Yolunu kaybedenlere elektronik kılavuz

Güncelleme Tarihi:

Yolunu kaybedenlere elektronik kılavuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2002 17:25

Brunton'ın yeni navigasyon sistemi (Multi-Navigation System) çok yönlü bir GPS ünitesi. Bu cihaza sahip olduğunuz zaman kaybolma olasılığı neredeyse tümüyle ortadan kalkacak.

İçindeki dijital pusula GPS uydularından bağımsız olarak çalışarak pillerden tasarruf sağlıyor. Ünite ayrıca 24 saatlik barometrik bilgileri de depoladığı için hava tahminleri yapabiliyor. Ayrıca, ''doğruca-eve'' tuşuna bastığınız zaman sizi doğrudan başlangıç noktanıza gönderiyor. Böylece tüm aşamaları geriye doğru izlemek zorunda kalmıyorsunuz.

Fiyatı 399 dolar.

Bilgi için: www.brunton.com


Kara sörfü

Sörf yapmak için artık suya ihtiyacınız kalmayacak. Dirt-Surf adı verilen ürünün iki ucundaki tekerlekler dengeyi sağlıyor. Sörfün tasarımcısı Design Science, ürünlerinin dağ bisikleti, sörf tahtası ve kar sörfünün bir bileşimi olduğunu belirtiyor. İlave bir ücret karşılığında arka tekerleği taşımak için bir yolculuk çantası da edinilebilir.

Fiyatı 300 dolar.

Adresi:Design Science,Box 1441,

Fremantle WA 6959 Avustralya.

Bilgi için: www.dirtsurf.com


Cep telefonlu ceket

Levi's'in ICD+ adını verdiği ceketi, cep telefonu ve MP3 çalıcısı taşıma gereğini ortadan kaldırıyor. Bu iki cihaz da ceketin içine monte. Küçük ceplerin içine yerleştirilmiş cihazlar uzaktan kumanda ile çalıştırılıyor. Son derece ustaca gizlenmiş kablolar, bunları ceketin yakasına iliştirilmiş mikrofon ve kulaklıklara bağlıyor. Şu anda yalnızca Avrupa'da satışa sunulan ceketin fiyatı 600 ile 900 dolar arasında değişiyor.

Bilgi için: www.eu.levi.com


Yıkanabilir

klavye

Elektex, Palm V'in koruyucu kılıfı gibi görünmekle birlikte, açıldığı zaman gerçek boyutlarında bir klavye haline geliyor. Algılama ve açma-kapatma teknolojisini kumaş dokusuyla birleştiren klavye yıkanabiliyor ve içindeki dokuya zarar vermeden katlanabiliyor. Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan klavye özellikle yolculuklarda işe yarayacak. Adresi: ElectroTextiles Company, Pinewood Studios, Pinewood Rd., Iver Heath, Buckinghamshire SLO ONH, İngiltere.

Bilgi için: www.elektex.com


MP3 çalıcısı

artık kulaklıkta

Panasonic'in SV-SD05 kulaklıkları, MP3 çalıcılarının tahtına göz dikmiş durumda. İçinde dijital audio çalıcısı olan ilk cihaz olma özelliği taşıyan kulaklıklar, 64MB SD flash bellek kartları sayesinde normal kulaklıklardan daha ağır ve büyük değil. Ayrıca katlandığı için de en dar ceplere bile sığabiliyor. Kontrol düğmeleri kulaklığın bir kenarına yerleştirilmiş.

Fiyatı 430 dolar. Bilgi için: panasonic.co.jp


CD kalitesinde ucuz

müzik koleksiyonu

Bugüne dek bellek-kartı üzerine müzik koleksiyonu yapmak oldukça pahalı bir uğraştı. Çünkü 100 dolarlık 32 MB bellek kartına ancak yarım saatlik CD kalitesinde müzik depolayabilirsiniz. Şimdi RaveMP 2300 mobil dijital audio çalıcı bütün bunları değiştiriyor. Cihaz, 40 dakikalık müzik depolayabilen 10 dolarlık Click disklerle çalışıyor. Tek sakıncası, Clik sürücünün bazı parçalarının hareketli olmasından kaynaklanan atlamalar.

Fiyatı 199 dolar.

