Yiğit İncedemir Türk futbol tarihine geçti!

Güncelleme Tarihi:

Yiğit İncedemir Türk futbol tarihine geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 17:26

Ne kazandığı kupalar, ne attığı/attırdığı goller, ne de forma giydiği maç sayısı... 'Rakiplere kontrolsüz şekilde basabiliyorum' itirafında bulunan Sivassporlu oyuncu Yiğit İncedemir, ulaşılması güç bir istatistik ile futbol tarihine adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig 'in 26. haftasında Trabzon deplasmanına çıkan Sivasspor'da Yiğit İncedemir, oyunda kart gören 3 isimden biri oldu. Ancak bu tablo, Sivassporlu ön libero için pek de sürpriz sayılmaz. Zira sert müdahaleleriyle dikkati çeken 31 yaşındaki futbolcu, gördüğü kartlarla şimdiden tarihe geçti.

320 MAÇTA 131 KART
Profesyonel kariyerinde 14. sezonunu geçiren Yiğit İncedemir, Türkiye'de 6 takımın forması altında 320 resmi maça çıktı. İzmirspor, Karşıyaka, Adana Demirspor ve Manisaspor'un başarısı için mücadele ettikten sonra Temmuz 2015'te Sivasspor'a transfer olan deneyimli oyuncu, şu ana kadar 119'u sarı ve hepsi ikinci sarıdan 6'sı kırmızı olmak üzere toplam 131 kez kartla cezalandırıldı. TFF 2. Lig ve PTT 1. Lig'de sahne almasının ardından 2009 yılından bu yana Süper Lig'de top koşturan İncedemir, bu alanda futbol hayatını sürdüren isimlere fark attı.

Haberin Devamı

EN YAKIN RAKİBİ SERKAN BALCI
Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Antalyaspor'un ardından 2014 yılından bu yana Mersin İdmanyurdu'nun başarısı için ter döken Serkan Balcı, kart konusunda Yiğit İncedemir'in en yakın takipçisi konumunda bulunuyor. 33 yaşındaki sağ bek, Türkiye'de çıktığı 492 resmi müsabakada 113 kez sarı ve 5 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

BİR SEZONDA 4 MAÇ CEZALI
Yiğit İncedemir, 2007-2008 sezonunda TFF 2. Lig'de 13, Türkiye Kupası'nda da 5 sarı kart görerek, 18 kart ile ilginç bir rekora imza attı. Aynı istatistiği 2009-2010'da da sürdüren oyuncu, 5'i kupada olmak üzere 18 kez kart gördü. Süper Lig'i 15 sarı, 2 kırmızı kartla tamamladığı 2011-2012 sezonunda ise Karabükspor, Beşiktaş, Trabzonspor ve Antalyaspor mücadelelerinde cezası sebebiyle takımını yalnız bıraktı.

Bu yıl 15'i ligde, 1'i de kupada olmak üzere 16 maçta toplam 1056 dakika süre alan Sivassporlu oyuncu, 6 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Galatasaray'a 3-1 mağlup oldukları karşılaşmada sarı kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Yiğit İncedemir, 2-1 kaybettikleri Konyaspor maçını da kırmızı kart cezası nedeniyle kaçırdı.

AĞLAYARAK OYUNDAN ÇIKTI!
Süper Lig'in 21. haftasında 4 Eylül Stadı'nda oynanan Sivasspor-Çaykur Rizespor maçına, Yiğit İncedemir'in gözyaşları damgasını vurdu. Dakikalar 55'i gösterdiğinde Polonyalı forvet Patryk Tuszynski'ye yaptığı faul nedeniyle hakem Halis Özkahya'nın ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdiği futbolcu, uzun süren itirazının ardından sahadan çıkarken gözyaşlarına engel olamadı.

Haberin Devamı

Yiğit İncedemir Türk futbol tarihine geçti

'RAKİBE KONTROLSÜZ BASABİLİYORUM'
2010 yılında Türkiye Futbol Federasyonu'nun hazırladığı Tam Saha dergisine röportaj veren Yiğit İncedemir, sert futbolu hakkında itirafta bulunmuştu. "Geçen sezon Süper Lig'de en çok sarı kart gören (13) oyuncu oldun. Agresif bir stilin olduğunu görebiliyoruz. Hırsını kontrol etmek için bir çalışma yapıyor musun?" şeklindeki soruya şu yanıtı vermişti:

"Evet, bazen rakibe kontrolsüz şekilde basabiliyorum. Kartlar da bundan dolayı geliyor zaten. Rakibin karşısında durmam ve geçirmemem gerekiyor. Zamanlamamı biraz daha geliştirmem gerektiğini düşünüyorum." (Radikal)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!