Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2006 00:00

Geleceğin kayıt cihazı

IBM’in Magic Book kayıt cihazı bildik aletlerden farklı olarak dijital kayıt yapıyor ve kayıtlar zamana, anahtar kelimelere hatta kişinin sesine göre bile aranabiliyor. Alet bu özelliğini yeni bir ses tanıma teknolojisine borçlu. Kayıt cihazı parmak izini de okuyabilmekte.

Bilgi için: www.mobilemag.com

Geleceğin ev hayvanı mı?

PaReRo robotu sevimli yüzüyle sanki sahibiyle mutluymuş gibi görünüyor. NEC firması tarafından geliştirilen PaReRo bir araştırma robotu, belki gelecekte insanın en yakın dostu köpek gibi bir ev hayvanı haline bile gelebilir. Görüntü ve konuşmaları algılama ve en gelişkin algılayıcı teknolojilerine sahip robot, sahibinin sesini tanıdığı gibi insanların hareketlerini ve mimiklerini de "aklında" tutabiliyor. Ayrıca sesli ve görüntülü mesaj kaydedebiliyor ev aletlerini kullanabiliyor.

Bilgi için: www.xonio.com

Sony’nin Net-Jukebox müzik aleti şimdi daha büyük

Sony, daha önceleri de 40GB-HiFi Jukebox aletini tanıtmıştı, fakat şimdi daha büyük bir alet geliyor: 80GB NAS-M7HDS. Jukebox, ATRAC ve MP3 formatlarını dahili CD ve MiniDisc çalıcılarından alıyor ve Memory Stick-Slot, USB ve Ethernet işlevi de var. İnternet bağlantısı olduğu zaman, 11cm’lik ekran üzerinden Sony’nin İnternet’teki satış sayfalarından CD satın almak mümkün. NAS-M7HDS şimdilik sadece Japonya’da satılıyor. Fiyatı: 84.800 Yen.

Bilgi için: www.jp.sonystyle.com/Company/Press

MP3 çalar ayakkabıya girdi

Resimde gördüğünüz ayakkabı, içinde bir MP3 çalar bulunan bir basketbol ayakkabısı. Müziği ya kulaklıktan ya da ayakkabının üzerindeki hoparlörden dinleniyor. Firmanın açıklamasına göre MP3 çalıcılı ayakkabı 100 müzik parçası kaydedebiliyor. 256MB ve 512MB bellekle satışa sunulacak ayakkabının fiyatı 199.99 Dolar olarak açıklandı.

Bilgi için: www.mobilemag.com

Fare, kedi oldu

Bilgisayar faresi neden illa fareye benzemek zorunda? Kedi veya köpek görünümünde olamaz mı? Pat Says Nows firması şimdi hem kedi hem de köpek görünümlü fareler satıyor. Kedi veya köpekten hoşlanmayanlar için onlarca alternatif var, mesela kadife kalp, kırmızı biber, inek gibi. Bu arada kedi ve köpek farelerinde kulakların tuş olarak kullanıldığını hatırlatalım.

Bilgi için: www.pat-says-now.com

USB çubuğu cep telefonunu şarj ediyor

LG firmasının UBNM 1GS01 UBS çubuğu 1GB bellek taşıyabildiği gibi Nokia ve Sony Ericson cep telefonlarını da şarj ediyor. Ayrıca cep telefonu verilerini güvenli hale getirerek bilgileri senkronize ediyor. Alet yakında diğer cep telefonu markalarıyla da uyumlu olacak.

Bilgi için: www.lge.com

Sabit diskli SGH-i310 Samsung

Cep telefonunda yeterli bellek yoksa Megapiksel kameralar, MP3 çalıcılar ve İnternet Browser ne işe yarar? 8GB bellekli i310, çok fonksiyonlu akıllı cep telefonu kullanıcılarının ihtiyacını giderecek türden. Telefon ayrıca 2 megapiksel kamera, bir müzik çalıcısı hızlı veri yüklemek için EDGE fonksiyonuna sahip.

Bilgi için: www.esato.com

Panasonic’in yeni MP3 çalıcıları

Panasonic, D-Snap dizisinden altı yeni MP3 çalıcısı sundu. Tüm çalıcılar SD bellek kartına sahip. SV-SD770V ve SB-SD710 halihazırdaki modellerin biraz daha geliştirilmişi. SV-SD310 (resimdeki) ve SV-SD370 klasik MP3 çalıcılarına benziyor. SV-SD570V ve SV-SD510 boyuna asılabiliyor. Firma fiyatları açıklamadı henüz.

Bilgi için: www.akhibaranews.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!