Yeni Messi'ler Türkiye'den çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni Messiler Türkiyeden çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 23:21

Altı grupta 24 takımın mücadelesine İstanbul, Antalya, Bursa Kayseri, Gaziantep, Trabzon ve Rize ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

FIFA’nın Dünya Kupası’ndan sonra en büyük organizasyonu olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Türkiye’nin ev sahipliğinde bugün başlıyor. Altı grupta 24 takımın mücadele edeceği şampiyonaya İstanbul, Antalya, Bursa, Kayseri, Gaziantep, Trabzon ve Rize kentleri ev sahipliği yapacak. Toplam 52 maçın yapılacağı turnuvada İstanbul’da 11, Bursa’da 9, Kayseri ve Gaziantep’te 8’er, Antalya’da 7, Trabzon’da 6, Rize’de ise 3 maç oynanacak. Turnuvada yarı finaller Bursa ve Trabzon’da oynanırken 1977 yılından beri düzenlenen ve bu sene 19’uncusu yapılacak olan şampiyona, 13 Temmuz’da Türk Telekom Arena’da oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

FENERBAHÇELİ SALİH, FARK YARATACAK OYUNCU

TURNUVANIN en büyük yıldızı kuşkusuz ki Salih Uçan olacak. Tekniği, oyun zekası ve futbol aşkıyla taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran Salih, Türkiye’nin Dünya Kupası’nda final bileti almasını sağlayacak potansiyele fazlasıyla sahip. Organizasyonda ayrıca Uruguay adına Diego Rolan da en dikkat çeken isimlerden biri. Ocak ayında Bordeaux‘ya transfer olan golcü futbolcu, oldukça hızlı, atletik ve modern 9 numara tanımına fazlasıyla uyan bir futbolcu. Kolombiya adına ise 2013 Güney Amerika Gençler Şampiyonası’nda 5 gol atıp 4 asist yaparak turnuvanın oyuncusu ödülünü kazanan Fernando Quintero öne plana çıkabilir. Fransa’dan Paul Pogba, İspanya’dan Gerard Deulofeu, Küba’dan Maykel Reyes, Nijerya için Aminu Umar, Portekiz adına Bruma, Paraguay takımında Derlis Gonzalez, Şilili Nicolas Castillo ve İngiliz Ross Barkley gibi futbolcular en büyük yıldız adayları konumunda.

Haberin Devamı

Milliler üçüncü kez katılıyor

EV sahibi olması nedeniyle Dünya Kupası’na doğrudan katılma hakkı kazanan Türkiye, bu turnuvaya daha önce 2 kez katıldı. İlk deneyimini 1993 yılında Avustralya’da düzenlenen turnuvada yaşayan Türkiye, ABD ve İngiltere’ye yenilmiş, Güney Kore ile berabere kalınca gruptan çıkamamıştı. Son olarak Hollanda’da 2005’te düzenlenen turnuvada Çin’e yenilen, Ukrayna ile berabere kalıp Panama’yı mağlup eden milliler, ilk 16’ya kalmış, burada İspanya’ya yenilerek turnuvadan elenmişti. Turnuva tarihinde sadece bir galibiyeti bulunan Türkiye, hazırlık maçlarında mağlubiyet yüzü görmedi.

Haberin Devamı

Maçlar TRT ekranlarında

20 Yaş Altı Dünya Kupası, TRT’nin farklı kanallarından yayınlanacak. Bugünkü maçlar, TRT Haber, TRT Spor, TRT HD ve TRT Avaz’da olacak.

AKILLI BİLETLE İLK YAŞANIYOR

U-20 Dünya Kupası’nda ulusal sponsor olan Turkcell, turnuva boyunca akıllı bilet uygulamasıyla da FİFA tarihinde bir ilki gerçekleştirecek.

Açılış maçı Çakır’ın

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, Kayseri’deki Kadir Has Stadyumu’nda Küba ile Güney Kore takımları arasında oynanacak FIFA U20 Dünya Kupası açılış maçı saat 18.00’de başlayacak. Açılış maçında Bahattin Duran ile Tarık Ongun da karşılaşmanın yardımcı hakemleri olarak görev alacak. Mücadelede 4. hakemlik görevini ise Macaristan Futbol Federasyonu ’ndan Viktor Kassai yapacak.

Haberin Devamı

YARIN RAKİBİMİZ EL SALVADOR

İlk maçını yarın 21.00’de El Salvador’la oynayacak U-20 Milli Takımımızın yıldızı Salih Uçan.

İşte bizim yıldızlarımız

Cumali Bişi (Çaykur Rizespor), Hakan Çinemre, Salih Uçan (Fenerbahçe), Muhammed Alperen Uysal, Sadık Çiftpınar (Galatasaray), Taşkın Çalış (Gaziantepspor), Artun Akçakın, Ahmet Yılmaz Çalık, İlkay Durmuş (Gençlerbirliği), Onurcan Piri (Giresunspor), Halil Akbunar (Göztepe), İbrahim Yılmaz, Enver Cenk Şahin (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Ethem Ercan Pülgir (Kartalspor), Okay Yokuşlu (Kayserispor), Sinan Bakış (Bayer 04 Leverkusen), Alpaslan Öztürk (Beerschot), Aykut Özer (Eintracht Frankfurt), Kerim Frei Koyunlu (Fulham), Fatih Nurullah Turan (Fortuna Sittart), Hakan Çalhanoğlu (Hamburg).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!