Yönetimden gözdağı

Güncelleme Tarihi:

Yönetimden gözdağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Erzurum yenilgisine 1'er milyar ceza kesildi

Kurmaylar; Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Denizlispor maçları için 5 milyar ile 750 milyon lira arasında paket prim sistemi uygulayacak. Bu 3 maç puansız geçilirse 5 milyar ceza kesilecek.

Hoca da cezalı

Erzurumspor karşısında alınan 2-1'lik yenilgiyi değerlendiren Antalyaspor Yönetim Kurulu, teknik heyet ve futbolculara 1'er milyar lira para cezası kesti. Teknik Direktör Abramcz-yk ve öğrencilerinin dikkatini çekme kararı da alan kurmaylar, G.Birliği, Beşiktaş ve Denizli'den oluşan 3 maç için paket prim ve ceza sistemi belirledi. Bu 3 maçın sonucuna göre futbolcular, 5 milyar liraya kadar prim veya aynı oranda ceza alacaklar.

Rapor istendi

2 saat süren toplantıya Başkan Bekir Kumbul ile Halim Horasan, Mahmut Akkaş, Ertuğrul Ünal, Mehmet Yaman, Mehmet Çapacı ve İbrahim Çoksak katıldı. Yönetim kurulu ilk olarak Genel Menajer Erdal Akpınar'ın raporunu değerlendirdi. Akpınar, Erzurum önünde alınan yenilgiyi ‘‘Futbolcularımızın pozisyonlardaki konsantre eksikliği ve rakibin 2 hücumunda savunmamızda yaşanan kişisel hatalar’’ şeklinde özetledi.

Oybirliği ile

Akpınar'ın bu raporundan sonra Abramczyk ve yardımcı antrenörler de dahil olmak üzere oybirliği ile bütün takıma 1'er milyar lira ceza kesildi. Bu, futbolculara sezon içinde kesilen üçüncü ceza oldu. Daha önce Bursa beraberliği ve Samsun yenilgisine toplam 1 milyar 250 milyon lira ceza verilmişti. Sezon başında belirlenen prim ve ceza sistemi de G.Birliği, Beşiktaş ve Denizli'den oluşan 3 maçlık seri için askıya alındı.

Ateşe düştük

Başkan Kumbul, Erzurumspor maçında sergilenen futbolun Türkiye Kupası'nda finale yükselme başarısını göstermiş Antalyaspor'a yakışmadığını belirterek, ‘‘Sahamızdaki maçta rakibimize 3 puan hediye ettik ve bu yenilgi ile ateş hattının içinde kaldık. Kazandığımız zaman ligde hiç bir sıkıntımız kalmayacaktı. Bu yüzden Erzurum'a yenilmemize sıradan bir puan kaybı değildir. Ekibimiz bu büyük hatayı telafi etmelidir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!