Yiğidolar'ın 'kayıp' yabancıları

Güncelleme Tarihi:

Yiğidoların kayıp yabancıları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 12:28

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da önceki sezonlarda ilk 11'in değişmez isimleri arasında yer alan yabancı futbolculardan Kamil Grosicki, Jakub Navratil ve kaleci Milan Borjan ile yeni transfer Hernan Rengifo, bu sezon kadroda yer bulmakta sıkıntı yaşıyor.

Haberin Devamı

Kırmızı-beyazlı ekipte 4. sezonunu geçiren Grosicki, önceki sezonlardaki performansını adeta mumla aratıyor. Sivasspor'un 2010-2011 sezonunun devre arasında transfer ettiği Grosicki, o sezon ligin ikinci devresindeki 17 maçın tamamında forma giymiş ve rakip fileleri 5 kez havalandırmıştı. İlk sezon gösterdiği başarılı performansla kısa sürede takımın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran Grosicki, ikinci sezonunda da 6'sı Süper Final Avrupa Grubu karşılaşması olmak üzere ligdeki 40 maçın tamamında görev almış ve sezonu 7 golle tamamlamıştı. Sivasspor'daki ilk 1,5 sezonunda ligdeki bütün maçlarda forma giyme başarısı gösteren Grosicki, geçen sezon ise görev aldığı 28 lig maçında 3 kez gol sevinci yaşamıştı.


Bu sezon ligin ilk haftasındaki Kayserispor maçında ilk 11'de şans bulan Grosicki, sonraki haftalarda ise yedek kaldı. Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos'un Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarının son bölümünde görev verdiği Grosicki, ilk 11 haftada 3 maçta toplam 92 dakika oynadı ve beklentilerin uzağında kalarak kırmızı-beyazlı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Sivasspor'da 4. sezonunu geçiren Çek savunma oyuncusu Jakub Navratil de önceki sezonlardaki performansından uzak bir görüntü çiziyor. Grosicki gibi ilk 1,5 sezonda Sivasspor'un ligdeki bütün maçlarında forma giyme başarısı gösteren Navratil, geçen sezon ise ligdeki 31 maçta görev aldı. Carlos'un savunmanın ortasında Ümit Kurt ve Manuel Da Costa'yı tercih etmesi nedeniyle bu sezon formasından uzak kalan Çek savunma oyuncusu Navratil, ilk 11 haftada 3 maçta şans buldu ve 270 dakika sahada kaldı.


Borjan formayı unuttu
Sivasspor'da bu sezon formaya hasret kalan yabancılardan bir diğeri de Sırp asıllı Kanadalı milli kaleci Milan Borjan oldu. Geçen sezonu 29 maçla tamamlayan Borjan, bu sezona ise iyi bir başlangıç yapamadı. Ligin ilk haftalarında yediği hatalı golerin ardından 5. haftada kaleyi Korcan Çelikay'a kaptıran Borjan, sonraki haftalarda ligde forma şansı bulamadı. Borjan, geride kalan 11 haftada 4 maçta görev aldı ve 360 dakika oynadı. Kırmızı-beyazlılarda bekleneni veremeyen bir diğer isim ise sezon başında Beşiktaş'a transfer olan Nijeryalı forvet Michale Eneramo'nun yerine Peru Ligi takımlarından Sporting Cristal'den transfer edilen Perulu forvet Hernan Rengifo oldu.

Ligde geride kalan 11 haftada forma şansı bulamayarak taraftara hayal kırıklığı yaşatan Rengifo, yabancı sınırlaması nedeniyle de kadroya girmekte güçlük çekiyor. Rengifo, kırmızı-beyazlı formayı Sivasspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Bucak Belediye Oğuzhanspor'u 5-0 mağlup ettiği maçta ilk kez giymiş ancak bu maçta gol atma başarısı gösterememişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!