Yugoslavya'dan Gol Yağmuru (Almanya 1974)

Güncelleme Tarihi:

Yugoslavyadan Gol Yağmuru (Almanya 1974)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2006 12:31

Haberin Devamı

Yugoslavyadan Gol Yağmuru (Almanya 1974)
Hollandalıların efsane futbolcusu Johann Cruyff, takımını finallere kadar taşımış ama kupayı kaldırmasını sağlayamamıştı...
1974'teki kupaya Batı Almanya ev sahipliği yaptı. Batı Almanya'da iki yıl önce düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda 11 İsrailli atletin öldürülmesi, 74'teki Dünya Kupası'nda olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınmasına neden oldu. 1974 Dünya Kupası, daha önceki turnuvalardan çok daha sıkı güvenlik önlemleri altında düzenlendi.

O yıl FIFA'nın başkanı da değişti ve 70 yıllık tarihinde ilk kez Avrupalı olmayan biri, Brezilyalı Joao Havelange FIFA başkanı seçildi.

Haberin Devamı

1974'teki Dünya Kupası'nın yıldızı Hollandalılardı. Hücum anlayışının hakim olduğu maçlara imza atan Hollandalılar yalnız değildi, ev sahibi Batı Almanya, İsveç ve Polonya da kupanın başarılı takımları arasında yer aldı.

Kupanın ilginç karşılaşmalarından biri Yugoslavya-Zaire arasındaydı. Maçın ilk yarım saatinde 5-0 öne geçen Yugoslavya, Zaire'yi tam 9-0 yenerek Dünya Kupası tarihine geçti. Bu rekor daha sonra, 1982'de El Salvador'u 10-1 yenen Macarlar tarafından egale edildi.

Şampiyon: Batı Almanya
İkinci: Hollanda
Üçüncü: Polonya
Dördüncü: Brezilya
Adidas Altın Krampon:
Gregorz LATO 7 gol
Brezilya 1974'teki kupaya daha öncekilere göre zayıf bir takımla katıldı. Pele, Tostao ya da Gerson'dan mahrum olan Brezilya, üçüncülük için Polonya'ya karşı oynadı ve kaybetti.

Münih'te oynanan final maçında Hollanda ve Batı Almanya karşı karşıya geldi. İngiliz hakemin Hollanda lehine verdiği penaltıdan sonra toparlanan Almanya, maça asıldı ve sonunda Breitner ve Müller'in attığı gollerle 2-1 galip gelerek kupayı ikinci kez kazanan taraf oldu.

GOL KRALLIĞI
Grzegorz Lato (Polonya)
Andrzej Szarmach (Polonya)
Johann Neeskens (Hollanda)
Gerd Müller (Almanya)
Ralf Edström (İsveç)
Johannes Rep (Hollanda)
:
:
:
:
:
:
7 gol
5 gol
5 gol
4 gol
4 gol
4 gol
İSTATİSTİKLER
Toplam Maç
Toplam Gol
Gol Ortalaması
Atılan Oyuncu
KK Atılan Gol
Toplam Seyirci
Seyirci Ortalaması
:
:
:
:
:
:
:
38
97
2,55
5
3
1,774,022
46,685

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!