Zafer Visconti'nin

Güncelleme Tarihi:

Zafer Viscontinin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 17:54

46.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun Marmaris - Pamukkale Etabını ISD-Neri takımından Giovanni VISCONTI 5 saat 46 dakika 09 ile kazandı.

Haberin Devamı

Büyük çekişme içinde geçen finişe kadar 7 bisikletçinin başını çektiği grup Pamukkale'nin doğal güzellikleriyle buluştu. Finiş yapılırken bitiş çizgisinin arkasındaki travertenlerin oluşturduğu görüntü dünya basınına da ulaştı. Beyaz örtünün üzerindeki yüzlerce izleyici uzaklardan nokta gibi göründüyse de naklen yayın sırasında onların bu hareketi 123 ülke televizyonu tarafından naklen izlendi. Türk bayrakları ile süslenen finiş çizgisi oluşturulan güzelliğin bir başka parçasıydı.

105 BİSİKLETÇİ START ALDI!

Saat 11:35'de Marmaris Atatürk Heykeli önünden verilen Start'la 105 bisikletçi 209 km lik Marmaris-Pamukkale etabı için pedal basmaya başladı. 8 etaplık yarışın en zor parkurlarından birine tanık olmaya başlamıştık. Türk takımından İsmail Aksoy, Bünyamin Özdemir, Uğur Marmara'nın dışında Carmiooro takımından Paride Grillo, Scott-Marcondes Cesar Sao Dos takımından Mendanca Pagliarini ile önceki etapta düşüp yararlanan ve 18 dikiş atılan CCC Polsat takımından Thomasz Marczynski yarış dışı kaldı. Böylece 111 kişi ile Sultanahmet'teki Prolog'a katılan bisikletçilerin yavaş yavaş fire vermesine şahittik. Start'ın hemen ardından Skil-Shimano takımından Japon Yukihir Doi ile Vorarlberg-Corractec takımı bisikletçisi Avusturyalı Philipp Ludescher hemen ön grubu oluşturdular. Bu ikiliye daha sonra Galicia takımından İspanyol Sainz Fernandez de katıldı. Ve hemen ana grupla aralarını 1.09 farkla açtılar. 20.km den sonra fark 8.06'ya kadar ulaştı. Bu kez ana grubun düşük temposu da farkın açılmasına neden oldu. 25. Km de fark 10.15 gibi büyük bir zamana ulaşmıştı. Artık gözler ilk birimi kimin alacağına çevrilmişti. Bu nedenle ana grupta Galicia'dan Nelson Oliveira ve ISD-Neri takımından Caccia'nın tempo yaptıkları görüldü. Ancak bu ikili kaçamadan yakalandılar.

Haberin Devamı

TIRMANIŞ PİRİMİ JAPON DOİ'NİN!

36.km gelindiğinde Shimano takımından Yukihiro Doi, çizgiyi ilk geçen bisikletçi oldu. Bunu Ludescher, Fernandez, Sznitko ve Gatto takip etti. Tırmanış priminin ardından Oliviera, Gatto, Longho Borgini ve Sznitko arayı açmaya başladılar. Ancak Adam Sznitko ana grubu beklemeyi tercih etti. Bu kez Doi ve Fernandez biraz düşük tempo yapınca fark 9 dakikaya düştü. ISD-Neri takımın 2 bisikletçisi olan Gatto ve Borghini'nin ana gruptan kopup öndeki gruba yaklaştığı görülürken ana grupla arasını 6.44 ile açtı. Ancak öndeki 4'lü bu kez zaman farkını 10.5'e taşıdı. Daha sonra yine ana grupta Cofidis ve Columbia'lı bisikletçilerin sürekli atakları görüldü. Yine ana gruptan Colnago-CSF Inox takımından 8 bisikletçi sürekli atak yaparak tempoyu artırdılar.

Haberin Devamı

ARTIK GRUP 3'E BÖLÜNDÜ!

100.km geçildikten sonra Vorarlberg takımından Ludescher, Shimano'dan Doi Yukihiro, Galicia'dan Sainz Fernandez, ISD-Neri'den Oscar Gatto, yine aynı takımdan Paolo Borghini Longo ilk grubu oluşturan bisikletçilerdi. Onların 2 dk. arkasında Footon-Servetto'dan Cheula, Columbia'dan Van Garderen, Cofidis'ten Moncoutie, Colnago'dan Canuti ve De Rosa'dan Salerno bulunuyordu. Turkuaz mayonun yeni sahibi Taaramae ise ana grupta dinlenerek gelmeyi tercih etti. Finişe 90 km kala öndeki 5'li ile arkadaki 5'li arasındaki zaman farkı 1 dk ya kadar düştü. 2. Beşli grubun ana grupla olan zaman farkı ise 5.5 dk kadardı. 87 km kala ön grupla 2.grup birleşti. Ve ana grupla fark da 4 dk.ya kadar indi. Artık finişe doğru gelen pedallar 2 grup halindeydi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ LUDESCHER'İN!

