Yeşil: Sumocu ile gösteri maçı yapabilirim

Güncelleme Tarihi:

Yeşil: Sumocu ile gösteri maçı yapabilirim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 16:04

Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen “Ege'nin Kırkpınarı” diye adlandırılan güreşlere, 3'ü Kırkpınar Başpehlivanı, 224 güreşçi katıldı.

Milas Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun destekleri ile düzenlenen yağlı güreşlere Muğla, İzmir, Manisa, Denizli, Antalya, Sakarya ve İzmit bölgesinden, 12 kategoride 224 sporcu katıldı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, önemli bir kültür kenti olan Milas'ta, ata sporu olan yağlı güreşlere yeniden hayat vermeyi amaçladıklarını belirterek, “Geleneksel değerlerimizin yaşatılması kadar, genç nesillerin spora yakınlaşmasını da hedefliyoruz” dedi.

Güreşlere 2009 ve 2010 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar başpehlivanlarından Kenan Şimşek ve Hasan Tuna da katıldı. Başpehlivanlık mücadelesinde 24 pehlivanın güreşeceği öğrenildi.

Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, güreşler öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milas'ta yapılan güreşlere ilk defa katıldığını belirterek, “Kırkpınar güreşlerine Antalya Belek'te hazırlanıyorum. Çalışmalarımızı Belek Belediyesi tesislerinde yapıyoruz. Öncelikli hedefim seneye Antalya'ya Altın Kemerli başpehlivan olarak dönmek” dedi.

Bu sene yapılan Kırkpınar güreşlerinde 3. turda ve finalde yaptığı güreşlerin hala konuşulduğunu anlatan Yeşil, “3. tur 1 saat 45 dakika, final ise 1 saat 35 dakika sürmüştü. Kırkpınar, tüm pehlivanların hayali, orada er meydanına çıkan güreşçiler insan üstü bir şekilde mücadele ediyorlar” diye konuştu.

SUMO GÜREŞÇİLERİ

Mehmet Yeşil Yeşil, Türk güreşinin dünyaya tanıtılması amacıyla yapılan çalışmaları da anlatarak, “Japonya'ya Türkiye'den giden güreşçiler, orada sumocularla güreştiler. Karamürsel'den Gökhan Arıcı ve Ahmet Taşçı gitti. Yurt dışında yağlı güreşin tanıtımı için çalışmalar sürüyor. Bir sumocu ile gösteri maçı yapmam önerisi gelirse düşünebilirim” diye konuştu.

Güreşleri CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, Muğla Milletvekili Ali Arslan, CHP ve AK Parti milletvekili adayları izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!