Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2005 00:00

LCD ekranlı anahtarlık

LCD ekranlı C2 anahtarlık sayesinde yanınızda tam 56 fotoğraf taşıyabiliyorsunuz. Ekran enerjisini USB girişiyle şarj edilen 3,7 V pilden alıyor ve BMP, JPG, PHG ve GIF formatlarıyla uyumlu. 4MB belleğe sahip alet, "Blacklight" sistemi sayesinde gece ve gündüz hatta güneşli havalarda bile net görüntü veriyor.

Fiyatı yaklaşık 30 Avro.

Evde Snowboard keyfi

Snowboard’u televizyonun dijital oyun girişine bağladığınızda, salonda karlı dağlarda kayma keyfi yaşıyorsunuz. Dört farklı oyuna göre ayarlanan Snowboard’un üzerine çıkıp, tıpkı gerçek bir Snowboard üzerindeki gibi hareket ederek farklı manzaralarda yol alabilirsiniz. Dört AA pille çalışan aletin fiyatı: 60 Dolar.

Bilgi için: www.hammacher.com

Köpekler de ceplendi

Amerikan PetsMobility firması ev hayvanları için PetCell cep telefonunu geliştirdi. Tasmaya iliştirilen PetCell aletinin GPS modülüyle köpeğin yeri saptanıyor. Tabi eğer köpeğiniz söz dinliyorsa onu çağırabilirsiniz de. Aletin üzerindeki kırmızı tuşa basıldığında PetCell otomatik olarak köpek sahibiyle bağlantı kuruyor. Fiyatı: 400-500 Dolar.

Bilgi için: www.petsmobility.com

Eski plakları dijitalleştirmek

Eğer elinizde henüz CD olarak satılmayan plaklar bulunuyorsa USB pikap işinize yarayabilir. ITTUSB firmasının pikabı plakları anında CD’ye veya MP3 verisine dönüştürüyor. ITTUSB pikap, ses kartlarını USB ses girişiyle destekleyen tüm programlarla uyumlu olmasına rağmen, ayrıca Mac veya PC ile uyumlu Audacity yazılım programıyla sunulmakta. Pikaba, CD veya Auxilliary girişiyle stereo bağlantısı da yapılabiliyor. Fiyatı: 139 dolar.

Bilgi için: www.biosmagazine.com

Türkçe mönülü Treo 650

Vestel, Türkçe mönülü Palm Treo 650 el bilgisayarlarının satışına başladı. Palm Treo 650, bir el bilgisayarından beklenen ajanda, e-posta, kelime işlem ve hesap tablosu gibi ofis uygulamaları, resim ve video görüntüleme, müzik dosyalarını çalma gibi tüm özellikleri sunarken bir cep telefonun da tüm yeteneklerini bünyesinde barındırıyor. GSM, GPRS, EDGE desteği gibi mobil bağlantı teknolojileri ile ihtiyaç duyduğunuz her türlü araca kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Yine GPRS üzerinden Internet’e erişerek web’de dolaşmak da Treo 650 ile kolay. Treo 650’nin standart QWERTHY klavyesi ise gerek ofis ve iş uygulamalarınızda, gerekse mesaj yazarken işinizi kolaylaştırıyor. Diğer mobil ve sabit cihazlar ile veri transferi yapabilmek için Bluetooth bağlantısına sahip olan Treo 650, entegre VGA kamerası ile fotoğraf çekmenize ve video kayıt yapmanıza olanak sağlıyor.

Kedi robot hem temizliyor hem de eğlendiriyor

Tokyo’daki son robot fuarında sunulan 1,3m büyüklüğünde kedi biçimindeki robot, yerleri süpürüyor, Japonca chat yapıyor ve bir projektörle DVD filmlerini ve diğer verileri görüntülüyor. 24 volt DC lityum-iyon pille, iki tekerlek üzerinde çalışan temizlik robotu saatte 3km’lik bir hızla hareket ediyor, tabii engelleri uyaran sensörlere de sahip. 1,3 x 0,70 x 0,96m boyutlarında ve 100 kilo ağırlığındaki robotun fiyatı: 10 milyon Yen (85.000 Dolar).

USB bağlantılı masaj aleti

USB çılgınlığı dur durak bilmiyor. Özellikle Japonya’daki üreticiler bu konuda başı çekiyor. Yeni bir masaj aleti metal örümcek ayaklarıyla başınızın üzerinde titreşimlerle dolaşarak masaj yapıyor. Tabii enerjisini USB’den alarak. 2 AA pille çalışan aletin fiyatı: 23.60 Dolar.

Cepte dijital baskı

Kameralı cep telefonlarının çözünürlükleri 2.0 megapiksele yükseldi. Ama hiçbiri fotoğraf basmıyor. Henüz tasarım aşamasında olan HS-RSS ile yakında bu da mümkün olacak.

Bilgi için: www.gadgetmadness.com

İpod’a uzaktan kumanda

TEN teknoloji firması tarafından tasarlanan naviPro eX uzaktan kumandanın üç modeli tüm yeni nesil iPod’larla uyumlu. Uzaktan kumanda iPod’a kulaklık girişiyle bağlanıyor. Fiyatı: 49.95 Dolar.

Bilgi için: http://apple.com

Otuz saniye içinde şarj oluyor

NEC firması sadece 30 saniye içinde şarj olan bir akü geliştirdi. Yalnızca 0,3mm kalınlığında olan akü, mini disk çalar gibi küçük aletleri 60 saat kadar çalıştırabiliyor. Kısaca ORB olarak adlandırılan "organic radical battery" aküsü içinde elektrolit jel bulunmakta. Bu jel iyonları uyararak pilin daha hızlı şarj olmasına izin veriyor.

Bilgi için: www.engadget.com

Otomobile yeni şarj birimi

Sigaraya hayır kampanyası sürerken, otomobil çakmakları kaldırılırsa ne olur hiç düşündünüz mü? Birçok kişi cep telefonunu otomobilde şarj ediyor. Japonya’daki Heavy Moon firması şimdi otomobiller için smartCharge adaptörünü üretti. Biçiminden anlaşıldığı üzere başta iPod aletleri için geliştirilen smartCharge, şarj edilebilir diğer USB aletleriyle de uyumlu. Şimdilik sadece Japonya’da satılan aletin fiyatı yaklaşık olarak 27 Avro.

Bilgi için: www.mobilemag.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!