Yıldırım'a 40 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Yıldırıma 40 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 01:23

Savcı, örgüt ve şikeyle suçladığı Fenerbahçe Başkanı için öyle bir ceza istedi ki...Esas hakkındaki mütalaasını mahkeme heyetiyle paylaşan savcı Ufuk Ermertcan, “Aziz Yıldırım 6 maç şikeden, 3 maç teşvikten ve örgüt kurmaktan 14 yıl ile 39 yıl 9 ay arasında cezalandırılsın” dedi.

Haberin Devamı

ŞİKE davasında gözler dün görülen 19. duruşmadaydı. Aralarında F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 9’u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davada, çapraz sorguların bitmesinin ardından savcı Ufuk Ermertcan, esas hakkındaki mütalaasını okudu.
Savcı Ermertcan, örgüt kurmak ve şike yapmakla suçladığı F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için 14 yıl ile 39 yıl 9 ay arasında ceza talep etti. Özeti 40 sayfa olan mütalaada savcı şu isteklerde bulundu:
- Aziz Yıldırım 6 maç şikeden, 3 maç teşvikten ve örgüt kurmaktan 14 yıl ile 39 yıl 9 ay arasında cezalandırılsın...

ARADA OLAY ÇIKTI

Cemil Turan için 6 yıl hapis istemi

- Aziz Yıldırım, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Karabük-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Fenerbahçe, Sivasspor-Fenerbahçe, Fenerbahçe- Ankaragücü, Fenerbahçe-İBB maçlarından ŞİKEDEN, Trabzon-Bursa, Trabzon- İBB, Eskişehir -Trabzon maçında TEŞVİKTEN cezalandırılsın...
- Aziz Yıldırım, 3 maçtaki teşvik iddiasından ve 1 maçtaki şike iddiasından beraat etsin...
- Olgun Peker’in silahlı suç örgütü kurmak suçundan cezalandırılması...
- Bülent Uygun, suç örgütüne üye olmaktan 10.5 yıl cezalandırılsın
- Cemil Turan ‘örgüt üyeliği’ ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçında şike yapmak suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılsın.

Haberin Devamı

Ekşioğlu’na 31 yıl talep etti

- İbrahim Akın, İstanbul BŞB-F.Bahçe, Beşiktaş-İstanbul BŞB maçlarında şike, Trabzonspor-İstanbul BŞB maçında teşvik priminden 2.5 yıldan 7.5 yıla hapisle cezalandırılsın.
- Korcan Çelikay, Sivas-F.Bahçe maçında şike yapmaktan 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılsın.
- Murat Şahin ve Mithat Halis için beraat.
- Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener için Sivasspor maçında teşviğe teşebbüsten ceza istendi.
- Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu için örgüt, şike ve teşvikten ceza istendi. Mosturoğlu, Karabük ve Ankaragücü maçlarında şike yapmakla suçlandı.
- İskender Alın için teşvik ve şikeden ceza istendi.
- İlhan Ekşioğlu için örgütten ve şikeden ceza istendi. Ekşioğlu, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, İstanbul BŞB, A.Gücü ve Sivas maçlarında şike yapmakla suçlandı. Teşvikten de cezası istenen Ekşioğlu’nun 11.5 yıldan 30.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın ölüm riski var kendisi hastanede olmalı

- MAHKEMEDE tanık olarak dinlenen Aziz Yıldırım’ın doktoru Serdar Erkan, “Pankreas iltihabı nedeniyle hastaneye yattı. Pankreas değerleri yüksek şu an. İç kulaktan ya da beyninden kaynaklanan denge sorunu var” dedi. Yıldırım’ın avukatlarından Şeref Dede, üroloji uzmanı olduğunu belirten doktora, “Cezaevinde yaşamını devam ettirebilir mi? Ölüm riski ne kadar” diye sordu.  Doktor Erkan ise, “Pankreas intihabı değerleri yüksek olan kişi hastane de olmalı. Bu ölümcül bir hastalık zaten. Hastane dışında kalmaması gerekir. Ölüm riski altındadır. Aziz Yıldırım’ın cezaevinde, pazartesiden cumaya kadar yüzde 20 ölüm riski bulunmaktadır” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Neden hala hapisteyim

- İlhan Ekşioğlu,  “Adam yaralayan 27 gün kaldı. Bahisten geldi 119 gün yattı. Tecavüzden adam tutuksuz yargılanmış. Trafik kazasında 3 kişiye öldüren 5 ay yattı gitti. . Bana soruyorlar ’sen naptın’ diyorlar” dedi.

Cinlerle top oynuyorum

-  SANIK Ali Kıratlı, “6 maç ile ilgili suçlanıyorum. Bu maçlarla ilgili bir sürü insanın adı geçiyor ama tutuksuzlar. Ben nasıl dosyanın hamalı haline geldim anlamıyorum. Ben cezaevinde cinlerle top oynuyorum” dedi.

Fenerbahçe 65 personelin işine son verdi

F.BAHÇE Kulübü, mali yapısını düzeltmek için tasarruf tedbirlerine başvururken işe personelden başladı. Sarı lacivertlilerin yeni yönetimi, 65 kulüp çalışanının işine son verdi. Sancaktepe, Dereağzı, Fikirtepe tesislerinin yanı sıra FB TV, F.Bahçe Dergisi ve stat personellerinin de aralarında bulunduğu bu kişilerin iş akitlerine son vererek 1.5 milyon TL tasarruf yapmayı, bu parayı da sözleşmesini uzattığı futbolcular için kullanmayı planlıyor.

Haberin Devamı

18. DURUŞMANIN DETAYLARI

17. DURUŞMANIN DETAYLARI

16. DURUŞMANIN DETAYLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!