Adresi: Sensory Science, 7835 E. McLain Dr.,

Scottsdale AZ 85260.ABD


Çatal

şeklinde hız

teknesi

Hızın birinci planda geldiği deniz taşıtlarında her zaman iki tekne tek tekneden iyidir. Swift Oceanics isimli tekne üreticisinin tümüyle alüminyumdan yapılmış Laser X-2000 isimli taşıtı, ''turşu-çatalı'' tasarımı ile hız ve kullanım kolaylığı sağlıyor. 130 kilo ağırlığındaki taşıt, 175 beygir gücündeki 4 zamanlı motorunun yardımı ile 90 deniz mili yapabiliyor.

Fiyatı 13.255 dolar. Bilgi için: swiftoceanics.com


Çok fonksiyonlu,

organik oturma birimi

DANİMARKA’LI Mimar Verner Panton gerek malzemesi gerekse işlevi bakımından alışıp bildiğimiz dışında bir ‘şey’ tasarladı. Bu ‘şey’ aslında oturmak, uzanmak için ya da üstüne kahve tepsisini de koymaya yarayan bir mobilya. Ama ne sandalyeye, ne koltuğa, ne de sephaya benziyor. Bildiğimiz plastikten yapılan ve oval girinti çıkıntıları ile gerek yatık gerek dik gerekse ters çevrildiğinde ayakta durabiliyor. Koltuk, şezlong, sepha, puf, ikili oturma gibi amaçlı kullanımlar onu ters/düz ve yatık olarak çevirdiğinizde emrinizde. Innovation firmasının bu ürününü Türkiye’de Bilgili Mobilya’dan temin edebilirsiniz.

Bilgi için: 0212 624 31 81


Bilgi erişimini

kolaylaştıran başlık

Microvision'ın Nomad adlı retinal tarama başlığı göz küresini tuval haline getiriyor. Kendi türündeki ilk ticari baş-ekranı olma özelliğine sahip olan Nomad, retinaya düşen ışıkları tarayarak, parlak ve saydam görüntüler yaratıyor. Öncelikle hastalarının yaşamsal test sonuçlarını kontrol etmek için doktorların kullanımına sunulacak olan cihaz, bakım ve onarım teknisyenlerinin de kullanma kılavuzlarına anında erişmelerini sağlayacak.

Fiyatı yaklaşık 15.000 dolar.

Adresi: Microvision Inc., Box 3008, Bothell WA 98011.ABD.

Bilgi için: www.mvis.com


Hareket özgürlügü

isteyenlere



Kullanıcılarına renkli ve mobil bir dünyanın kapısını açan avuçiçi PC çözümü HP Jornada 565, kişilere hareket halindeyken de internet’e bağlanma, Web bağlantalı cihazlarla bağlantı kurma olanağı tanıyor. Ayrıca, Microsoft, Word,Excel, Explorer ve Outloook uygulamalarının yer aldığı yeni avuçiçi PCâde, kullanıcılar renkli ve canlı bir ekranda çalışabiliyorlar.

Fiyatı: Jornada 565-499dolar+KDV Bilgi için: www.hp.com.tr


Renkli

sohbetler

Sanyo Sprint PCS SCP-5000'ün midye kabuğu şeklindeki iki parçalı gövdesinin içindeki 2 inç'lik 256-renkli arkadan aydınlatmalı ekranı ilk kez bu kadar küçük bir gövdeye (9.3 x 4.9 x 2.4 cm) sığdırılmış. Yaklaşık 100 gram ağırlığındaki cep telefonu, bir de kapağının üzerine yerleştirilmiş bir dış ekrana sahip. Bu ekran arayanların kimlikleri, sesli arama ve bilgisayarınızla tarih ve adres defterinin eşleştirilmesi gibi işlevleri yerine getiriyor.

Fiyatı 500 dolar.

Bilgi için: www.sanyo.com


Her markaya

uyan Hands-Free

Hands-Free telefon sistemleri, seyir halindeyken cep telefonlarının kullanımını kolaylaştırır, kaza olasılığını azaltır. Ne var ki bu cihazların telefon markasına göre özel üretilmesi her yeni telefon değişikliğinde tüm sistemi değiştirme gereğini doğurur. Cellport Systems'in ürettiği Cellport 3000 adını verdiği üniversal bağlama sistemi, bir adaptör yardımıyla pek çok markaya uyum sağlayan ilk sistem olma özelliği taşıyor. Cihaz şimdilik Motorola ve Nokia telefonlarıyla çalışıyor. Diğer markalar da önümüzdeki günlerde listeye dahil olacak.

Fiyatı 140 dolar.

İlave edilen her adaptörün fiyatı ise 59 dolar.

Bilgi için: www.cellport.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!