Yeşil'in hedefi altınkemer

Güncelleme Tarihi:

Yeşilin hedefi altınkemer
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2010 16:26

Muğla'nın Ula ilçesinde düzenlenen “3. Gökova Akçapınar Yağlı Pehlivan Güreşleri”ne katılan 200'e yakın güreşçi ve mehteran takımı turistlerden yoğun ilgi gördü.

Ula'nın Akçapınar köyünde muhtarlık tarafından düzenlenen yağlı güreşlere Muğla, İzmir, Manisa, Denizli, Antalya, Sakarya ve İzmit bölgesinden 8 kategoride yaklaşık 200 sporcu katıldı.

İncirliova Tarihi Alperenler Mehteranı'nın güreş alanında yaptığı gösteriyi vatandaşlar ve turistler ilgiyle izledi. Kırpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ve AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden'e er meydanına gelişlerinde mehteran eşlik etti.

Kırpınar Başpehlivanı Yeşil Yeşil, güreşler öncesinde Akçapınar'da yapılan güreşlere iki yıldır katıldığını belirterek, “Kırkpınar güreşlerine Antalya Belek'te hazırlanıyorum. Çalışmalarımızı Belek Belediyesi tesislerinde yapıyoruz. Öncelikli hedefim seneye Antalya'ya Altınkemerli başpehlivan olarak dönmek.” dedi.

Bu sene yapılan Kırkpınar güreşlerinde 3. turda ve finalde yaptığı güreşlerin hala konuşulduğunu anlatan Yeşil Yeşil, “3. tur 1 saat 45 dakika, final ise 1 saat 35 dakika sürmüştü. Kırkpınar, tüm pehlivanların hayali, orada er meydanına çıkan güreşçiler insan üstü bir şekilde mücadele ediyorlar.” diye konuştu.

SUMO GÜREŞÇİLERİ

Yeşil Yeşil, Türk güreşinin dünyaya tanıtılması amacıyla yapılan çalışmaları da anlatarak, “Japonya'ya Türkiye'den giden güreşçiler orada sumocularla güreştiler. Karamürsel'den Gökhan Arıcı ve Ahmet Taşçı gitti. Yurt dışında yağlı güreşin tanıtımı için çalışmalar sürüyor. Bir sumocu ile gösteri maçı yapmam önerisi gelirse düşünebilirim” diye konuştu.

Güreşleri, aralarında AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve aralarında turistlerin de olduğu çok sayıda kişi izledi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!