Yılda 36 milyon kazanan hentbolcular...

Güncelleme Tarihi:

Yılda 36 milyon kazanan hentbolcular...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 00:31

Futbolcuların ve basketbolcuların kazandıkları paralar herkesin dilinde. Mesela Van Persie'nin yılda 4.9, Sneijder'in 4.5 milyon Euro aldığını bilmeyen yoktur. Peki, Türkiye'de pek ilgi görmeyen hentbolda, Avrupalı üst düzey sporcuların ne kadar kazandığını biliyor musunuz? Halen devam eden Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen 8 hentbolcu yılda 10 milyon Euro ve üzerinde para kazanıyor. Rekor ise 11.1 milyon Euro (37 milyon TL) ile Danimarkalı Lindberg'de...

Haberin Devamı

Ülkemizde yeterli ilgiyi görmeyen hentbol; Beşiktaş’ın son 2 sezondur Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla beraber ufak da olsa bir ivme kazanmış durumda, fakat mevcut bütçelerle Beşiktaş’tan Avrupa’da başarı beklemek çok büyük bir hayal olur.

Polonya'da dün başlayan 12. Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası'nda forma giyen 8 hentbolcunun, yıllık 10 milyon Euro ve üzeri maaş aldığını söylersem, muhtemelen bir hayli şaşıracaksınız.

Yılda 36 milyon kazanan hentbolcular...
EN PAHALI BASKETÇİ 3.2 MİLYON EURO ALIYOR
Avrupa’nın en üst düzey basketbol Ligi olan Euroleague’in en pahalı basketbolcusu Alexey Shved’in (üstte) 3,2 milyon Euro kazandığını ve Avrupa'da yıllık maaş olarak 3 milyon Euro’nun üzerinde para alan tek basketbolcu olduğunu düşünürsek hentbolcuların kazançları gerçekten iştah kabartıyor.
Yılda 36 milyon kazanan hentbolcular...
VAN PERSIE ONLARIN YARISI KADAR BİLE KAZANAMIYOR
Ülkemizdeki yıldız futbolculardan Robin van Persie’nin 4.9, Wesley Sneijder’in 4.5 ve Mario Gomez’in 4.2 Milyon Euro’luk yıllık maaşlarıyla da karşılaştırdığımızda, Avrupa’daki hentbol yatırımlarının hangi noktada olduğunu kafamızda canlandırabiliriz.
Yılda 36 milyon kazanan hentbolcular...
Hans Lindberg (üstte), Mikkel Hansen ve Anders Eggert Jansen 11 milyon Euro’luk yaklaşık maaşlarıyla Avrupa’nın en çok kazanan 5’lisi arasında bulunan 3 Danimarkalı. Zirvedeki 5'linin diğer oyuncuları ise Gasper Marguc (Sloven) ve Domagoj Duvnjak (Hırvat).

Haberin Devamı

40 YAŞINDAKİ VUGRINEC YILDA 9.8 MİLYON EURO KAZANIYOR
En çok kazanan ilk 10 hentbolcu arasında, son dönemde Dünya ve Avrupa şampiyonalarına damgasını vuran Fransa'dan hiçbir oyuncunun bulunmaması ve buna karşın 40 yaşındaki Sloven Renato Vugrinec’in hala 10 milyon Euro’ya yakın bir maaş alması da bu tablodaki ilginç istatistikler olarak göze çarpıyor.

Yılda 36 milyon kazanan hentbolcular...

 

BAKMADAN GEÇME!