Yıldırım: Başbakanı tehdit ettiler

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: Başbakanı tehdit ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 00:44

Siyasetin içinde olmadıklarını söyleyen Aziz Yıldırım, “Mehmet Berk’in Trabzonspor üzerine iddianameyi kurması gerekiyordu” dedi.Şener ve Özgener’in ‘Başbakan’ın toplantısına gitmeyelim’ dediğini belirten Yıldırım, “Ama yargılanan benim. Bu nasıl iş” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRK futbolunu sarsan şike davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “Bu iddianame, çöp tenekesine gidecek evraktan başka bir şey değildir” dedi. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada barkovizyon eşliğinde yaptığı ek savunmasını sürdüren Yıldırım, asla siyasetin içinde olmadıklarını da ifade etti.

Çağlayan Adliyesi’nde devam eden duruşmada Yıldırım, özellikle Trabzonspor cephesine ve savcı Mehmet Berk’e ağır suçlamalar yöneltti. Yıldırım, Trabzonluların, Başbakan’ı tehdit ettiklerini belirtip, savcının da bunu bilerek hasıraltı ettiğini iddia etti. Yıldırım, polis fezlekesinde Sadri Şener ile Mahmut Özgener arasında geçen telefon konuşmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Biz siyasetin içinde olmadık

Haberin Devamı

“Başbakanı tehdit ettiler. Bununla ilgili tapeler burada. Savcı, adalete güvenmemiz için iddianame hazırlasaydı bir şey diyemezdim. Trabzonspor üzerine iddianameyi kurması gerekiyordu. Trabzonspor, ‘Kupayı istiyoruz’ dedi. Bursa’dan bir Bakan çıktı dedi ki ‘Ligde şaibe var’. Bursaspor şampiyon oldu, sustu. Biz siyasetin içinde yokuz. Tapelerde Sadri Şener ile Mahmut Özgener konuşuyor. ‘Başbakanın toplantısına gitmeyelim’ diyorlar. Bir tane Fenerbahçe’nin siyasete yönelik sözü var mı? Yok, ama Aziz Yıldırım  yargılanıyor. Böyle bir şey var mı?”

Trabzon’a hayatım boyunca gitmem

Aziz Yıldırım’ın savunmalarında sık sık Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’i suçlayan iddialarda bulunması üzerine, Şener’in avukatı Fatih Mahmutoğlu söz aldı. Mahmutoğlu, “İddianamede Trabzon’la ilgili sadece iki teşvik iddiası var. Aziz Yıldırım’ın onun dışındaki tereddütleri ve iddiaları varsa ayrıca suç duyurusunda bulunsun” demesi üzerine Yıldırım, “Bulundum” cevabını verdi.

Mahmutoğlu, “İnşallah Aziz Yıldırım ve arkadaşları tahliye olur, haftasonu Trabzon’a maçı izlemeye gelirler” deyince de Yıldırım, “Sen karışma benim Trabzon’a gidip gitmeyeceğime. Trabzon’a bu maç için değil hayatım boyunca bundan sonra asla gitmem” diyerek tepki gösterdi.

Bu arada Ali Yıldırım’ın da Trabzonspor avukatına dönerek bir şeyler söylemesi üzerine mahkeme başkanı duruma müdahale etti. Tartışma Trabzonspor avukatının yer değiştirmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Duruşmadan çıkanı takip ediyorlar

AZİZ Yıldırım, iddianamede İlhan Ekşioğlu’na talimat verdiğinin söylendiğini, ancak buna ilişkin bir tane bile tape bulunmadığını öne sürdü. İddianamenin Çağlayan’daki adliyede yazıldığını, sonra da organize şubeye gönderildiğini öne süren Yıldırım, ‘’Oradan bizi dinlemek için duruşmaya da giriyorlar. Duruşmadan dışarıya çıkan insanları da takip ediyorlar’’ iddiasında bulundu.

Hakemleri bize karşı kışkırttılar

HAKEMLERİ Fenerbahçe’ye karşı kışkırtmak için Trabzonspor’un medyayı kullandığını öne süren Yıldırım, “Buna bazı milletvekilleri de alet oldu” dedi. Yıldırım sık sık Savcı’nın Trabzonspor’la ilgili konuları yeterince takibe almadığını da  dile getirdi.

Haberin Devamı

Savunmasını pazartesi verecek

ŞİKE soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na Pazartesi günü savunma verecek.

