Yüzme İhtisas'ta sıkıntılar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yüzme İhtisasta sıkıntılar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2010 13:22

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü'nün, Ortaköy'deki Hatice Sultan Yalısı'ndan tahliye edilmesinin ardından yaklaşık 4 yıl geçerken, kulübün tesis sorunu hala giderilemedi.

İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi'ne ait Hatice Sultan Yalısı'nı boşaltmaları sürecinde, kulübe tesis için yer gösterileceği ve sporcuların çalışmaları için yardımcı olunacağı sözleri verilmesine karşın, herhangi bir olumlu adım atılmazken, çok sayıda sporcuya ev sahipliği yapan İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü'ne, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK), “1943 yılından beri kullandıkları tesisleri ellerinden alınmasına rağmen, adeta imkansızı başarıp, binlerce sporcuya başka havuzlarda antrenman yaptırıp, şampiyonalara hazırlıyorlar. Bu şartlar altında TBMM Kupası'nı kazanarak şampiyon oldular. Ayrıca, otistik çocuklara yüzme ve su topu eğitimi veriyorlar” açıklamasıyla, TMOK Türkiye Fair-Play Ödülleri'nde Şeref Diploması verildi.

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü Başkanı Caner Aksüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içinde bulundukları durumla ilgili bilgiler verirken, kendilerine verilen sözlerin tutulmamasından şikayet etti.

“VALİ GÜLER GİTTİ AMA KULÜP DURUYOR”

Caner Aksüt, Hatice Sultan Yalısı'ndaki tesislerini kaybettikten sonra gelirlerini de kaybettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Yalıyı terk ettiğimiz dönemde, bilhassa İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından bize arsa tahsisi yapılacağı sözü verilmişti, tesis yapabilmemiz için. Bugüne kadar herhangi bir tahsis olmadı. Biz de kulüp olarak faaliyetlerimize devam edeceğimizin, sutopu ve yüzmede etkinliğimizi sürdüreceğimizin sözünü vermiştik. Bu süre zarfında Türkiye şampiyonlukları kazandık. Sutopu Milli Takımı'nın iskeletini oluşturduk. Kendi tesisi dahi olmayan bir kulübün başarıları nedense spor politikasında karşılığını görmedi. Tesisimiz İl Özel İdaresi'ne aitti ve Vali Muammer Güler bize arsa tahsisi sözü vermişti. Şimdi o gitti, ama kulübümüz duruyor. Biz sözümüzü tuttuk, sözünü tutmayanlar var.”

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü'nün 60 yılı aşmış tarihi olan, Sutopu Milli Takımı'nın ana unsurlarını oluşturan, en fazla olimpiyatlara sporcu gönderen bir kulüp olduğunu dile getiren başkan Aksüt, “Sporla ilgilenen politikacıların bundan habersiz olması, son derece üzücü” dedi.

“BAŞKA KULÜPLERİN TESİSLERİNDE MİSAFİRİZ”

Caner Aksüt, kendilerine bir yer gösterilmemesi nedeniyle, sporcularının başka kulüplerin tesislerinde misafir olarak çalışabildiklerini söyledi.

Enka Kulübü ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kendilerine destek olduğunu ve havuzlarını açtığını anlatan Aksüt, “Tabii bu kendi havuzumuz gibi değil bunlar. Hem maliyeti var, hem de biz sabah-akşam antrenman yapan, sutopunda şampiyonluğa oynayan bir ekibiz. Başka tesislerde çalışmalarımızı düzenli yapabilmemiz mümkün olmuyor. Büyük zorluklar altında, en ufak yardım almadan devam ediyoruz. Amatör sporlarda başarı arayan bir ülkenin, en başarılı kulübüne, en fazla şampiyonluk kazanan kulübüne yaklaşımı şaşırtıcı. Bilgisizlik olarak görüyorum açıkçası” diye konuştu.

Kulübün aylık 30 bin TL'yi aşan masraflarının kendisi ve bazı arkadaşları tarafından karşılandığını anlatan Aksüt, “Aylık maliyetimiz 30 bin TL'nin üzerindedir. Şu anda ben karşılıyorum. Bazı arkadaşlarım var, onlar destek oluyor. Kişisel gayretlerimizle dönüyor. Şu anda sanki biz İl Özel İdaresi'nden daha zenginiz. Ona geliyor iş. Tabii ki bu gönül zenginliği. Kafaya taktığımız için, sporu sevdiğimiz için devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAKKI YENMİŞ BİR KULÜBÜZ VE BUNU UNUTMAYACAĞIZ”

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü olarak destek için bir çok kuruma başvurduklarını, ancak yanıt alamadıklarını dile getiren Caner Aksüt, “İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü, hakkı yenmiş bir kulüptür ve unutmayacağız. Günün birinde kulübümüzü kurduğumuzda, bu haksızlığı yapanların resimlerini bir yerlere asacağız tabii ki” şeklinde konuştu.

Öte yandan Aksüt, kendilerine karşı bir ayrımcılık yapıldığını düşündüklerini de vurgularken, “Hiçbir başarısı olmayan kulüplere saha tahsisi yapan spor yöneticileri var. Hiçbir başarıları yok, Türkiye şampiyonlukları yok, milli takıma hiç sporcu verememişler. Türkiye'de bir çok şey, (Hemşehrim) muhabbetiyle gider. Türkiye şartlarında kimsesiz gibi gözüküyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!