Yılmaz'san yıldız olursun

Güncelleme Tarihi:

Yılmazsan yıldız olursun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 00:00

İstanbul’da gecelerin kurbanı olan Burak, daha sonra Manisa ve Fenerbahçe’de dikiş tutturamamıştı. Ancak Trabzonspor’da toparlanan ve kendini yeniden bulan bordo mavili futbolcu, Türk futbolunun önemli yıldızlarından biri oldu.

HENÜZ 16 yaşında Antalyaspor altyasındayken herkesin dikkatini çekmişti Burak... Babası Gençlerbirliği’nin eski kalecilerinden Fikret Yılmaz, oğlunun futbolcu olması için çok büyük çaba serfetmiş.. Kötü günlerinde hep onu desteklemiş... Boyu, posu ve güçlü fiziğine karşın teknik anlamda da çok yetenekli Burak... Ayrıca kanat oynayabilecek özelliklere de sahip ve çok hızlı...

2001 yılında Antalyaspor altyapısında başlayan süreç 2003’te A Takım’a yükselmesiyle devam etmiş Burak’ın... 2006’da İstanbul’un yolunu tutmuş ve Beşiktaş’a transfer olmuş.. Beşiktaş’ta iyi maçlar çıkaran, kritik goller atan ama özel hayatı nedeniyle çok eleştiri alan genç futbolcu, İstanbul gecelerinin kurbanı oldu bir anlamda... Ardından yaşadığı sakatlık, geçirdiği ameliyat onu futboldan kopma noktasına kadar getirmiş...

Guus Hiddink’in gözüne girdi

Babasının, “Kendini toparlayıp tekrar futbola dönmezsen hakkımı helal etmem” sözlerinin ardından Burak önce Manisa’da ardından Fenerbahçe’de bulmuş kendini.. Bulmuş ama bir türlü Aragones’in gözüne girememiş.. Güiza’nın yedeği olarak kadroda tutulan yetenekli futbolcu kısa bir Anadolu turunun ardından tekrar bir büyük takıma, Trabzonspor’a transfer olmuş bu kez..

Trabzonspor Burak için, Burak da Trabzonspor için doğru adres görünen.. Sivas’taki müthiş futbolu ve iki harika golünün dışında Burak bu sezon en büyük yükselişi gösteren futbolcu.. Hiddink’in gözüne girip Hollanda’ya karşı Amsterdam’da ilk onbirde yer alan Burak, kısa sürede Türk futbolunun önemli yıldızlarından biri oldu.. Yılmadı, çalıştı ve baba sözü dinledi Burak.. Sonuç ortada.. Dileriz kısaca anlatmaya çalıştığımız bu güzel hikaye bütün yıldız adayı gençlere ders olur..

En golcü yerli

TRABZONSPOR’u sırtlayan Burak, yerli oyuncuların da gururu oldu. Milli futbolcu, kaydettiği 11 golle “en golcü yerli” oldu.

Haftanın asisti

Şapka çıkarılır
Sivas’ta öyle bir pas izledik ki Serkan’dan sanki Xavi gelmiş ders veriyor sandık. Sağ ayağının dışıyla 45-50 metreye Burak’ın önüne bıraktığı topla herkese şapka çıkarttırdı milli yıldız. Mehmet Güven’in Issac’e, Mehmet Topuz’un Niang’a, Yasin’in Mustafa Pektemek’e, Ersen Martin’in Hüseyin’e attırdığı goller de nefisti.

Haftanın hakemi

Hepsi birbirinden iyi yönetti
Sadece bir hakem seçersek yazık olur bu haftada.. Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır, Yunus Yıldırım çok iyi performans gösterdiler. Diğer maçlarda da çok belirgin hakem hatasının olmayışı sevindiriciydi..

Haftanın golü

En güzel gol Serdar’dan
Ergiç’in Eskişehir’de, Leko’nun Buca’da attığı goller nefisti. Ama haftanın en güzel vuruşu Serdar Özkan’ın seyircisiz maçta Beşiktaş filelerine voleyle gönderdiği toptu.

Haftanın hocası

Düştü derken yeniden
Kasımpaşa “düştü” denilirken, tekrar lige tutundu. Deplasmanda Karabükspor’u devirmek kolay değildi. Bunda en büyük pay kuşkusuz Karabük maçına takımını çok iyi motive eden Fuat Çapa’nındı. Şenol Güneş, Hikmet Karaman ve Aykut Kocaman da alkış alan diğer teknik patronlardı.

