Yeşil Giresun'un iddiası: Bazı takımlar bilerek kaybedebilir

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Giresunun iddiası: Bazı takımlar bilerek kaybedebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 16:39

Yeşil Giresun Belediyespor Yönetici Bülent Yavuz bazı takımların bilerek kaybedecekleri yolunda kuşkuları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yavuz şöyle konuştu:
“Her sezon sporun amaçlarından sporun sosyal etkisinden sporun ruhundan bahseden insanların ligin sonuna geldiğimizde bazı maçları bilerek isteyerek kaybetme yoluna girmek isteyecekleri hakkında kuvvetli şüphelerimiz var. Bu şüphelerimiz geçen haftalardaki olağan olmayan mücadele şekillerinden ve kadro seçimlerinden kaynaklanmaktadır. Sporda bir takım her maça kazanmak için sahaya çıkmak zorundadır. Bir müsabakayı bilerek ve isteyerek kaybetmek şikedir. Ve bu şikeyi yaparken sizin diğer takımların kaderi ile ve o takımda oynayan sporcuların ekmek parası ile oynandığını da unutmamak gerekir.”

Yeşil Giresunun iddiası: Bazı takımlar bilerek kaybedebilir

Haberin Devamı

Yavuz, “Biz bugün hala geçen sezon bilerek maç kaybetmediğimiz için iş bilmezlikle suçlanan bir takımın yöneticileri olarak şunu söylemek isteriz. Geçen sene şahsımı ve arkadaşlarımı yarı finalde Darüşşafaka Doğuş ile karşılaşmamız için oynayacağımız maçları bilerek kaybetmemiz yolunda yüzlerce telkin aldığımızda tepkimiz çok sert olmuştu. Çünkü bizim ilk önce temsil ettiğimiz insanlara sorumluluğumuz var. Hayatta hakkınla savaşarak kazanmanın doğru olduğunu öğreten iletişim şeklidir spor. Bizim kendi insanlarımıza kaybederek kazanamayacağını kazanmanın da kaybetmenin de bir şerefi olduğunu göstermek gibi bir bilincimiz var olmak zorunda. Aksi takdirde sporun bırakın bir topluma yararını sebep olacağı handikabı telafi etmek mümkün olmayacaktır.” dedi.

Yeşil Giresunun iddiası: Bazı takımlar bilerek kaybedebilir
POTADA EN KRİTİK HAFTA!

“TBF ve tüm basketbol camiasını bu hafta sonu oynanacak TB2L maçlarını dikkatle takip etmeye davet ediyoruz” diyen Yavuz, “Özellikle ligin üst sırasındaki bazı takımların birbiri ile yapacağı maçlar tüm ligin kaderini belirleyecektir. Geçtiğimiz haftalarda alınan bazı normal olmayan sonuçlar geçen senelerde gördüğümüz şike türünün bu senede tekrar edebileceği kuşkusuna yol açmıştır. Geçen sene bu tür şikeler yüzünden zarar gören bir kulüp olarak konuyu yakından takip edeceğimizi herkesin bilmesini isteriz” ifadelerine yer verdi. (Basketfaul)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!