Zafer Bayramı'nı Ağrı Dağı'nın zirvesinde kutladılar

Güncelleme Tarihi:

Zafer Bayramını Ağrı Dağının zirvesinde kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 19:43

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) düzenlediği 11'inci Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı'na katılan 10 değişik ülkeden 37 yabancı dağcı ile 43 Türk dağcı, Ağrı Dağı'nın zirvesinde Zafer Bayramı'nı kutladı.

TDF Başkanı Alaattin Karaca da Ağrı Dağının zirvesine 90'ıncı kez çıkarak rekor kırdı.TDF'nin, Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı, 26 Ağustos günü Iğdır'ın Korhan Yaylası'ndan başladı. Romanya, Bosna- Hersek, Yunanistan, Karadağ, Hırvatistan, Azerbaycan, İran, Makedonya, Bulgaristan ve Sırbistan’dan 37 yabancı dağcı ile 43 Türk dağcı, deniz seviyesinden 4 bin 200 metre yükseklikten zirve tırmanışına geçti. 29 Ağustos gece yarısından sonra şapka buzullarında ipli tırmanış gerçekleştiren dağcılar, olumsuz hava koşullarına meydan okudu. TDF Başkanı Alaattin Karaca yönetimindeki 80 dağcı, 30 Ağustos günü saat 11.00’de zirveye ulaştı. Ağrı Dağı’nın deniz seviyesinden 5 bin 137 metre yükseklikteki zirvesine çıkan dağcılar, sevinç ve heyecanlarını paylaştı. Türk dağcılar, Türk bayrağı ile birlikte 2011’de Erzurum’da yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın flamasını, yabancı dağcılar ise ülkelerinin bayraklarını Türkiye’nin çatısından dalgalandırdı. Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkan dağcılar, daha sonra tırmanışa geçti ve bugün akşam saatlerinde Iğdır’a indi.
Ağrı Dağı’na 90’ıncı kez tırmanma başarısını gerçekleştiren TDF Başkanı Alaattin Karaca, güç koşullar altında değişik uluslardan dağcılarla Türkiye’nin efsaneleri ile ünlü Ağrı Dağına tırmandıklarını, yabancı dağcıların bu tırmanıştan çok mutlu ayrıldıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!