Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2006 00:00

Alarmlı plaj kasası

Denizde serinleyip geldikten sonra bir bakıyorsunuz cüzdanınız gitmiş ve o kalabalıkta hiç kimse hırsızı görmemiş. Yelpie olarak adlandırılan plaj kasası hırsızları caydıracağa benziyor. 4 rakamlı şifreyle korunan plaj kasasının sallanmalara karşı duyarlı sensörü 90 desibellik bir alarm çalıyor çünkü.

Bilgi için: www.yelpie.com

En küçük MP3 çalıcısı

Klegg Mini, dünyanın en küçük MP3 çalıcısı. Yalnızca 4.5cm x 4cm boyutlarında olmasına rağmen renkli ekranı bile var. MP3 çalıcısını anahtarlık olarak da kullanabiliyorsunuz. Ekranda, kaydettiğiniz fotoğraflarla minik bir slayt şovu bile düzenlemek mümkün. Alet 26 saatlik bir playback süresi sunuyor. Ayrıca pilleri iPod Nano müzik çalıcısına kıyasla iki misli uzun dayanıyor. USB 2.0 arayüze sahip aletin pillerini bilgisayarda şarj etmek mümkün.

Bilgi için: www.kleggusa.com

Geleceğin mutfağı

Mimar Zaha Hadid’in Thirty Years in Architecture sergisi, New York’taki Guggenheim Müzesi’nde 25 Ekim’e kadar sergilenecek. Biri pişirme diğeri yıkama olmak üzere iki ayrı tezgahtan oluşan mutfak, Hadid’in açıklamasına göre kullanıcının tüm ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşılayacak şekilde tasarlanmış. Uzun tezgahın ocak kısmında, musluk biçiminde üç aspiratör bulunmakta. Ucundaki LCD ekrandan hem televizyon izleniyor hem de İnternet’te dolaşılabiliyor. Tezgahın üzerindeki tüm fonksiyonlar tek bir kontrol panelinden çalıştırılmakta. Yıkama tezgahında bir evye, bulaşık makinesi ve kurutmalık bulunuyor.

Diğer ayrıntılar için: www.dexigner.com

Leke yapmayan boyama seti

Ravensburger Ag firması tarafından satışa sunulan Aqua-Doodle boya seti hiçbir yerde leke bırakmıyor. İçi su dolu bir kalem ilk önce boyama kartların yüzeyini transparan hale getirerek altındaki renkleri ve biçimleri görünür kılıyor. Su buharlaşıp gittikten sonra resim de yok oluyor ve boyama eğlencesi baştan başlıyor. Boya seti 1,5 yaş ve üzeri bebekler için düşünülmüş.

Bilgi için: www.ravensburger.de

Havayı temizleyen halı

Dura Flooring Systems GmbH firmasının yeni ürünü "duraAir", odanın havasını aktif olarak temizleyen bir halı. Duvardan duvara döşenen halının arkası özel olarak geliştirilmiş ve katalizör olarak işliyor. Bu sayede örneğin formaldehit, su buharı ve karbondioksit olarak parçalanmakta. Sigara dumanında bulunan nikotin, asetik asit ve aset aldehit, nötrleştirilmekte ve soğuk tütün kokusu da önemli ölçüde giderilmekte.

Bilgi için: www.dura-air.de

Her türlü zeminde kayıyor

Normal tekerlekli patenler genelde düzgün beton ya da asfalt zeminlerde kullanılabilmekte. LandRoller markasıyla sunulan yeni patenler, şimdi bu zorunluluğa son veriyor. Büyük ve yana yatan tekerlekleri sayesinde parke taşı, çakıl hatta çim saha üzerinde bile kayan patenin videosunu www.landroller.com adresinde izleyebilirsiniz.

Akıllı pişirme seti

RFID pişirme sisteminin (Vita Craft INC., Shawnee/ABD) özelliği tencere ve tavanın içine yerleştirilmiş ısı sensörlerinin, ocakla iletişim kurabilmesi. Ocağın içindeki özeli bir tarif kartına göre programlanmış işlemci ise sıcaklığı en iyi şekilde ayarlamakta.

Bilgi için: www.vitacraft.com

Hortumu yakından izlemek

Okullar ve meteoroloji meraklıları için geliştirilen hortum jeneratörüyle, hortumun nasıl oluştuğunu ve ne şekilde yükseldiğini yakından izleyebilirsiniz. Öğretmenler için kullanma kılavuzu ve yedi deney tarifi ile birlikte satılan aletin boyutları 60 cm (yükseklik) ve 35 cm (çap). Fiyatı: 203.95 Dolar.

Bilgi için: http://wardsci.com

Dünyanın en kolay kullanılabilir cep telefonu

Hindistan’daki Ulusal Tasarım Enstitüsü tarafından geliştirilen cep telefonunun ne ekranı ne de SIM kart girişi var. Sadece beş tuşla çalışan alet çocuklar ve yaşlılar için düşünülmüş. Tuşlardan biri bağlantı kurmak için, diğerlerinde ise programlanmış numaralar var. SIM kart girişi bulunmadığı için numaralar diğer bir cep telefonundan aktarılmakta. Yeni telefonun fiyatı henüz açıklanmadı.

Bilgi için: www.youtube.com ve www.i4u.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!