Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2004 23:18

Aibo robotu PDA ve MP3 çalıcısı oldu

Sony’nin köpek robotu AIBO yeni bir yazılım programı sayesinde sadece motifleri, yüzleri ve sesleri tanımakla kalmayıp, MP3 ve İnternet Radyo çalıcısı olduğu gibi ajanda ve çalar saat görevlerini de üstlenecek. Sony ayrıca Aibo-ERS-7 serisinde iki yeni model daha sundu. ‘Aibo Mind 2’ yeni yazılım programıyla WLAN üzerinden PC’ye kaydedilen dijital müzik parçalarını çalıyor. Alternatif olarak MP3 listeleri veya İnternet radyo verileri de çalınabiliyor. Tüm bunların dışında Aibo dans da ediyor. Firmanın açıklamasına göre yeni Aibo robotları Kasım ayından itibaren satışa sunulacak.

Bilgi için: www.aibo.com/de/index.html

Cep telefonu ve dijital kameraya boyundan kumanda

Alps firması taşınabilir küçük aletler için kolye gibi boyna asılan bir uzaktan kumanda birimi geliştirdi. Strap-Type Controller olarak sunulan yenilik, dört folyo ayar tuşu ve bağlantı yerinde ikinci bir çalıştırma tuşuna sahip. Ayrıca kumanda bandının üst kısımda 3,5mm’lik kulaklık girişi de mevcut. 405 mm uzunluğundaki bandın içinde üç çok ince kaplama içine farklı dirençlikte polyester film yerleştirilmiş. Kullanıcı bandın üzerine bastırdığında üstteki elektrotlar alt tabakadaki filmle temas ediyor ve alet elektriksel bir uyarı alıyor. Örneğin kumanda bandına bir ses cihazı bağlı olduğunda kullanıcı, enerji ihtiyacını, ses ayarı, ileri ve geriye alma gibi işlevleri Strep-Controller bandıyla yerine getirebilmekte. Yeni uzaktan kumanda şimdilik sadece elektronik firmaları için üretilmekte. Bilgi için: www.alps-europa.com

Otomobilde daha eğlenceli yolculuk

Blaupunkt, ‘In Car Entertainment‘ video ekipmanıyla otomobil yolculuklarını daha eğlenceli hale getiriyor. Program, monitörler VCD, CD, MP3 çalabilen DVD çalarlar, Radio Data System (RDS) yüklü bir FM-AM alıcı, 5 kanallı bir amplifikatör, surround dekoderi ile video dağıtımı için girişlerden oluşan kapsamlı bir sistem. Araç içinde müzik dinlemek, TV izlemek, ve oyun oynamak gibi imkanlar sunan bu sistem, tüm yolcuların bu konudaki kişsel terichlerini de uygulayabiliyor. Böylelikle yolcular birbirinden farklı eğlence uygulamalarından yararlanmak istediğinde, sinyal dönüştürücü devreye girererek, gelen sinyalleri maximum dört yardımcı monitöre dağıtabiliyor. Böylece araç aynı anda farklı TV programları, DVD, VCD izlenebildiği gibi yine aynı anda teriche göre Playstation ile oynamak da müzik dinlemek de mümkün oluyor.

Bu yeni sistemin satışı ve montajı, kalifiye Blaupunkt oto radyo uzmanları yapılıyor.

Ayrıntılı bilgi için: 0 212 347 00 52-120

Renkli kartvizit yazıcısı

CANON’un yeni yazıcısı CANON CX350, birkaç dakika içerisinde istenilen sayıda ve istenilen bilgileri içeren kartvizitler hazırlama imkanı sunuyor. Kolay kullanım özelliği nedeniyle rahatlıkla kullanılabilen CANON CX350, dakikada 40 kartvizit basabiliyor. 600 dpi’lik yüksek çözünürlükte baskı kalitesi ile kullanıcılara altı ayrı renkte profesyonel sonuçlar sunan CANON CX350’de, her renk için farklı bir mürekkep haznesi bulunuyor. Opsiyonel ağ bağlantısı sayesinde en yaygın şebekelere sahip ortamlara kolayca entegre edilebilen CANON CX350, birçok PC bilgisayar tarafından ortak kullanılabiliyor. Güncel bilgilere sahip kartvizitlerin istenen zamanda ve istenen miktarda basılmasını sağlayan CANON CX350, özel CANON kağıtlarıyla karton kesimine gerek kalmadan kullanıma hazır kartvizitler sunuyor.

23 MB/s hızında çalışan USB- 2.0 bellek

Plextor firması okuma ve yazma hızı 23 ila 13 MB/s arasında değişen ve 512MB ve 1GB olarak sunulan yeni USB modellerini sundu. 30g kadar gelen PlexFlash PX-F512-2 (512MB) ve PX-F1GB-2 (1GB), kaydedilmiş verileri şifreleyen yazılım programıyla birlikte satılıyor. Bunların dışında 128 ve 256 MB’lık modeller de var ama bunların hızı 3MB/s (okuma) ve 1MB/s (yazma) ile sınırlı. Fiyatlar 23 ila 125 euro arasında değişmekte.

