Yıldız farkıyla Hollanda

Güncelleme Tarihi:

Yıldız farkıyla Hollanda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 00:00

HOLLANDA, Dünya Kupası’nın flaş takımlarından Slovakya’yı dize getirip güle oynaya çeyrek finale adını yazdırdı: 2-1. Futbolun ne kadar hızlandığı, kanat oyuncularının ne kadar önem kazandığı ortaya çıktı artık. Robben’in geri dönüşü ve buna Stoch’un direnişi dünkü maçın özetiydi aslında. Vittek’in kaçırdığı önemli gol kırılma noktasıydı. Kuyt’un bencillik yapmayıp dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olan Sneijder’e attırdığı gol de kollektif oyunun göstergesiydi.

Stoch iş yapar

Hollanda’nın futbolunu bütün turnuvalarda sevdim. Ama ilk kez bu turnuvada çok alternatifli ve çok iyi bir takımları var. Şampiyon bile olabilirler. Robben’i durdurmak neredeyse Messi’yi durdurmak kadar zor. Çünkü çalım attığı kaleye yaklaşmayı düşünmeden ani şut çekebiliyor ve sizi çaresiz bırakıyor. Savunmada çok açık vermeden oynamaya çalışıyorlar. Kuyt, Van Persie gibi oyunu dikine yönlendiren ve her an savunmanın arkasına koşan adamlara sahipler.
Fenerbahçeliler’in merakla beklediği Stoch adam eksiltme özelliği ile Türkiye’de çok iş yapar. Fenerbahçe’nin kanatlardan içeri girip gol atacak adam eksikliğini giderir. Ama en önemlisi genç ve diri oluşu. Her iki kanatta oynayabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!