Yıldızlar bu kez mağlup

Güncelleme Tarihi:

Yıldızlar bu kez mağlup
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2011 19:39

Kızlarımız grupta son maçını kaybetti.

Ankara’da devam eden Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası’nda yarı finali garantileyen Türkiye Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı, grubunda oynadığı son maçta Çin’e 3-1 mağlup oldu.

Şampiyonada oynadığı 5 maçı da set vermeden kazanan kızlarımız, 2. Tur E Grubu’nda oynadığı son maçta Dünya Şampiyonu ünvanlı Çin’e boyun eğdi.  TVF Başkent Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Çin, daha iyi başladı. İyi ve manşet ve hızlı hücumlarla etkili olan Çin, ilk seti 25-21 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette toparlanan voleybolcularımız, bloklarda etkili olup seti 25-19 kazandı ve maça denge getirdi.

Üçüncü sette de rakibi karşısında sürekli önde olan yıldız kızlarımız, setin son bölümüne 24-21 önde girdi. 3 kez set sayısı şansını değerlendiremeyen milli voleybolcularımız, rakibine üst üste 5 sayı imkanı tanıyınca Çin seti 26-24 kazanarak 2-1 öne geçti. Elinde tuttuğu seti kaybeden milli takımımızın yaşadığı moral bozukluğu 4’ncü sete yansıdı. Bu seti de 25-17 yitiren kızlarımız karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Grubunu 2’nci sırada tamamlayan Türkiye, Cumartesi günü yarı finalde F Grubu’nu lider bitirecek takımla finale yüksebilmek için karşı karşıya gelecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!