YURTKUR Basketbol Turnuvası başladı

Güncelleme Tarihi:

YURTKUR Basketbol Turnuvası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 12:55

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yurtlararası Basketbol Turnuvası Ankara'da başladı.

Atatürk Yurdu Spor Salonu'nda düzenlenen basketbol turnuvasından önce yapılan açılış töreninde konuşan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR'un, üniversite öğrencilerine hizmet etmekten zevk alan, onlara modern yurt binaları sağlayan ve en üst düzeyde hizmet vermek için çalışan bir kurum olduğunu söyledi.

Son sekiz yıldır YURTKUR Kanunu'nda yapılan değişikliklere değinen Albayrak, “Buranın, modern bir kurum haline getirilmesi gerektiğinin bilincindeyiz” dedi. Yurtlardaki sosyal faaliyetler hakkında da bilgi veren genel müdür Albayrak, YURTKUR'un dünyaya açılan bir kurum haline geldiğini, yurt dışında yurt binaları yapıp, burada öğrenim gören Türk öğrencilere burs ve kredi imkanı sağladıklarını ifade etti.

Geçmiş yıllardaki yurtlararası basketbol turnuvalarının oldukça çekişmeli geçtiğini ve çok sayıda katılımın olduğunu belirten Albayrak, bundan sonraki turnuvalara da katılımın çok olmasını istedi. Albayrak, turnuvaya katılan erkek ve bayan takımlarına başarılar diledi.

Ankara Bölge Müdürü Recep Ali Er de Türkiye'nin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasının, gençlerin sosyal yönden geliştirilmesine bağlı olduğunu belirtti. Gençlerin bedensel ve kültürel gelişimlerinin artırılması amacıyla sportif faaliyetler düzenlediklerine dikkati çeken Er, takım sporlarının da önemine değindi.

Konuşmaların ardından, Mehmet Akif Ersoy Kız Yurdu'ndan bir grup öğrenci, kick boks gösterisi sundu. Gösterinin ardından, Tahsin Banguoğlu ve Cebeci erkek yurtlarının basketbol maçı başladı.

Basketbol turnuvasında erkeklerde 11, bayanlarda 8 olmak üzere toplam 19 yurt takımı mücadele ediyor. Turnuva, 25 Mart Cuma günü sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!