Yıldızlarda Banvit şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Yıldızlarda Banvit şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 11:38

11-15 Mayıs tarihleri arasında Amasya’da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda Banvit’in altyapı takımlarından Bandırma İlköğretim Okulu Türkiye Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Final mücadelesinde İzmir Özel Efes Koleji ile karşılaşan Bandırma İlköğretim Okulu, maçı başından sonuna kadar önde götürerek Türkiye birincisi oldu ve şampiyonluğunu ilan etti.

Finalin ilk çeyreği Bandırma'nın üstünlüğü ile geçildi. İzmir temsilcisi 5 dakika boyunca sadece iki sayı kaydedebildi.

Buna karşılık Balıkesir ekibi ise 15 sayı kaydetti ve skor farkını büyük ölçüde koruyarak ilk çeyreği 22-13 önde kapattı. İkinci çeyreğe hızlı ve hırslı başlayan ise Efes Koleji oldu. İlk dakikalarda rakibinin sayı atmasını durdururken durumu 23-17'ye getirdi. İkinci çeyreğin ortaları karşılıklı basketlerle geçilirken son dakikalarda daha iyi hücum organizasyonu düzenleyen İzmir temsilcisi rakibini yakaladı ve durumu eşitleyerek devreyi berabere kapattı. Başa baş giden mücadele üçüncü on dakikalık sürede de devam etti. Karşılıklı fast breaklerle sayılar kaydeden iki takım, maçın 27. dakikasını 48-46'lık skor (Bandırma) ile geçti. Kalan sürede daha iyi organize olan Bandırma Ekibi, son periyoda da önde giren takım oldu (57-53). Maçın dördüncü çeyreği de finale yakışır şekilde oynandı. Sürekli geriden takip ettiği maçta oyundan hiç kopmayan fakat bir türlüde öne geçemeyen Efesliler son dört dakika kala farkı tekrar bire indirmesine rağmen sevinçleri yine kısa sürerek dış atışlar sonrasında 4 sayı geriye düştü. 40 dakika boyunca disiplinli oyunuyla sonuca gitmekte zorlanmayan Bandırma Ekibi, Yıldız Erkeklerde Şampiyonayı birincilikte tamamlamayı başardı.

Haberin Devamı

Hakemler: Göksun Öz - Cemal Armağan

Bandırma Balıkesir İÖO: 82  Uğur Kıkılı, Harun Can Doğan 9, Erris Nuhsi 2, Hüseyin Oğulcan Danacıoğlu 19, Tolga Geçim 22, Batuhan Uçum, İbrahim Çağrı Yeşildağ, Batuhan Akı, Haluk Türkyılmaz, Burak Moralı, Tahsin Can Hanay 10, Alkan Gürefeoğlu

İzmir Efes Koleji İÖO: 73  Efe Beşok, Mertcan Solkol 11, Tunç Tayyar, Utku Yavaş, Yağız Onat Şeker 2, Akif Egemen Güven 13, Ateş Özkaraduman 8, Ataberk Dedehayır 2, İzzet Mert Soyaker 6, Deniz Dörtel, Ege Aydınalp 19, Doğuş Bilgiç 12

Periyotlar: 22-13, 34-34, 57-53, 82-73

Haberin Devamı

Ayrıca Şampiyonada Amasya İl Spor ve İzcilik Müdürlüğü'nün hazırladığı bireysel ödüller sahiplerini buldu. Bandırma İÖO oyuncusu Erris Nuhsi “En İyi Forvet” dalında turnuva’da birinci seçilerek ödüle layık görüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!