Bilgi için: www.plextor.be

Dünyanın en büyük LCD televizyonu

Güney Kore’nin Dijital elektronik cihazlar üreticisi LG, geliştirdiği 55 inç’lik ‘Her Şeyi İçinde’ LCD televizyon ile bu alanda 50 inç sınırını geçen ilk şirket oldu. 55 inç’lik yeni LCD TV, dijital TV teknolojilerinde yeni bir dönemi başlatıyor. Televizyonun özellikleri arasında en önde geleni her türlü dijital yayını alabilme kapasitesine sahip özel ‘ayar kutusu’. Ayar kutusunun beyninde yer alan ve LG tarafından geliştirilen XD motoru tüm dijital sinyalleri en iyi formda alıp, en iyi parlaklık ve konrast oranlarıyla ekrana aktarabiliyor.

Diğer özelliği ‘farklı lokasyonlardan farklı görüntü kalitesi’ sorununu ortadan kaldırması. S-IPS modülü, 176 derecelik dünyanın en geniş optik görüntüleme açısı ile görüntüleri yatay ve dikey olarak, herhangi bir seyir noktasından aynı görüntü kalite ve netliğini sunuyor.

Dijital TV’li cep telefonunun prototipini tanıttı

TV alıcısı H.264/MPEG-4-AVC görüntülerini 320 x 240 piksel çözünürlükte gösteriyor. Televizyonun sesi MPEG2’ye (24,28kHz) göre yansımakta. Televizyonlu cep telefonu, Japonya’da dijital radyo ve televizyonlarda kullanılan ISDB-T (Integrated Services Digital Bradcasting) standardına göre çalışmakta. ISDB Japonya’da UHF bant üzerinde 470 MHz ila 716 MHz’te çalışıyor ve DVB-H ile uyumlu değil. CDMA 2000 1X EV-DO cep telefonu standardıyla işleyen prototip 6cm’lik TFT ekrana sahip. Ekran 320 x 240 piksel çözünürlükte 260.000 renk gösteriyor ve dikey konumda 180 derece döndürüldükten sonra gövdenin üzerine kapatılabiliyor. Telefon ayrıca 2 megapiksellik CCD kamera ve cep görüşmeleri dışında TV sesini de ayarlayan bir mono hoparlör ile donatılı. Lityum aküler (800mAh) 120 saat TV izlemek mümkün.

Bilgi için: www.sanyo.co.jp

IBM ThinkPad T42 şimdi parmak izi okuyuculu

IBM’in ThinkPad T42 ve T42p diz üstü bilgisayarları artık parmak izi okuyor. Parmak izini okuyan sensor, klavyenin sağ alt köşesine yatay olarak yerleştirilmiş. Güvenlik sistemi hard ve software bazlı ‘Embedded Security Subsystem’ içinde kayıtlı. Client Security Software 5.4 versiyonu, parmak izinin okunmasından sonra parolalı verilerin de açılmasına izin veriyor. Windows yazılım programı, IBM Think Vantage sisteme ait güvenlik çipiyle (Trusted Computing Group (TCG) ) çalışıyor. 19 Ekimde Avrupa’da piyasaya çıkacak olan yeni diz üstü bilgisayarlarının fiyatı 2.645 eurodan başlıyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.ibm.com/think

TV bağlantılı bellek kartı okuyucusu

Bellek kartı okuyucusu üreticisi ScanDisk, fotoğraf ve videoların televizyon ekranında izlenmesine izin veren ‘ScanDisk Photo Album’ aletini tanıttı. Yeni alet sekiz bellek kartı formatıyla olduğu gibi USB sürücüleriyle de uyumlu. ScanDisk Photo Album, MP3 verilerini de okuyabiliyor. Aletin boyutları 187 x 66 x 20mm. Uzaktan kumanda aletiyle birlikte satılacak olan aletin fiyatı yaklaşık 54 euro olarak açıklandı.

Bilgi için: www.scandisk.com

4 megapiksellik kamera çakmak boyutunda

Contax firması, i4R ile fotoğraf kamerasından çok çakmak görünümünde olan 4 megapiksellik bir dijital kamera sürdü piyasaya. Makineyi çalıştırmak için ortadaki gövde parçası yukarı çekildiğinde objektif ortaya çıkıyor. Mercek 39mm’lik bir odak mesafesine sahip ve 6x dijital zum fonksiyonluyla desteklenmekte. Kameranın üzerindeki 3.80cm’lik TFT ekran 130.000 piksel çözünürlükte. Dahili flaşın menzili 1,8m. i4R, JPEG Efix-2.2 fotoğraflarını SD kartlarına kaydediyor. Veri aktarımı USB2.0 üzerinden gerçekleşmekte. Fiyatı: yaklaşık 400 euro.

Bilgi için: www.contaxcameras.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!