Yüzüklerin efendisi

Güncelleme Tarihi:

Yüzüklerin efendisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2009 00:00

Son şampiyonun yıldızları, Staples Center’da Jason of Beverly Hills’in hazırladığı 15 ayar beyaz ile sarı altından, üzeri 2.85 kıratlık elmaslarla işli yüzüğü birer birer parmağına geçirdi. Lakers sezonun ilk maçında Clippers’ı 99-92 yendi.

Haberin Devamı

LOS Angeles Lakers, 2009-10 sezonundaki ilk maçında Los Angeles Clippers’ı 99-92 yenerken, geçen sezon kazandığı 15. NBA şampiyonluğu yüzüğünü de görkemli bir törenle aldı. NBA’de 30 kezle rekor sayıda final oynayan Lakers için bu yılki yüzüklerin farklı bir anlamı vardı. 15 şampiyonluğu sembolize eden ve 15 ayar altın ve elmaslarla süslenen yüzük, kulübün, salonunun ve şampiyonluğu yaşayan basketbolcuların izlerini taşıyordu.
Başlama atışından önce NBA Başkanı David Stern’in başlattığı yüzük töreninde Lakers’ın Jerry West, Magic Johnson ve Kareem Abdul-Jabbar gibi eski şampiyon takımlarının yıldızlarının bulunduğu isimler Staples Center sahnesinde yer aldı. Daha sonra 2008-09 sezonun şampiyon kadrosunun yıldızları sırtlarında 15 yıldızın bulunduğu eşofmanlarıyla birer birer çağırılıp Stern’den yüzüklerini aldı.
Jackson’ın rekoru
Rekor sayıda 10. şampiyonluk yüzüğünü parmağına takan koç Phil Jackson, “Bu tip seramonilerden sonra maç oynamak zordur. Bazı enerjileri sürdürmek zordur ve bu tür törenler sizin enerjinizi dağıtır” dedi.
Dördüncü şampiyonluk yüzüğünü alan Kobe Bryant 33 sayı ile galibiyetin mimarı olurken, 22. yaş gününü kutlayan Andrew Bynum 26 sayı, 13 ribaundla ona eşlik etti.
Lamar Odom 16 sayı üretirken, saçlarına “L” harfi oluşacak şekilde keştiren Ron Artest Lakers’taki ilk maçında 10 sayı attı. Clippers’ta Eric Gordon 21 sayı ile en skorer isim olurken, Chris Kaman 18 sayı, 16 ribaund ile ona eşlik etti.

Haberin Devamı

Shaq’a da gönderdi

Y ÜZÜKLERİ hazırlayan Jason of Beverly Hills şirketinin patronu Jason Aresheben, “Twitter”ından yüzükler Staples Canter’da sahiplerine verilmeden önce yolculuklarını anlattı ve ilginç de bir yorum yaptı. Aresheben, Rolls Royce’un bagajına yüklenen büyük siyah çantalardaki yüzükleri taşınırken gösteren fotoğrafları Lamar Odam ile Derek Fisher başta Lakers’lı oyunculara gönderdi. “Lakers’ın yüzüklerine ilk görüntüsü” ifadesi ile bu fotoğrafın gönderildiği bir isim vardı ki dikkat çekiciydi; 2004’te Lakers’tan ayrılışı olay olan Shaquille O’Neal. Aresheben, maç sonrası şirketinin grubuna ise “Yüzükler keyifsiz. Yerim keyifsizdi. Maç keyifsizdi. Ne gece!!!” mesajı geçti.

Haberin Devamı

Bryant’ın yüzük uğuru

LAKERS’ın 31 yaşındaki yıldızı Kobe Bryant, yüzüğü 1 kere takıyor. 4. şampiyonluk yüzüğünü dün maç sonrası takan Bryant, “Yüzüğü, onu aldığım günün dışında asla kullanmıyorum. Eve gittiğimde yüzüğü kasaya koyuyorum. O gece yüzük parmağımda bana bir önceki sezonu hatırlatıyor. Sonra çıkarıyorum ve yenisini parmağıma geçirmek için onu bir daha takmıyorum” dedi.

ÖZELLİKLERİ:

* Şampiyonluk yüzükleri 14 ayar altın olurdu, ama Lakers’ın 15. şampiyonluğunu anlatmak için 15 ayar altından yapıldı.

* Daha önceki yüzükler tek parçadan oluşurdu. Bu kez beyaz ve sarı altından 7 farklı parçadan oluştu.

* Geçmişte yüzüğün üstünde her basketbolcunun adı ve numarası olurdu. Bu kez bir adım daha ileri gidildi ve oyuncuların yüzü ve numaraları lazer yardımıyla yüzüğü işlendi.

Haberin Devamı

* Lakers’ın salonu Staples Center’ın dış görüntüsünü yansıtıyor.

* Yüzük büyük boy bir saat kutusunda yer alıyor. Kutularda yüzüğü aydınlatarak parlatan LED ışıkları bulunuyor.

* Her yüzükte “L” işlenmiş elmas var ve bu “L” harfi her oyuncunun yüzüğünde farklı pozisyonda bulunuyor ve çok güçlü mikroskopla görülebiliyor. Bu da her basketbolcunun garanti belgesi. Her yüzük bir seri numarasına sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!