Peker ile tek bir görüşmem yok

“BÖYLE şike davası olmaz” diyen Yıldırım, şunları söyledi: “Net delilleri ortaya koymaları lazımdı. 10 ay yattık. Neler olacağını da bilmiyoruz. Davanın sanıklarından Olgun Peker ile beni bağlamaya çalışıyorlar. Ancak aramızda bir tane bile telefon tapesi bulunmuyor.”

İlhan Ekşioğlu’nun kızı salondakileri ağlattı

ŞİKE davası tutuklularından Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu’nun savunmasını tamamlamasının ardından kızının, “Baba seni çok seviyorum” diye seslenmesi duruşma salonunda duygusal anlara neden oldu. Bazı sanık ve sanık yakınları gözyaşlarını tutamadı. Ekşioğlu, “Her mahkeme akşamı kızımın umutsuzlukla buradan çıkmasına dayanamıyorum. Oğlumun söylediği gibi eve kazanan olarak gitmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanına teşekkür etti

AZİZ Yıldırım, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’ye “Hafta içinde Avrupa şampiyonu olan voleybolcu kızlarımızın buraya gelmesine izin verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi. Bunun üzerine Ekinci de ‘’Hediye ettikleri topu adliyenin içerisinde muhafaza edeceğiz” cevabını verdi.

Galatasaray'a gönderme yaptı

YILDIRIM, hiçbir transferi maçtan önce yapmadıklarını, Emenike ve Sezer’in sezon sonunda transfer edildiğini belirterek, ‘’Maç öncesinden futbolcu transferi yapanlar yargılanmıyor, biz transfer şikesi diye yargılanıyoruz’’ diyerek Galatasaray’a gönderme yaptı.

Şike diye geldik ortada şike yok

F.BAHÇE Başkanı, “Bu bir şike davası olsaydı burada farklı konuşmalar yapıyor olurduk ama dediğim gibi şike davası değil. Bizi buraya getirenler şike diye getirdiler, ortada şike yok. Bizim size bir sitemimiz yok. Sitemimiz bizi buraya getiren organizeyedir, savcılığadır’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tarla ifadeleri bir anda uçmuş

İDDİANAMEDE yer alan ‘’Tarla’’ ifadesini de açıklayan Yıldırım, bu ifadenin bir şifreli konuşma olmadığını, her hafta Eyüp Sultan’a gidip kurban kestiklerini ve burada maç için dua ettiklerini söyledi. Yıldırım, burada ettikleri dua için ‘’Tarla’’ ifadesini dilek anlamında kullandıklarını iddia etti. Yıldırım, “Zaten tarlayı sürmek geçen 3 konuşmadan 2 tanesi iddianamede uçmuş gitmiş. Burada hedef Aziz Yıldırım” dedi.

Trabzon, Eskişehir’e teşvik primi verdi

Yıldırım, “Trabzonspor’dan, Eskişehirspor’a 1 milyon dolar artı araba teklif edilmiş. Kim yapmış ben biliyorum ama söylemeyeceğim” dedi.

İDDİANAMEDEKİ bazı tapelerde Eskişehirspor’a, Trabzonspor’un bir teşvik yaptığını açıkça gördüklerini savunan Yıldırım, ‘’Trabzonspor’dan Eskişehirspor’a 1 milyon dolar artı araba teklif edilmiş. Kim yapmış ben biliyorum ama söylemeyeceğim. Benim görevim değil ama savcılık iyi araştırma yapmamış. Amaç bizleri karalamak. Bu Eskişehir’e giden şahıs kim onu da biliyorum’’ dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin, “Kim olduğunu siz söyleyin?’’ demesi üzerine Yıldırım, “Herşeyi biliyoruz ama konuşamıyoruz” diye sürdürünce Ekinci’den “Kasıtlı yapıldığını düşünüyorsunuz. Tarihi bir görev yapın ve her şeyi açıklayın” diye yanıt geldi.

Ben söylemeyeceğim

Yıldırım ise, ‘’Ben söylemeyeceğim. Suç duyurusunda bulunduk zaten’’ diye konuştu. Yıldırım ayrıca G.Birliği-F.Bahçe maçı için de Trabzonspor’un teşvik girişiminde bulunduğu yönündeki duyumları bir mektupla İlhan Cavcav’a ilettiklerini söyledi.

Kocaman ve Dilmen de oradaydı

ÇAĞLAYAN Adliyesi’nde dün yapılan duruşmanın  öğleden sonraki oturumuna Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de izleyici olarak katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!