Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2004 01:01

Sıkıştırma teknolojisinde son nokta

IRiver
Prism Eye, küçücük bir gövdeye ses kayıt cihazı, MP3 çalıcı , FM radyo ve 0.3 MP fotoğraf makinesi sığdırarak kendi sınıfında bir ilk’i başarıyor. Lityum iyon pilleri ile 35 saat MP3 dinlemek olası. Flash belleğinin kapasitesi ise 256 MB. Fiyatı 280 dolar.

Bilgi için: iriver.com

Barkod tarayıcısı ile medya envanteri

Intelli
Innovations kablosuz kolektörü, aslında Bluetooth’lu bir barkod tarayıcısı. OSX.3 Mac’a bağlanarak, Web’den CD’lerin, kitapların ve DVD’lerin isimlerini indirebiliyor. Fiyatı 300 dolar.

Bilgi için: intellisw.com

‘TwinCeiver’ teknolojisi

Blaupunkt
dünyanın en küçük çift alıcısı olarak bilinen TwinCeiver ile donatılmış müzik seti-radyo, otomobillerde kullanılmaya başlandı. Kısa ve uzun dalga radyo, yüksek performanslı bir CD çalar, sinyal kaynağına göre özel ses ayarları ve 4 x 20 Watt’lık çıkış gücü gibi özellikler, sistemi komple bir araç müzik seti haline getiriyor. TwinCeiver teknolojisi, Blaupunkt’un radyo yayınlarının en iyi şekilde alınması konusunda yürüttüğü çalışmaların ürünü. Şehirlerdeki yoğun yapılaşma veya yeryüzü şekilleri nedeniyle radyo sinyallerinin net olarak alınmadığı dönemler, bu teknoloji ile artık tarihe karışıyor. Bir cihaz üzerine iki alıcı yerleştirilen TwinCeiver sisteminde, yeni geliştirilen yönlü dijital antenin (Digital Directional Antenna) kontrol devreleri de yer alıyor. Kısaca DDA adıyla anılan bu sistem sayesinde, TwinCeiver alıcısı, her iki antenden gelen sinyalleri sürekli olarak tarayıp güçlendirerek tek sinyalde birleştiriyor. Cızırtı ve parazit oluşturacak sinyaller engellenerek, radyo yayınları üstün kalitede bir ses ile dinlenebiliyor. Sistem yakın gelecekte, navigasyon ve trafik mesaj sistemlerinin altyapısı hazır olduğunda Türkiye’de de kullanılabilecek.

Dıştan takılan sürücülere paydos

HP
Media Center PC m 1090n, 160 GB’lık yedek sabit sürücüsü ile dışarıdan takılan sürücülere ihtiyaç bırakmıyor. Bu sürücüyü makine çalışırken dahi dışarıya çıkartabilirsiniz. Fiyatı 2.050 dolar.

Bilgi için: hp.com

Hem dizüstühem telefon

Motorola
MPX, çift eksenli menteşesi ile iki farklı şekilde açılıyor. Menteşelerinden biri açıldığında kapaklı GSM cep telefonu, diğeri açıldığında ise küçük bir dizüstü olarak hizmet veriyor. Klavyesi QWERTY. Diğer özelliklerinin arasında 1.2 MP kamera, Wi-Fi (yüksek-frekans yerel bölge şebekesi-WLAN) ve Bluetooth sayılabilir. Fiyatı henüz tespit edilmemiş.

Bilgi için: motorola.com

Su geçirmeyen televizyon

Casio
, nihayet su geçirmeyen televizyonu da piyasaya çıkarttı. Casio XF-1000 kablosuz televizyonunun ekran büyüklüğü 10 inç. Baz istasyonu ses ve görüntü sinyallerini MPEG2’ye sıkıştırıyor ve 802.11b Wi-Fi üzerinden 30 metre uzağa gönderebiliyor. Fiyatı 1.550 dolar. Bilgi için: casio.co.jp

MP3 çalıcısıyla yabancı dil öğrenmek

BenQ
Livestil-IT ürünlerinin Tayvan’daki dağıtımcısı çok işlevli bir alet tanıttı. Joybee 110 MP3 çalıcısı, 3000 dakikalık çekimleri kaydettiği gibi aynı zamanda ses kayıt cihazı veya USB Flash bellek olarak da kullanılabiliyor. Alet MP3 verileri dışında WMA veya TVF verilerini kaydedip çalma özelliğine sahip. Özel bir ekolayzırla aleti pop, klasik, caz vb müzik türlerine göre ayarlamak mümkün. Alet ‘tekrar fonksiyonuyla’ yabancı dil öğrenmeye de yardımcı oluyor. 128MB bellek kapasiteli aletin fiyatı 99 euro.

Bilgi için: www.global.benq.com

Hafif bir dokunuş yeterli!

Staple
Gun Power Stapler, içindeki yaylı manivela sayesinde zımbalamak için gerekli olan kuvveti yüzde 80 oranında azaltıyor. Dolayısıyla öfkenizi başka cihazla çıkartın. Fiyatı 15 dolar.

Bilgi için: staples.com

Optik sensorlu tabanca

Monstergecko
Pistolmouse FPS, tabanca görünümünde bir Mouse. Kabzasındaki 800dpi’lık optik sensoru el hareketlerinizi takip edebiliyor. Yapacağınız tek şey kontroler’ı çevirerek tabancayı hedefe doğrultmak. Fiyatı 70 dolar.

Bilgi için: monstergecko.com

Çocuklar için füze

Estes
hidrojen Yakıtlı roket, kendi yakıtını kendi üretiyor. Pille çalışan baz istasyonu, elektroliz yoluyla sudan hidrojeni ayrıştırıyor ve daha sonra bunu ateşliyor. Böylece oyuncak roket 60 metreye kadar çıkabiliyor. Fiyatı 50 dolar.

Bilgi için: estesrockets.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!