Haftanın futbolcusu

Mükemmel oynadılar
Trabzonsporlu Burak’ı yukarıda uzun uzun anlattık.. Hayatından bahsettik. Takımını zirvede tutan performansı ve özellikle üçüncü golün zamanlamasıyla haftaya damgasını vurdu. Ayrıca Manisaspor’un genç futbolcusu Mehmet Güven, Bucasporlu Jarko Leko ve Fenerbahçe’nin orta sahadaki dinamosu Mehmet Topuz da müthiş oynadılar.

Haftanın Takımı

Barça gibi Manisaspor
Manisaspor Antalya’da Barça gibi futbol oynadı adeta.. Attığı 4 golün dışında rakip savunmayı allak bullak eden paslaşmalarla harika bir performans sergilediler. Sivas’tan üç altın puan çıkaran Trabzon’u ve Karabük’ü deplasmanda deviren Kasımpaşa’yı da unutmamak gerek tabii ki..

Haftanın Üzüntüsü

İbrahimlerin kavgası
İbrahim Üzülmez’le İbrahim Toraman arasında yaşanan kavga sonrası emektar kaptanın Beşiktaş’la ilişkisinin kesilmesi bütün futbol camiasını üzdü. Ziya Doğan’ın, Eruğrul Sağlam’ın saha dışına gönderilmesi de üzücüydü.

Haftanın Güzelliği

Golle başlayan maçlar
Maçlar golle başladı desek yanılmayız herhalde.. Trabzonspor, Ankaragücü, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Bucaspor maçların ilk bölümlerinde golü bulup üç puanla sahadan ayrılan ekiplerdi. Antalyaspor ise erken gole yenildi.

Haftanın kurtarışı

Puan getiren an
Son bölümleri tenis maçı gibi geçen Eskişehir-Bursa karşılaşmasında Volkan Şen’in harika pasıyla kendini kaleciyle karşı karşıya buldu Batalla.. Ancak Arjantinli yıldızın yakın mesafeden vuruşunu Ivesa müthiş bir refkleksle çıkardı ve takımına bir puan kazandırdı.

Haftanın notu

Gösterilen kırmızı kartlar
Kırmızı kartlar yerinde ve doğru kullanılınca takımlar da futbol oynamaya yöneldi. Kasti sertlikler, sürekli fauller kartlarla cezalandırıldı. Çıkan 6 kırmızı kart sezon ortalamasının üstündeydi ve ligdeki kaliteyi artıran unsurlardan biriydi.

Dipte müthiş düello

İNGİLTERE Premier Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi kadar, ligde kalma mücadelesi de bir hayli dikkat çekiyor. 17’nci West Bromwich ile 18’inci West Ham’ın maçı nefes kesti. İlk 35 dakika içinde 3-0 öne geçen West Bromwich, ikinci yarıda beklemediği bir West Ham’la karşılaştı. Misafir ekip, Demba Ba (2) ve Carlton Cole ile skoru 3-3’e getirmeyi başardı.

Bayern Münih bir geri bir ileri

ALMANYA’da şampiyonluk yarışından bir hayli uzaklaşan Bayern Münih, istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor. Üst üste 4 maçta mağlup olmayarak, 3. sıraya kadar yükselen Bayern, geçtiğimiz hafta Köln’e 2-0’dan 3-2 yenilmişti. Kırmızı beyazlılar, bu hafta da bir iç saha klasiğine imza atarak, Hoffenheim’a 4-0’la şov yaptı.

2 şutta Barça’yı bitirdiler

REAL Madrid’in 15 maç üst üste kazanma rekorunu geçtiğimiz hafta 16’da 16 yaparak kıran Barcelona, beklemediği bir beraberlik aldı Gijon deplasmanında. Katalan ekibi, Sporting Gijon ile 1-1’lik skorla berabere kaldı. Enteresan olan olay ise, ev sahibi ekibin maç boyunca 2 tane isabetli şut çekmesiydi.

Juve hesapları karıştırdı

İTALYA’da şampiyonluk yarışında enteresan bir hafta yaşandı. Şampiyonluk yarışından uzak kalan Juventus, son maçlarda aldığı sonuçlarla yeniden iddialı bir hale gelen Inter’i 1-0 yendi. Siyah beyazlıların bu galibiyeti, Brescia’yı 2-0’la geçen Lazio ve Roma’yı yine 2-0’lık skorla deviren Napoli’nin işine yaradı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!