Yorgun cezalı ama hür

Güncelleme Tarihi:

Yorgun cezalı ama hür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 01:44

Aziz Yıldırım, Metris Cezaevi’nden dün tahliye edilip çıktıktan sonra Kandilli’deki evine gitti. Cezaevinden özel bir araçla ayrılan Başkan Aziz Yıldırım’a Fenerbahçeli taraftarlar, yol boyunca eşlik etti.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım’ı evinin önünde de coşkulu bir taraftar topluluğu karşıladı. Metris Cezaevi’nin önünde olduğu gibi sarı lacivertli taraftarlar, Yıldırım’a dokunmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Meşaleler yakılıp, uzun süreli tezahüratlar yapıldı.




1 yıl önce Aziz Yıldırım

1-SİYAHLAR

O günlerde saçlarının üst kısmındaki siyahlar açıkca belli oluyordu.

2-YALNIZDI

Az sayıda taraftar topluluğu vardı ve polisler eşliğinde görüntü alınmıştı.

3-TRAŞLIYDI

Başkanın saçları traşlı, daha kısa kesilmiş ve özenle taranmıştı.

TARAFTARLARDA AZİZ YILDIRIM BAYRAMI /FOTO GALERİ

Haberin Devamı

İŞTE KARARIN AÇIKLANDIĞI AN / WEB TV

ÇAĞLAYAN'DA HEYECANLI BEKLEYİŞ / WEB TV

AZİZ YILDIRIM ADLİYEYE BÖYLE GÖTÜRÜLDÜ / WEB TV

Herşeye rağmen daha sakin görünüyor ve gülümsüyordu.

5-GÖMLEK

Yine çizgili füme rengi bir takım elbise ve beyaz gömlek giymişti.

6-DAHA GENÇ

Yaşanan olaylara rağmen dıştan daha dinç ve genç görünüyordu.

7-ÇİZGİLER

Yüzündeki yaşlılık çizgileri tutuklanmadan önce bu kadar belirgin değildi.

8-DAHA ZAYIF

Tutuklandığında görüntüsü daha dikkat çekiciydi, daha fit bir vücuda sahipti.


1 yıl sonra Aziz Yıldırım

1-UZUN SAÇLAR

Saçları epey uzamıştı. Uzun süre kestirmediği belli oluyordu.

2-BEYAZLAR

Dikkat çeken saçlarının hemen hemen tümünün beyazlamış olmasıydı.

3-KONTROLLÜ

Yine sakindi ama bu kez gülümsemedi. Çok daha kontrollüydü.

4-GÖMLEK

Haberin Devamı

Üzerinde yine çizgili füme rengi bir takım elbise ve beyaz gömlek vardı.

 

5-YORGUN

Metris çıkışında daha yorgun ve daha yaşlı bir görüntüsü vardı.

6-YAŞLANDI

Yüzündeki çizgiler yorgunluğunu ve yaşlandığını gösteriyordu.

7-KİLOLU

Başkanın bir yıl önceki haline göre 6-7 kilo aldığı görülüyordu.

8-KALABALIK

Bir taraftar ordusu tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Başkanlığı düşmedi

Aziz Yıldırım’ın kulüp başkanı olması yasaklandı ancak tedbir konulmadı. Yargıtay’ın kararına kadar görevini sürdürecek.

MAHKEME heyeti Aziz Yıldırım’ın başkanlık yapmasını yasakladı ama tedbir koyulmadığı için bu karar hemen uygulanmayacak. Yargıtay kararı onarsa Aziz Yıldırım’ın başkanlığı düşecek. Fenerbahçe Başkanı, mahkemenin hakkında verdiği kararın kesinleşmesi durumunda 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 18. maddesi uyarınca, ‘’seyirden men’’ cezası alacak. Böylece aynı kanun kapsamında yasak süresince spor kulüplerinde, federasyonlarda ve taraftar derneklerinde yönetici olamayacak. Bu durum Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu için de geçerli. Hapis cezaları onanırsa yöneticilikleri sona erecek.

Haberin Devamı

Kurban kestiler

Fenerbahçe taraftarları tahliye kararı sonrası Metris Cezaevi önüne akın etti. Yıldırım’ı karşılamaya gelen taraftarların arasında kurbanlık koç getirenler de vardı.

Karar onanırsa cezaevine dönecek

358 gün tutuklu kalan Aziz Yıldırım dün tahliye edildi. 6 yıl 3 ay ceza verilen F.Bahçe Başkanı, Yargıtay’ın kararını bekleyecek.

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin dava dün karara bağlandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, üye hakimleri Bülent Kınay ve Hikmet Şen tarafından öğle saatlerinde açıklanan karar neticesinde tutuklu olan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanısıra, sarı lacivertli yönetici İlhan Ekşioğlu, Giresunspor eski başkanı Olgun Peker ile Yusuf Turanlı da tahliye edildi. Mahkeme, bir yıldır tutuklu olan Aziz Yıldırım’ın tahliye kararını açıklarken kendisine spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla şike ve teşvik primi suçlarını işlemek suretiyle suç örgütü kurup yönettiği sabit olduğundan (örgüt kurmaktan 2 yıl 6 ay, şike ve teşvikten 3 yıl 9 ay) toplam 6 yıl 3 ay hapis, 1 milyon 712 bin 500 TL de adli para cezası verdi. Dün tahliye olan Aziz Yıldırım, yargıtayın mahkumiyet kararını onaması halinde yeniden cezaevine girecek. Ahmet ERCANLAR

Haberin Devamı

Araç özel mi seçildi?

AZİZ Yıldırım, taraftarları tavanı açılan aracından selamladı. Bu durum, “Araç özel mi seçildi?” sorusunu akıllara getirdi.

Kızım dar ağacını duymadın mı?

SON sözü sorulan Aziz Yıldırım, “ Dar ağacında olsak bile son sözümüz F.Bahçe’dir” dedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de tutanak tutan görevliye, “Dar ağacını da yazdıralım. Kızım, dar ağacını duymadın mı?” dedi. Ekinci, “Hata yapmışsak Yargıtay yolu var” diye konuştu.

Trabzon’a beraat Beşiktaş’a ceza...

ŞİKE davasında yargılanan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Asbaşkan Nevzat Şakar beraat etti. Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı 1 yıl 3 ay hapis, 250 bin lira para, siyah beyazlıların eski teknik direktörü Tayfur Havutçu ise 1 yıl, 3 ay hapis, 100 bin lira para cezasına çarptırıldı. Cezalandırılan isimlerin durumu yargıtayın kararı sonrası netlik kazanacak.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!