Yüreğiyle oynayan elbette başarır

Güncelleme Tarihi:

Yüreğiyle oynayan elbette başarır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 00:57

F.BAHÇE Ülker’i THY Euroleague’de ‘Dörtlü Final’e taşıyan Obradovic, takımından çok memnun olduğunu belirtip “Tüm oyuncularım hep yürekleriyle mücadele ediyorlar.

Haberin Devamı

Benim felsefem, elinizdeki oyuncular ne yaparsa yapsın yürekleriyle oynamalılar. Böyle olduğu zaman başarı gelecektir. İlk defa Final Four’a kaldık ama bununla tatmin olmamalıyız” dedi.

Barış dileyen kişi

- ZELJKO, Obradovic’in ön adı ‘Zelimir’den üretilmiş. ‘Zelimir’, ‘Barış ve huzur dileyen kişi’, ‘barışçıl’ anlamına geliyor. Zeljko ise bu isimden oluşturulan lakap.

OYNARKEN Lakabı Cepac’dı

- Obra’nın oyunculuk zamanından kalma lakabı ‘ZOC’, yani Zelimir Obradovic Cepac. ‘Cepac’ın anlamı ise Obra’nın olağanüstü şutörlüğüne bir gönderme: ‘Yırtıcı-kesici’.

KONSERE GİDERKEN YARALANDI

- 1961’den beri Sırbistan’da Ağustos ayında yapılan Guca Trompet Festivali’ne hep gitti. Bir defasında festivale Chopper motosikletiyle giderken kaza yapıp dizinden yaralanmış.

EN İYİSİ EFSANE YUGOSLAVYA

Haberin Devamı

- Obradovic’e göre tarihteki en iyi takım Drazen Petrovic, Toni Kukoc, Dino Radja, Zarko Paspalj ve Vlade Divac’ın olduğu Yugoslavya’ydı.

SİYASETİ HİÇ SEVMİYOR

- Ülkesi Sırbistan’da da, takım çalıştırdığı diğer ülkelerde de politikacılarla arası asla iyi olmadı.

2 YIL HAPİS CEZASI ALDI

- 90’ların sonunda yaptığı bir trafik kazasında bir yayanın ölümüne neden oldu. 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

“YILDIZ DEĞİL PARTİZANIM”

- Hem oynadığı hem de yönettiği Partizan’a adeta aşık. Bir açıklamasında, Kızılyıldız’ı kast ederek; “Ben Yıldız değilim, Partizanım” demişti.

En sevdiği müzik: Jazz ve rock

En sevdiği içki: Kırmızı şarap

Çalıştırıp şu an konuşmadığı iki oyuncusu var: Spanoulis ve Lakovic.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!