Zafer Pedrosa'nın oldu

Güncelleme Tarihi:

Zafer Pedrosanın oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 17:37

Sachsenring'de son tura kadar takım arkadaşı Casey Stoner ile galibiyet mücadelesi veren Dani Pedrosa zafere ulaşırken Stoner, bitime metreler kala yarış dışı kaldı ve şampiyonda büyük bir darbe aldı.

Haberin Devamı

Kalkışta Dani Pedrosa, 3. cepten liderliğe yükseldi ve takım arkadaşı Caey Stoner ile Yamaha'dan Ben Spies'i ikincilik mücadelesi ile başbaşa bırakmıştı. Bu ikiliden Stoner, ikinci virajın ardından rakibinin önünde kalarak Pedrosa'yı kovalamaya başladı.

TRF1.net'in haberine göre; Avustralyalı sürücü, Pedrosa'yı yakalayıp geçmek için çok beklemedi ama liderliği aldıktan sonra takım arkadaşı ile farkın açılmasını sağlayamadı. İki Honda sürücüsü, arka grupla bağını kopardı ve o esnalarda bu yarış öncesinde şampiyona lideri olan Jorge Lorenzo, takım arkadaşı Spies'den kurtulup 3. sıraya yerleşti ama ön gruptan her turda uzaklaşıyordu.

Yerini Lorenzo'ya kaybeden Ben Spies, Tech 3 sürüleri Dovisioso ve Crutchlow'a geçilmekten kurtulamadı.

Yarışın orta noktalarına gelindiğinde Pedrosa, yakından takip ettiği Stoner'ı geçmeyi başardı ama yine bu ikili birbirinden ayrılmadı. Son tura kadar çok yakın şekilde mücadeleye devam ettiler.

İşte o son turda Pedrosa'yı geçmek için çaba gösteren Stoner, düştü ve şampiyonluk mücadelesinde önemli bir yara aldı.

Stoner'ın yarış dışı kalması ile uzak ara geride olan Lorenzo 2.'liğe çıkarken podyumun son basamadığına Dovizioso çıktı.

Bununla birlikte son turlarda orta grup da karıştı. 5. olan Bradl'dan başlayarak 10. olan Hayden'a kadar oluşan grup kendi içinde büyük mücadeleye girişti ve heyecan yarattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!