Yerli hentbolcularla finale çıktılar, gözler kupada

Güncelleme Tarihi:

Yerli hentbolcularla finale çıktılar, gözler kupada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 12:10

Kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan ve Hentbol Erkekler Süper Lig play-off'larında ilk kez finale çıkan Ankara İl Özel İdare, 7 şampiyonluğu bulunan Beşiktaş karşısında gözünü şampiyonluğa dikti.

Haberin Devamı

Ankara İl Özel İdare Antrenörü Adnan Öztürk, yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıllık geçmişi olan takımın 2004-2005 sezonundan bu yana Erkekler Süper Lig'de mücadele ettiğini ifade etti.

Öztürk, sezona istedikleri gibi başlayamadıklarını, ancak devre arasından sonra final için daha sıkı çalıştıklarını söyledi. Sezon başında kazanılan ya da kaybedilen maçların çok da önemli olmadığını, play-off'lara kalma sürecinin iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, gelecek sezon da ligde ilk 4 arasında yer almayı hedeflediklerini ve play-off'larda yine finalist olmak istediklerini dile getirdi.

Federasyon yetkililerinin sezon öncesi yabancı kontenjanını 5 olarak belirlediklerini, ancak kulüp olarak yabancı sporcu takviyesi almadıklarına dikkati çeken Öztürk, altyapıdan yetişen sporculara öncelik verilmesi gerektiğini savundu. Öztürk, "Hentbol Genç Milli Takımı'nda umut vadeden sporcuları takımımıza kattık. Şu anda yabancı sporcusu olmayan tek takım olarak Erkekler Süper Lig'de play-off'larda final oynayacağız. Bu da Türk hentbolu adına çok önemli bir gelişme. İlk başlarda çok eleştiri aldık, 'daha iyi bir kadro oluşturulabilirdi, yabancı transferi yapılabilirdi' şeklinde ama biz 'hayır' dedik ve bu ülkenin altyapısından yetişmiş sporcularıyla bir yerlere gelinebildiğini göstermiş olduk. Sporcularımız da bizleri utandırmadılar, finale kadar geldiler" diye konuştu.

Kulüp olarak gelecek sezonda da yabancı sporcuya sıcak bakmadıklarını belirten Öztürk, genç sporculara imkan sağlamayı ve milli takıma kazandırmayı misyon edindiklerini kaydetti. Öztürk, takımın finali hak ettiğini ifade ederek, serideki ilk maçlarını 18 Mayıs Pazar günü THF Spor Salonu'nda oynayacaklarını hatırlattı.

Öztürk, "Beşiktaş çok kuvvetli bir takım, kulüp fikrini benimsemiş, taraftarı olan ve şampiyonluklara alışmış bir takımı yenmek bizim için zor olacak ama finale kadar gelmişken o finalin keyfini, rakibimizi yenerek yaşamak istiyoruz. Başkente şampiyonluğu getirebilirsek ilk kez finale çıkmanın yanı sıra güzel bir işi daha başarmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Ankara İl Özel İdare ve Beşiktaş'ın sert müdahalelerle rakibini baskı altına alıp maçı kazanmaya çalışan takımlar olmadığını vurgulayan Öztürk, final serisinde çok zorlu ama bir o kadar da seyri güzel maçlar yapacaklarını belirtti. Öztürk, "Kazanan ya da kaybeden çok önemli değil, asıl amacımız izleyicinin 'güzel bir maç oldu, teşekkür ederiz' demeleri. Şampiyonu izlemek isteyen tüm Ankaralıları maça davet ediyoruz" dedi.

"Beşiktaş bu yıl zorlanacak"

Takım kaptanı Taner Öymen de psikolojik ve mental açıdan takımın maçlara bakış açısının değiştiğini belirterek, sezon başından bu yana antrenmanlara hız kesmeden devam ettiklerini anlattı.

İlk maçı almak istediklerini dile getiren Öymen, "Çok kolay bir maç olmayacak bunun bilincindeyiz ama elimizden geleni yapacağız. Beşiktaş bu yıl zorlanacak. Bir yıldan beri final maçına endeksli çalıştık. Bize 'sadece Türk sporcularla nereye kadar gidebileceksiniz' deniliyor ama her galibiyetten sonra 'finale gidebilecek bir takım' sözünü çok duyduk. Her zaman önümüzdeki maça konsantre olduk ve finale geldik. Pazar günkü maça tüm hentbolseverleri bekliyoruz" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!