Yoğun tempo 'dev adamlar'ı yordu

Güncelleme Tarihi:

Yoğun tempo dev adamları yordu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 12, 2002 13:58

14. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'na hafta başından itibaren kondisyon ağırlıklı çalışmalarla yoğun bir şekilde hazırlanan (A) Milli Takım'ın bugünkü antrenmanında Asım Pars ve Hakan Kösedağ fenalaştı.

Haberin Devamı

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen antrenmanda, halter salonundaki ağırlık çalışmasının ardından salona geçen millilerde önce Hakan, daha sonra da Asım fenalaştı. Bu iki oyuncunun aşırı terleme ve yoğun çalışma programından dolayı tansiyonlarının düştüğü bildirildi. Oyunculara tuzlu ayran içirilirken, antrenman bitimine kadar her iki oyuncu da saha kenarında dinlendi.
  Â
Bu arada Haluk da antrenmanın ikinci bölümüne katılmadı. Bu oyuncunun sıcaklar nedeniyle çalışmalar sırasında ayağının su topladığı, bu yüzden dinlendirildiği öğrenildi. 
     

İSTANBUL'DAKİ SON ÇALIŞMA
   Â
(A) Milli Basketbol Takımı, İstanbul'daki ilk etap çalışmalarını bugün tamamladı.
  Â
Başantrenör Aydın Örs ve yardımcısı Çetin Yılmaz yönetiminde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren antrenmanda oyuncular, koşu ve ısınmanın ardından halter salonunda ağırlık çalıştılar. Milliler, daha sonra salonda topla antrenman yaptı.
  Â
Antrenmanda Aydın Örs, uzun oyuncuları çalıştırırken, Çetin Yılmaz ise oyun kurucu ve forvetlere şu attırdı.
  Â
Çalışmaya, izinli olan Mehmet, Mirsad, İbrahim, tedavisi süren Kerem Gönlüm, eşi doğum yapan Ömer Onan, Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan Ender Arslan katılmadı.
  Â
Öte yandan halter çalışmasına katılan Alper, Asım, Hakan ve Haluk ise salondaki antrenmana katılmadı.
  Â
Diğer yandan MR'ı çekilen Alper'in sağ dizinde zorlanma olduğu ve bu oyuncunun yarından itibaren takımla birlikte çalışmalara katılabileceği bildirildi.
  Â
Antrenman sonunda oyuncularla teknik heyet, idmanı izlemeye gelen ''12 Dev Adam Okulları''nın minik öğrencileriyle fotoÄŸraf çektirdi. Öğrenciler, özellikle Hidayet ve Hüseyin'den bol bol imza aldılar.Â
   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!