Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2006 00:00

Yaşlılara robot bakıcı
/images/100/0x0/55eb1ae2f018fbb8f8ab609c

Japonya’daki Riken araştırma enstitüsü yaşlılara bakacak bir robot geliştirdi. Bilim adamlarının RI-MAN olarak adlandırdıkları 100 kilo ağırlığındaki robot, 158 cm boyunda ve 70 kiloluk hastaları taşıyacak kapasitede. Görme ve işitme yetisi de bulunan RI-MAN ayrıca sekiz farklı kokuyu da algılayabiliyor. Beş milimetrelik bir silikon tabakası içine yerleştirilmiş sensörler sayesinde robot, insanların hareketlerini gözleriyle takip ediyor ve sesin hangi yönden geldiğini algılayabiliyor.

Bilgi için: www.bmc.riken.jp

Tembel kedilere oyuncak

Aslında kedilerin top, yün gibi oyuncakları var. Biraz ilgi gösterdiğiniz zaman kediler bunlarla oynamayı severler, tabii top ve yün yumağı karyola veya kanepe altına kaçmadıkça. Bada-Beam kedi oyuncağı bu yüzden daha kullanışlı. Aletin kapağını açtığınız zaman küre biçiminde bir lazer ışığı havada dönmeye başlıyor ve bizim Sarman da ışık topunu yakalayabilmek için ışık topunun peşine düşüyor. Fiyatı:20 dolar.

Bilgi için: www.solutionscatalog.com

Playstation 3 kasımda geliyor

İlkbaharda piyasaya çıkması beklenen Playstation 3, Blue-Ray-Disc olarak adlandırılan yeni teknoloji nedeniyle kasım ayında satışa sunulacak. Firmanın açıklamasına göre gecikmeye, Blue-Ray-Disc ve hücre işlemcilerinin pahalı oluşu sebep olmuş. Bu iki teknoloji 580 dolara mal olduğu için oyun konsolünün fiyatı 900 dolar civarında olacak.

Hidrojenle çalışıyor

Angstrom firması A2 Fuel Cell Flashlight feneri, benzer LED fenerlerin harcadıkları enerjiyle on misli ışık yansıtıyor 1 vatlık LED ampulünden. Fener, sap kısmında bulunan ve 24 saat enerji üreten bir yakıt hücresiyle çalışmakta. Pille çalışan diğer fenerlerin aksine, enerjisi azaldığında bile aynı kuvvette ışık veriyor.

Bilgi için: www.angstrompower.com

i-Pod görünümlü cep telefonu

V604T cep telefonu, 1,3 megapiksel kamera, müzik çalıcısı ve mini SD kartı gibi bildik fonksiyonlar dışında TV ve UTW alıcısı da var. Ancak firmanın açıklamasına göre TV fonksiyonu 2011’den itibaren üretilmeyecek. Televizyon izlemeye izin veren cep telefonu görüntüleri de kaydedebiliyor. 50x103x25mm boyutlarındaki alet sadece Japonya’da satılmakta.

Bilgi için: www.i4u.com

Yumurtladım haydi kalk!

Bu sevimli çalar saatin bu şekilde seslenip seslenmediğini bilmiyoruz ama çaldığı zaman arkasındaki sepete beş tane yumurta bırakıyor. Alarmı susturmak için beş yumurtanın yeniden saatin içine yerleştirilmesi gerekiyor. Kuku çalar saat 2 AA pille çalışıyor. Fiyatı: 29.95 Dolar.

Bilgi için: www.lefutur-usa.com

i-Pod görünümlü cep telefonu

Hop-on 1886, iPod görünümünde bir cep telefonu. 1GB bellek dışında, üç bant teknolojisi, kamera, MPEG4 ve MP3 fonksiyonu, USB, Mini-SD gibi bildik özelliklere sahip aletin boyutları 90x46x18mm. 1886 şimdilik sadece Amerika’da satılıyor.

Bilgi için: http://hop-on.com

Sıcaklığa göre renk değiştiren termometre

Grobag egg, yumurta biçimindeki termometre çocuk odası için düşünülmüş. Odadaki sıcaklığa göre dört farklı renge bürünen termometrenin renkleri şu anlama geliyor: Mavi: Çok soğuk, Sarı: Gece uykusu için uygun. Turuncu: İdeal oda sıcaklığı. Kırmızı: Çok sıcak.

Bilgi için: www.thinkingliving.com

Anahtarlıktan farkı yok

Imation firmasının USB çubukları, tıpkı anahtarları birbirinden ayırt edebilmek için kullanılan etiketli anahtarlıklara benziyor. 256MB ve 2GB bellek kapasiteli USB çubuklarının fiyatı 29,99 ve 119,99 Dolar.

Bilgi için: www.mobilewhack.com

Bileğe takılabilen PC

Windows CE ve Linux ile uyumlu olan WWPC, bir dizi iletişim bağlantılarına sahip ve bilekte taşınabiliyor. GPS sistemi dışında WLAN, enfraruj ve Bluetooth fonksiyonları da var. Diğer özellikler arasında 65.000 renkli dokunmatik ekran, bir mini SD girişi, dahili hoparlör ve kulaklık girişi bulunmakta.

Bilgi için: www.eurotech.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!