Yeter artık

Güncelleme Tarihi:

Yeter artık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2001 00:00


Nalan ÜLKER
Haberin Devamı

AYDIN'da 10 gündür manşetlere taşınan Belediye Başkanı Hüseyin Aksu ile Aydınspor yöneticileri arasındaki söz düellosu ‘‘kayıkçı kavgası’’na dönüştü. Artık taraftarların da, medyanın da bu çatışmadan midesi bulandı.

Gündemi spor dışına taşıyanların Aydınspor'a verdiği zarar belki şimdi değil, ama ilerleyen haftalarda mutlaka su yüzüne çıkacak.

Sezon başından bu yana ASTİS kriziyle boğuşan kulübe bir ay önce büyük yakınlık gösterip, yılda 400 bin dolar kaynak yaratacağını müjdeleyen Aksu, 180 derece dönüş yaparak ocak ayında savaş baltalarını çıkardı.

Futbol Federasyonu'ndan Aydınspor'a tesis yapımı için gönderilen 75 milyarlık çeke el koyan Aksu, çekin tahsili için gerekli imzayı atmayan yöneticilere düşman kesildi.

Amerika'da eğitim yapmış, çağdaşlığı ilke edinen, ileriyi gören, üstelik de seçim öncesi elinde Aydınspor bayrağıyla tribünlerde amigoluk bile yapan Aksu'daki değişikliğe anlam vermek güç...

Aydınspor Başkanı Tansel Önder, ‘‘Çek Aydınspor'un. Yasal olmayan imzayı atamayız’’ diye ayak diretiyor. Aksu, yeni taktikler geliştirip kulübün 1996 yılından bu yana gündeme gelmeyen su borçlarını bir anda ön plana çıkarıyor, kendi ismini taşıyan tesislerin suyunu kestirince futbolcular ve teknik kadro kan kusuyor. Çevre belediyeler tankerle Aydınspor'a su yardımı yaparken, traji komik ilkelliği kamuoyu kaygıyla izliyor.

Susuzluğa isyan eden futbolcular tesislere gelen yöneticilere ‘‘Bizi hamama mı götüreceksiniz?’’ diye takılıyor.

Günümüzde pek çok kulüp, belediyelerin müşfik yardımları sayesinde ayakta durma mücadelesi verirken, Aksu'nun eylemlerine akıl sır erdirmek zor. Herkes, olaylara sessiz kalan Vali Emir Durmaz'ın müdahalesini beklerken, Durmaz işin bireysel kavgaya dönüştüğünü düşünerek karışmak istemiyor.

İlginç çıkışlar yapan Aksu, geçen hafta oynanan Y.Turgutlu maçı öncesi söylediği sözlerle bir kez daha şaşırtıyor:

‘‘Benim futbolcumun bu maçı kazanmasını şiddetle arzuluyorum. Benim futbolcum olaylardan etkilenmemeli. Aydınspor'un hedefi şampiyonluk ve Avrupa Kupası...’’

Haydi, ayıkla pirincin taşını... Şampiyonluk kavgası veren Aydınspor'da spor dışında her türlü kavga mevcut. Üstelik futbolcunun demoralize olması için gerekli zemin hazır. Bu ortamda futbolculara olaylardan etkilenmemeyi öğütlemek nasıl bir mantık?

nülker@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!