Yeni teknolojiler uluslararası CeBIT fuarında

Güncelleme Tarihi:

Yeni teknolojiler uluslararası CeBIT fuarında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2004 01:29

Gelecek parkı gibi üniversite- sanayi işbirliğini hedefleyen bölümlerin de yer aldığı CeBIT Bilişim Eurasia Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı 31 Ağustos-5 Eylül 2004 tarihleri arası, Beylikdüzü Tüyap fuar alanında...

CeBIT Bilişim Eurasia, bir yanıyla teknoloji platformu, diğer yanı ile çok önemli uluslararası bir Pazar olma niteliğiyle İstanbul'u Avrasya'nın teknoloji başkenti yapmayi hedefliyor. Geçen yıl 64 ülkeden 163,72* ziyaretçiyi ve 20 ülkeden 752 katılımcı şirketi ağırlayan etkinlik, iş ilişkilerini geliştirmek isteyen ve yeni pazarlar arayan kitleleri buluşturuyor. Teknoloji şirketleri en son ürünlerini bu fuarda sergileyecekler.

Fuarda yer alacak konular tematik olarak şöyle ayrıldı:

Salon 1: İletişim ve Ağ Teknolojileri;

Salon 2: Kamu Sektörü (Public Sector) ve Gelecek Parkı (Future Parc)

Salon 3: Özel Tanıtım, Şirket Toplantı Salonları ve Ofis Odaları

Salon 4/5: Bilgi Teknolojileri

Salon 6:Türkiye’den Küreye (Made in Turkey)

Salon 7: Mobil İletişim Teknolojileri / Tüketici Elektroniği

Fuar süresince, İETT işbirliği ile şehrin önemli merkezlerinden TÜYAP-Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'ne gün boyunca ücretli, karşılıklı ve tarifeli direkt seferler düzenleniyor.

Fuar yetkililerine göre, Türkiye’de bilişim pazarı 2003’de 11,5 milyar doları civarında gerçekleşti. Bu yıl, bilgi teknolojileri pazarının % 9 büyümeyle 2,9 milyar dolara, iletişim teknolojileri pazarı ise % 14,3 büyümeyle 8.6 milyar dolara, toplam olarak 13,2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’den Küre’ye

Fuarda Türkiye’den Küre’ye bölümünde, ülkemizde teknoloji alanında katma değer taşıyan üretilen ürünler sergileniyor. Burada yazılım, donanım ve hizmet ürünleri tanıtılacak ve uluslararası planda görücüye çıkartılacak. Amaç, teknoloji üreten şirketlerimize yeni fırsat pencereleri oluşturmak.

Fuar’da eDevlet, tarafları ve uygulayıcılarıyla birliktesbilişim sektörünün odağında yer alıyor.

Tabii, en ilgi çekici bölümlerden biri yeni teknolojilerin sergileneceği alanlar olacak. Burada akıllı kartlar, kişiye özel yazılım geliştirme, her tür bilgi teknolojisi sergilenecek, bu arada mobil teknolojileri ve tüketici elektroniği sektörleri de birarada bulunacak.

Fuarda bilim ile sanayiyi buluştarmak amacıya Future Parc- Gelecek Parkı bölümü oluşturuldu. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında düşünülen Gelecek Parkı’nın hedefi, üniversitelerde yeni ar-ge projeleri teşvik etmek ve fuarda serilenmesine yardımcı olarak sanayi ile işbirilği olanaklarıın geliştirmek.

Gelecek Parkı’na katılacak olanlan: TÜBİTAK, küçük işletmeler, üniversiteler. Fuar yöneticileri üniversitelerin bilgi ve deneyimlerinin sanayinin sermayesi, deneyimi ve geleceğe yönelik bakışlarını buluşturmak istediklerini belirtiyor ve uzun vadeli bir konsept olan ve ilki geçen yılki fuarda uygulamaya konan Gelecek Parkı konusunda beklentilerini şöyle sıralıyorlar:

KOBİ’lerin ar-ge’ye yönelik projelerine yeni açılımlar;

Bölge ülkeleri arasında teknoloji üsleri oluşturmak,

Bilimle sanayicileri buluşturmak.

KOBİ’lerin ar-ge’ye yönelik projelerine yeni açılımlar getirmek

Bölge ülkeleri arasında teknoloji üsleri oluşturmak,

Bilimle sanayicileri özellikle ihracata yönelik projelerde buluşturmak.

Türkiyede teknoloji üretimini desteklemek.

Üniversite sanayi işbirliğinde özellikle yeni olanaklar yaratılmasını sağlamak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!