Etabın 2. Primini Vorarlberg'den Philipp Ludescher kazanırken, ISD-Neri'den Paolo Borghini Longo 2.liği ISD-Neri'den de Giovanni Visconti 3.lüğü elde etti. Kale ilçesi geride kalırken mükemmel görüntüler de beraberinde geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla bisikletçilere sevgi gösterilerinde bulunan öğrencilerin bu hareketi alkış aldı. Bu arada 93 sırt no'lu Canuti bir ara geride kalmasına rağmen tekrar tempo yapıp ilk grubu yakamaya muvaffak oldu. Bütün bu ataklar yaşanırken aşırı hızlı tempoya dayanamayan Miraç Kal da dışarıda kalan 4.bisikletçimiz oldu. İki grup halinde finişe yaklaşan bisikletçiler kıyasıya bir mücadele verirken gözler turkuaz mayonun da bulunduğu arka gruptaki Lampre takımından Simon Spilak'ın başını çektiği kalabalık grup gittikçe artan tempo ile ilk grupla arasındaki zaman farkını indirmeye çalıştı. Finişe 70 km. kala fark 3 dakikaya kadar indi ve bu esnada 1 numaralı bisikletçi Servetto takımından Noe Gıannetti'de yarışı bırakan bisikletçiler arasına girdi. Bu esnada arka grubu çeken Spilak'ın anonstan anlaşıldığı üzere takımını şikayet ettiği ve arka grubu çekerek boşuna pedal bastığını ifade etti. Çünkü Slovak bisikletçinin bu sayede finişe yorgun geleceği ve genel klasmandaki yerinin de bu nedenle etkileneceği biliniyordu.

TAVAS PRİMİ

Haberin Devamı

Öndeki grup Tavas'a yaklaşırken son pirimi kazananlarda belli oluyordu. Visconti son primi kazanırken ISD-Neri takımından Paolo Borghini Longo 2.liği yine ISD- Neri takımından Oscar Gatto'da üçüncülüğü elde etti. Ancak burada da bir başka güzellik dikkat çekiyordu. Tavas girişinde enerji direkleri Cumhurbaşkanlığı forsunu taşıyan bayraklarla donatılmıştı. Elbette yanında ay yıldızlı bayrağımızın asılışı bir başka güzellik olarak alkış aldı. Finişe 57 km. kala ilk grupla turkuaz mayonun bulunduğu arka grupla zaman farkı 3 dakika özelliğini koruyordu. Finişe öndeki grup pedal basarken Visconti'ye eşlik eden takım arkadaşı Borghini'nin gruptan ayrıldığı gözlendi. Çünkü taktik gereği Borghini vazifesini yapmanın rahatlığı içerisinde rahat rahat pedal basacaktı artık.

Haberin Devamı

Böylece ilk grup şu şekilde oluştu;

Footon-Servetto'dan CHEULA Gian - Paolo

Team HTC Columbia'dan Tejay Van GARDEREN

ISD-Neri'den Oscar GATTO ve Giovanni VISCONTI

De Rosa - Stac Plastic'den Christiano SALERNO ve Skil - Shimano'dan Dou YUKIHIRO

Bu arada CCC Polsat Polkowice takımından Adrian HONKISZ ani bir kaza geçirip yaralanması ve dizinden kan gelmesine rağmen tekrar toparlanıp yarışa devam etti. 50 km. kala 7'li grup temposuna bozmadan finişe doğru ilerlemeye devam etti.

VİSCONTİ - TAAMARAE ÇEKİŞMESİ

Yarış bu şekilde devam ederken artık gözler öndeki gruptaki Visconti ile Turkuaz mayonun sahibi Taamarae'ye çevrildi. Yarışın bu şekilde bitmesi halinde Turkuaz mayo el değiştirecek Estonyalı bisikletçi genel ferdi klasmandaki yerini Visconti'ye bırakacaktı. Bu bakımdan gözler iki bisikletçinin üzerindeydi. 43 km. kala fark 3,5, 40 km. kala ise 4 dakikaya kadar çıktı. Etabın bir başka öne çıkan konusu ise iki gündür müthiş bir efor sarf eden Columbia takımının adeta kabuğuna çekilmesiydi. Yorgun pedallar Marmaris - Pamukkale etabında hiç görülmedi desek yeridir.Bu defa sahne ISD-Neri'ninde Lampre isebir tek Simon SPILAK ile ayakta durmaya çalıştı. Ancak bu etabın en gözde pedalı Skil-Shimano takımından 123 sırt numaralı Dou YUKIHIRO idi. Startla birlikte Japon bisikletçi öne geçti ve ön gruptan ayrılmayarak büyük bir beğeni kazandı. Finişe 20 km. kala yine enteresan bir olay cereyan etti. Cofidis takımından Kalle KIRIIT Lampre ve Columbia takımından finişe gidebilmek için destek istedi. Ancak bu arzusu olumlu yanıtla karşılanmadı. Fark ön grupla ana grubun arasında 4 dakikanın içerisinde devam etti. Finişe 3 km. kala sprintler başladı. Önce Footon - Servetto'dan Cheula atak yaptı arayı 100 metre kadar açtı. Bu durum 1 km kalana kadar devam etti. Önde Cheula arkada bir dörtlü grup vardı. Ancak Visconti finiş çizgisini geçen (5.46.09) ilk bisikletçi oldu.

Etap ferdi klasmanında ilk beş şu şekilde oluştu;

1 -Giovanni VISCONTI (ISD-Neri) 5.46.09

2 - Tejay VAN GARDEREN (Columbia)

3- David MONCOUTIE (Cofidis)

4- Yukihiro DOI (Skil Shimano)

5 Gian Paolo CHEULA (Footon -Servetto)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!