Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2006 00:00

Duyarlı parmaklara yeni zeka küpü

Zeka küpünün son versiyonun yüzeyi altı farklı malzemeden oluşmakta: Ahşap, metal, taş, lastik, kumaş ve plastik. Kendine güvenenler gözlerini kapayarak oynayabilirler. Tabii yeni zeka küpü öncelikle gözleri görmeyenler için üretildi.

Bilgi için: www.yankodesign.com

İPod kravatı

Erkeklerin takım elbiselerinde aslında MP3 çalıcısı, cep telefonu ve benzer aletleri koymak için yeterince cep var, tabii ceket giydikleri zaman. Ceket giyilmediği zaman cepler de azalıyor. "Commuter Tie" kravatının arka yüzünde genişliği 4cm’i geçmeyen aletler için bir cep bulunuyor. Kravatı üreten Thomas Pink modaevinin (Londra) açıklamasına göre kulaklıkların kabloları da göze batmayacak şekilde kravatın arkasından geçiyor. Mavi, kırmızı ve pembe renk seçenekleri bulunan ipek kravatın fiyatı: 85 Avro.

Bilgi için: www.thomaspink.co.uk/eu/producut-details

Fare yok, kalem var

Samsungs firmasının SyncMasterMagic LCD ekranı, tablet PC’lere benzer bir şekilde çalışıyor. 43cm’lik CX719TD, elektromanyetik alan sayesinde fare yerine kalemle kullanılmakta. Kalem şarj edildikten sonra üç saat kadar çalışıyor. Ekran şimdilik sadece Kore’de satılmakta. Fiyatı yaklaşık olarak 800 Avro.

Bilgi için: www.akihabaranews.com.

Taşınabilir baskı makinesi

Cep telefonunun kamerasıyla alınan görüntüleri anında basmaya yarayan, Fujifilm Fivi MP70 sadece bir CD boyutunda ve lityum pillerle çalışıyor. Fujifilm, taşınabilir baskı makinesi için düz ve desenli kağıtlar da satıyor. Desenli kağıtların üzerinde Hello Kitty veya Disney karakterleri var. Pivi MP70 şimdilik sadece Asya’da satılıyor.

Bilgi için: http://fujifilm.com

Tıpkı cep telefonu gibi

BT Zenith sabit hat telefonu, sadece görünüş olarak değil, fonksiyonları açısından da cep telefonuna çok benziyor. Konuşmak için kapak açılıyor, içteki LCD ekranda aranan numara görünüyor, görüşmeler kaydedilebiliyor ve SMS mesajı gönderilebiliyor. Tabii farklı zil tonu seçenekleri de mevcut. Fiyatı 170 Dolar civarında.

Bilgi için: www. shinyshiny.tv/2006

Dünyanın en küçük GPS alıcısı

Yeni Zelanda’daki Rakon firması dünyanın en küçük GPS alıcısını üretti. Firmanın açıklamasına göre çipin büyüklüğü bebek tırnağı kadar. Bu gelecekte GPS alıcılı aletlerin çoğalacağı ve git gide küçüleceği anlamanı geliyor.

Bilgi için: www.rakon.com

Televizyonlu çalar saat

Yeni saat modeli, çalar saatin zili ya da melodisi yerine en sevdikleri televizyon programı ile uyanmak isteyenler için düşünülmüş. Saatin ayrıca sesli ve LED’li alarmı da bulunuyor. Zaman ve tarih 5cm’lik ekrandan okunuyor. Alet 2 AA pille çalışıyor. Fiyatı: 22.99 Dolar.

Bilgi için: www.smarthome.com

Buzdolabında kablosuz TV

Evet yanlış okumadınız. 756 litre donmuş hamburger, pizza ve içecek kapasiteli Smart Zipel buzdolabı ayrıca 26cm’lik bir ekrana sahip. Ekrana akla hayale gelecek her türlü alet bağlanabiliyor. Hatta oturma odasındaki uzaktan kumandalı multimedya seti, televizyon ve web bile.

Bilgi için: www.akihabaranews.com

Evde meteoroloji uydusu

Hava raporlarına meraklı olanlar için artık evde kullanılabilecek bir meteoroloji uydusu var. Alet 4 saatlik bir gecikmeyle Amerikan NOAA uydularının görüntülerini, bilgisayar ekranına taşıyor. Yaklaşık olarak 1,5m yüksekliğindeki uydu 137 MHz alanında çalışıyor.

Bilgi için: www.spyzone.be

Sağlıklı beslenme için buharlı fırın

Yiyeceklerini yağda değil buharda pişirerek sağlıklı beslenmek isteyenlere Sharp firması yeni bir ürün sundu. Sharp AX-700S Superheated buharlı fırın özel teknolojisiyle, ısıyı kızgın buharla birleştirerek 300 dereceye kadar ısınıyor. Bu şekilde mesela etin üzerindeki ve içindeki yağlar eriyor ama yine de kurumuyor. Fiyatı: 1400 Dolar.

Bilgi için: www.sharpusa.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!