"Yıldız yaratan tenis turnuvası" başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yıldız yaratan tenis turnuvası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 11:58

American Express - İstanbul Challenger turnuvasında 80’e yakın sporcu, tek ve çift erkekler kategorilerinde, toplam 77 maçla dünya sıralamasında puan yükseltmek ve 100.000 dolarlık ödülü kazanmak için mücadele edecek.

Haberin Devamı

“Türkiye’nin Wimbledon”ı olarak kabul edilen American Express - İstanbul Challenger turnuvası, 08-16 Eylül 2012 tarihlerinde, İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü kortlarında gerçekleştirilecek.

Dünya erkek profesyonel tenisini yöneten “Association of Tennis Professionals - ATP Tour” onaylı ve Türkiye’nin en eski uluslararası etkinliği olan turnuvada, dünya çapında 80’i aşkın erkek sporcu katılacak.

Tek ve çift erkekler kategorilerinde yarışacak sporcular, dünya sıralamasında puan yükseltmek ve 100.000 dolarlık ödülü kazanmak için mücadele edecek.
 
Turnuva kapsamında, eleme turu, ana-tablo ve çiftler dahil olmak üzere, dünya sıralamasında puan yükseltmek için, 6 günde 3 set üzerinden 77 maç oynanacak. ATP sıralamasında halen 154. olan Marsel İlhan, turnuvaya seri başı olarak katılıp, ülkesindeki ilk şampiyonluğunu arayacak. İlk katıldığı turnuvada çiftler finalisti olan İlhan, bu yıl teklerde şampiyon olmak için korta çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!