Yunanistan’ı geçer miyiz?

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’ı geçer miyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2004 01:39

Yunanistan ile Dünya Kupası elemelerinde aynı gruptayız. Yunanistan- Türkiye maçı ne olur?

Yunanistan küçümsenecek bir takım değil. Çabuk oyunculardan kurulu, hava toplarında etkili ve disiplinli bir takım. Şimdiye kadar izlemediğimiz için farkında değildik. Dünya Kupası elemerinde bizim içinde bulunduğumuz grup, çok zor bur grup. Danimarka’yı da unutmamak lazım. Yunan futbolu için, ‘Göze hoş gelen oyunları yok’ diyorlar. Belki öyle ama büyük bir heyecanları ve mükemmel takım oyunları var. Kolay mı orada oynamak, Fransa’yı Çekleri elemek, Portekiz’i yenmek..

Biz Yunanistanı tanıyoruz artık, güçlerini ve onlara karşı oynamanın zorluğunu biliyoruz. Sorun onlarda değil, bizim neler yapabileceğimizde. Yunan takımı oyuncuları aslında çok yetenekli ama takım oyunu adına bu yeteneklerini kullanmıyorlar. Sistemin dışına çıkmıyorlar.

Türkiye kazanmak için ne yapmalı?

En az onlar kadar mücadele etmeli, sabırlı olmalı. Ve gol yollarında yetenekli oyuncuları bulmalıyız. Yunanlılar çok sabırlı. Aslında bu büyük bir meziyet. Oyun disiplininden hiç kopmuyorlar. Ama bir de şunu unutmamak lazım. Her maçın havası, ritmi, konsantrasyonu ayrıdır. Yunanlılar, bizim maça kadar böyle devam edebilirler mi, o bilinmez. Bunu biraz da biz belirleyeceğiz.

Görevine devam ederse, Rehagel mi, Ersun Yanal mı?

Bu çok farklı bir soru. Bazı antrenörleri oyuncular sever, bazı antrenörler çok yeteniklidir. Ama teknik adam, ne taktik verirse versin, iş futbolcuda biter. Ortayı Rehhagel yapmıyor, o mücadele etmiyor. Hoca en iyi takımı ortaya çıkarıyor sadece. Rehhagel en iyisi yapabilecğini gösterdi. Şimdi sıra Ersun Yanal’da. Biz de aynı birlikteliği ve disiplini gösterirsek, fevkalade bir maç olur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!