Yıldırım'a Sok suçlama

Güncelleme Tarihi:

Yıldırıma Sok suçlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sefa Sirmen:Kocaelispor'un galibiyet golünden sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı bana döndü ve sordu: GALATASARAY'DAN KAÇ PARA ALDINIZ. BİZ 50 MİLYAR DUYDUK.

Kocaelispor Kulübü'nün dün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden seçilen Sefa Sirmen, kongrede spor kamuoyuna bomba gibi düşen şok bir açıklama yaptı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Kocaelispor'un attığı galibiyet golünün ardından kendisine dönüp, ‘‘Galatasaray Kulübü'nden kaç lira aldınız.?’’ şeklinde imalı bir soru yönelttiğini, bu soru üzerine de kendisine sert bir cevap verdiğini bildiren Sirmen'in bu açıklamaları üzerine, kongrede oybirliği ile Feberbahçe Kulübü Başkanı'na kınama kararı alındı.

Saraybahçe Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen Kocaelispor'un olağanüstü genel kurulunda kürsüye gelen Sefa Sirmen, önce kulübün bu sezonki durumu ile geleceğe bakışını değerlendirdi. Sirmen, daha sonra Kocaelispor'un son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından Fenerbahçe maçında gösterdiği performansa değindi ve, ‘‘Tüm futbolcularımız sıralamadaki yerimiz nedeniyle galibiyete and içmişti. Nitekim maçı 2-1 kazandık. Ancak Kocaelispor'un galibiyet golünü atmasından sonra talihsiz bir olay yaşandı. Yanımda oturan F.Bahçe gibi çok büyük bir kulübün Başkanı olan Aziz Yıldırım, galibiyet golü gelince yıkıldı. Hemen bana dönüp, 'Galatasaray'dan kaç lira aldınız.? Biz 50 milyar lira diye duyduk' şeklinde laf söyledi. Ben de kendisine 'Size hiç yakıştıramadım. Yazıklar olsun. F.Bahçe camiasını temsil edemiyorsunuz. Kocaelispor şerefli bir camiadır. Böyle şeylere tenezzül etmez. Burada misafirsiniz. Onun için başka söz söylemiyorum' şeklinde cevap verdim’’ dedi.

Sirmen'in bu açıklaması kongre salonuna bomba gibi düşerken kongre divanı da hemen Aziz Yıldırım'in kınanması için oybirliği ile karar aldı.

Kocaelispor'un Genel Kurulu'nda kulübün 1998-99 yılı bütçesi 2 trilyon 300 milyar lira olarak belirlenirken, Sefa Sirmen başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

‘‘Hikmet Erenkaya, Mehmet Sadık Efe, Cevdet Bağdat, Rasim Su, Burhan Kasım, Özcan Yalçınkaya, Mustafa Ekşi, Mustafa Soyer, Suat Temoçin, Osman Kuyu, Özer Altan, Rafet Kırgız, Kadir Kurt, Ferruh Öven, Metin Uçar, Fuat Taşer, Halil Konuk, Murat Güven, Ümit Kaplan, Orhan Görsen’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!