rakibe karşı kolayca kazanamazsınız. Günümüz futbolunda azimli ve kararlı olarak mücadeleyle rakibin eksiklerinden yararlanmanız sonuç üzerinde etkili oluyor. Bugün duran toplardan yapılan bir hata, maçı rakibin lehine çevirdi. Gol pozisyonu yaratamadığımıza katılmıyorum. Gole çevireceğimiz pozisyonlar vardı. Maalesef yanlış seçimlerden dolayı bugün gol atamadık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!