Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2005 00:00

Sony’den Memory Stick Micro
/images/100/0x0/55ea4f15f018fbb8f8776b77


Sony firması SanDisk ile birlikte özellikle de cep telefonlarında kullanılacak olan Memory Stick Micro üzerinde çalışıyor. Memory Stick Micro’nun boyutları 15x12,5x1,2mm ve bellek kapasitesi maksimum 32 GB. Veri aktarımı hızı ise saniyede 160Mbit.

Bilgi için: www.sony.com ve www.sandisk.com

Kredi kartı boyutunda cep feneri

İki LED ile parlak beyaz ışık veren cep lambası kredi kartı inceliğindeki çelik gövdesiyle şık bir tasarım örneği. 8.5 x 5.5 x 6cm boyutlarındaki fenerin fiyatı: 16 İngiliz Sterlini.

Bilgi için: www.iwantoneofthose.com

Aibo, artık daha akıllı

Sony firması, köpek robot Aibo’ya yeni işlevler kazandıran bir yazılım programı sundu. Aibo artık fotoğraf/İnternet günlüğü tutma, web sayfalarını sesli okuma özelliklerine sahip. Ayrıca basit diyaloglar da yapabiliyor. Mind 3 yazılım programı öte yandan kısa vadeli belleği kavuşturuyor robot köpeği. Aibo beş dakikalık bellek sayesinde en sevdiği yeri, oyuncağının ve şarj biriminin yerini hatırlayacak.

Bilgi için: www.eu.aibo.com

Toshiba Gigashot V10

Toshiba’nın sabit diskli dijital kamerası, şarj birimi üzerinden birçok bağlantı imkanına sahip ve 6,3 milyon piksel çözünürlüklü video çekimine izin veriyor. Aletin sabit diski 4 GB’lık. SD/MMC kartı girişi dışında şarj biriminde A/V Out, USB 2.0, LAN ve DC-IN girişleri bulunmakta. Aletin pilleri yaklaşık olarak 80 dakikalık çekimler için yeterli ve 180 dakikada şarj oluyor. Fiyatı: 530 Dolar.

Bilgi için: www.gizmodo.com

Köpekler için serinletici minder

Sıcak günler geride kaldı ama siz yine de yaza hazırlıklı olun. Bunaltıcı sıcaklar sizi olduğu kadar köpeğinizi de rahatsız eder. Üstelik köpek minderini kullanmak çok kolay. Köşesindeki tıpasını açıp içine su dolduruyorsunuz hepsi bu. Minderin içindeki köpük suyu emiyor ve minderi soğutuyor. Fiyatı: 75 dolar.

Bilgi için: www.smartehome.com

Bebeklere uzaktan takip

Odasında uyuyan veya oynayan bebeğinizin sesini duymak size yetmiyorsa, kameralı ve ekranlı bebefon işinize yarayabilir. Yaklaşık 90m alanda kullanılabilen bebefonun TFT LCD ekranı 6,3cm büyüklüğünde. Fiyatı: 240 Dolar.

Bilgi için: www.smarthome.com

100 dolarlık dizüstü bilgisayar

MIT Media Lab ve "One Laptop per Child" (Her çocuğa bir dizüstü) organizasyonu gelişmekte olan ülkeler için 100 dolarlık dizüstü geliştiriyorlar. Linux bazlı bilgisayar, renkli ekranlı olacak ve elektrik bağlantısı dışında, dinamo koluyla da çalışacak. Elektrik kablosu, taşıma askısı içinde gizli, akü ise aynı zamanda taşıma sapı. Teknik özelliklerinin başında 500 MHz işlemci ve 1GB bellek geliyor. Bilgisayar daha çok öğrenciler için tasarlandı. 100 dolarlık dizüstü bilgisayarının 2006 ila 2007 başında piyasaya verilmesi bekleniyor.

Bilgi için: http://laptop.media.mit.edu

Su altında net görüş

Hydrooptix dalgıç gözlüğünün özel camları sayesinde su altı normal gözlüklere oranla beş misli daha net görülmekte. Dalgıç gözlüğünü kontakt lenslerle kullanmak da mümkün.

Bilgi için: www.gizmag.com

Uzaktan kumandalı asma kilit

Bisiklet, bahçe ve garaj kapıları veya depolarda kullanılabilecek uzaktan kumandalı asma kilit, 2 AAA pili, uzaktan kumanda birimi ise 1 lityum CR2032 pille çalışıyor. Kilidin boyutları: 6,35x8.90cm. Uzaktan kumanda yaklaşık 10m’ye kadar işliyor. Fiyatı: 20 dolar.

Bilgi için: www.ambientweather.com

Taşınabilir kapı alarmı

Otel odanızda kapınızın yanlışlıkla açılıp kapanması sizi rahatsız ediyorsa, küçük kapı alarmını kapının altına yerleştirmeniz yeterli. Böylece istenmeyen kişi kapı eşiğine bastığında siren sesinde bir alarm çalıyor. İki AA pille çalışan aletin fiyatı: 12.85 Dolar.

Bilgi için: www.magellans.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!